Владимир Путин: Русия е мощна, независима световна сила

Всяка учебна седмица в страната ще започва с издигане на знамето
22 авг 2022 07:36, Нели Христова
176
Владимир Путин: Русия е мощна, независима световна сила
Снимка: БГНЕС

Русия като мощна и независима сила ще провежда на световната сцена само политики, които отговарят на нейните основни интереси, защото желанието да се живее по собствена воля без външен диктат е част от генетичния код на руснаците, заяви президентът Владимир Путин в обръщение по случай Деня на националния флаг.

"Русия е мощна, независима световна сила. Ние сме твърдо решени да провеждаме на международната арена само онези политики, които отговарят на основните интереси на Отечеството", заяви държавният глава.

Той изтъкна, че руското знаме, издигнато преди повече от три века на първия руски военен кораб, е било символ на Русия в трудни моменти от нейната история - при Петър Велики по време на формирането на Руската империя, по бойните полета на Първата световна война и в противоречивите и трудни времена на кардинални промени през 90-те години на миналия век.

Днес трикольорът се е превърнал в неразделна част от руската държавност, в символ на единството на народа, на неговата преданост към Отечеството и на готовността му да защитава националните си интереси, добави президентът.

"Националният флаг символизира верността към нашите традиционни ценности, от които никога няма да отстъпим - истината и справедливостта, солидарността и милосърдието, уважението към многовековната, непрекъсната история на Русия, към постиженията и победите на нашите предци, които ни завещаха да пазим и защитаваме родината, никога да не допускаме външен диктат и хегемония", заяви Путин.

Той изтъкна, че националното знаме, както и Знамето на победата, служи за възпитание на младото поколение в ценностите на патриотизма, гражданството и отговорността за бъдещето на родината. "От 1 септември всяка учебна седмица ще започва с тържествена церемония по издигане на знамето и изпълнение на националния химн", заяви руският президент.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


176
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
156
0
 
0
 
! Отговори
АБ преди 1 година
"по бойните полета на Първата световна война", най-вече на 03.03.1918г. в Брест-Литовск :)
155
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От днес Посолството на РФ (Русия) в гр. София вече е на Китай
154
0
 
0
 
! Отговори
bo преди 1 година
Мощна щото успяха да откеаднат чертежите за атомната бомба от американците! Ако Сталин имаше подобно оръжие преди американците със сигурност геополитическата катрта на света щеше да изглежда друго ядче,...и слава Богу , че не успяха .Русия си е терористична империя, на глинени крачета.
153
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Днес на 23.08.2022 г. РПЦ и РПЗЦ официално приеха Новия Григориански Календар вече и Църковни Среди Коледа вече ще се празнува на 25.12.2022 г. (07.01.2023 г. стар стил) а Великден на 09.04.2023 г. А Патриарха на РПЦ негово светейшество Владимир | също прие новия Календар
152
2
 
3
 
! Отговори
Дарвин преди 1 година
Педероруснакопитек! Еволюция назад. Руската империя първа или втора в Европа декриминализира зоофилията още през ранната 1903 г. Съветска русия първа в Европа декриминализира хомосексуализма през 1918 г. русия декриминализира също и инцеста който и досега е легален за радост на руските едиповци! хихихи. А. Хомяков: "(В русия) навсякъде и винаги имаше неграмотност, несправедливост, грабеж, бунт...безпорядък, липса на образование и РАЗ _ РАТ" хихихи
151
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 155. На кои фашисти - на които той е вдъхновен лидер ли?
150
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Джуджи - по-голям баснописец от Езоп и Крилов, взети заедно.
149
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Може и така да е, но още не е доказано
148
0
 
6
 
! Отговори
Вълчан преди 1 година
На гол тумбак - калашник!
147
2
 
8
 
! Отговори
do ха ха преди 1 година
И да не забравяме, че руската икономика е сравнима с испанската или италианската, благодарение на горивата, които изпомпват. Ако махнем 40%, колко по спомен е дела на горивата, то спокойно икономиката им става старнима с Мексико или Индонезия. Или Холандия, нищо че холандците са едва 16 милиона и мизерни по площ - 1/3 от България.
146
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
с това вдъхновяващо изявление Вовата леко намигва на фашистите какво ги очаква
145
2
 
12
 
! Отговори
ха ха преди 1 година
нещастен фашист - с население вече под 140 мил. и постоянно намаляващо, и при убийствени технологични и икономически санкции, икономика по малка по БВП от Испания или Италия поотделно, руското блато е само сянка на световна сила, мечта за болните руски мозъчета. Може и да е била някога, но сега вече не и переспективата е към закриване
144
2
 
12
 
! Отговори
Валодя преди 1 година
Тоя Путин сам не си вярва. Ако ви каже че Русия била много мощна значи да разбирате точно обратното. За 6 месеца война превзеха 6 украински села и убиха 7 кокошки. А жертвите са 80 000 руснаци.
143
18
 
3
 
! Отговори
Айде преди 1 година
Краварски подметки занимавайте в Америка ,тука е руска територия айде малко ви остава.
142
19
 
3
 
! Отговори
Епа преди 1 година
България е с Русия независимо от шепата краварски политици .Чакаме руснаците да ни освободят от краварските фашкии.
141
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
холанското знаме нали бе гном )))
140
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
русия е един зомбиран клозет
139
3
 
12
 
! Отговори
рамзан кадиров преди 1 година
колкото путин е двуметров аполон
138
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
един гвоздей немогат да издялат като хората сила пу
137
4
 
8
 
! Отговори
РУСОФИЛ преди 1 година
ПОХВАЛИХА СЕ РУСИТЕ, ЧЕ ИМАТ РАКЕТО КАТО ДЕВЕТ ЕТАЖНА СГРАДА- УТРЕПВАЛА ПОЛОВИН КОНТИНЕНТ. ПРЕДПОЧИТАМ ДА СЕ ПОХВАЛЯТ,ЧЕ ПРОИЗВЕЖДАТ миниатюрно ЧИПЧЕ, КАКВИТО ГИ ПРАВЯТ САЩ, ТАЙВАН И КИТАЙ !