Владимир Путин: Русия е мощна, независима световна сила

Всяка учебна седмица в страната ще започва с издигане на знамето
22 авг 2022 07:36, Нели Христова
176
Владимир Путин: Русия е мощна, независима световна сила
Снимка: БГНЕС

Русия като мощна и независима сила ще провежда на световната сцена само политики, които отговарят на нейните основни интереси, защото желанието да се живее по собствена воля без външен диктат е част от генетичния код на руснаците, заяви президентът Владимир Путин в обръщение по случай Деня на националния флаг.

"Русия е мощна, независима световна сила. Ние сме твърдо решени да провеждаме на международната арена само онези политики, които отговарят на основните интереси на Отечеството", заяви държавният глава.

Той изтъкна, че руското знаме, издигнато преди повече от три века на първия руски военен кораб, е било символ на Русия в трудни моменти от нейната история - при Петър Велики по време на формирането на Руската империя, по бойните полета на Първата световна война и в противоречивите и трудни времена на кардинални промени през 90-те години на миналия век.

Днес трикольорът се е превърнал в неразделна част от руската държавност, в символ на единството на народа, на неговата преданост към Отечеството и на готовността му да защитава националните си интереси, добави президентът.

"Националният флаг символизира верността към нашите традиционни ценности, от които никога няма да отстъпим - истината и справедливостта, солидарността и милосърдието, уважението към многовековната, непрекъсната история на Русия, към постиженията и победите на нашите предци, които ни завещаха да пазим и защитаваме родината, никога да не допускаме външен диктат и хегемония", заяви Путин.

Той изтъкна, че националното знаме, както и Знамето на победата, служи за възпитание на младото поколение в ценностите на патриотизма, гражданството и отговорността за бъдещето на родината. "От 1 септември всяка учебна седмица ще започва с тържествена церемония по издигане на знамето и изпълнение на националния химн", заяви руският президент.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


176
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
96
21
 
12
 
! Отговори
Реалист преди 1 година
Това е факт - Русия е световна сила въпреки опитите на САЩ и лакеите им, да я превърнат в бананова република, както направиха с България след 1989 година.
95
9
 
24
 
! Отговори
! преди 1 година
Русия е терористична държава и ще свърши както свършват терористите!
94
5
 
18
 
! Отговори
путьо късия не е преди 1 година
на себе си.
93
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Войната свърши. Сега се чака обявяване на няколко републики. Зелето да си управлява останалата част и влиза в ЕС . Ще го очаква скраб на работещата промишленост, инфлация около 1000 % , пазар за европейски стоки, Лидл, Кауфланд и тен подобни, които ще смажат родното им производство и търговия , бананова република и работещи за около 100 евро месечно.
92
4
 
9
 
! Отговори
Е мощна мощна преди 1 година
Колко да е мощна
91
12
 
4
 
! Отговори
Англосаксите преди 1 година
Изпуснаха своя шанс да разпертушинат Русия през деветдесетте. Сега горчиво съжаляват. Дори и да убият Путин, защото няма как да няма такъв план, не могат да я направят марионетка. Олигарсите губят влиянието си, а санкциите отвеждат западните компании обратно и така помагат на Путин. Той не иска да завладява Украйна, тъй като незавладената земя около 80% е собственост на западни компании. Затова бе големият рев за житото. Путин измами всичките.
90
2
 
8
 
! Отговори
а аз преди 1 година
съм Наполеон
89
23
 
5
 
! Отговори
Смо Русия преди 1 година
Само Русия може да удържи на 30-те имащи зе най-могъщи наглосакси страни. Даже и да побеждава !
88
6
 
24
 
! Отговори
Отвсякъде преди 1 година
Само да напомня, че преди войната скромният Виетнам изнасяше 6 пъти повече високотехнологична продукция от мощната Русия. Е да, защото много водещи корпорации пренесоха производства там. Но в Русия и това вече го няма. А военната техника например на Южна Корея, чийто БВП е горе-долу колкото руския, не се троши и пали толкова лесно колкото руската. Я питайте поляците защо решиха да си купят танкове и хеликоптери от тях. Северните дег.енерати са мощни само в плямпането.
87
22
 
5
 
! Отговори
П.К. преди 1 година
Голямата РУСИЯ наистина е мощна, независима световна сила. И всеки здравомислещ и разумен управленец на западняшките големи държави добре да си прави сметките.
86
6
 
24
 
! Отговори
ЯМБОЛИЯ преди 1 година
Русия е мъртвец.
85
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То руското знаме беше и на оня, потопения крайцер Москва. Сега се вее на морското дъно...
84
5
 
14
 
! Отговори
Хехе преди 1 година
Спасибо Путина! Потому что за погибшего сина,получил Лада Калина!
83
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руската агентура в Киев толкова е вярвала в бързата победа,че е заръчала на своите помагачи там, да оставят ключовете на апартаментите си.А каква стана.. нито ентусиазирани посрещачи,нито цветя.Представете си същата "мощна" сила, да води военни действия срещу САЩ или НАТО?! КАК?КЪДЕ?КОГА?
82
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ния, таквизи проблеми нямаме, дъ'ге'а...
81
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Колко може да е мощно едно икономическо и военно джудже?! Средняшка държава.
80
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Муахахахаа
79
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
СЪГЛАСНИ ИЛИ НЕ - НЯМА НИКАКВО ЗНАЧЕНИЕ. ОТ 300 ГОДИНИ РУСИЯ - БЕДНА ИЛИ БОГАТА, ПОДЧИНЕНА НА ЦАР ИЛИ НА ТОВАРИЩ, Е НЕЗАВИСИМА СВЕТОВНА СИЛА !!!
78
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Предлагам двубой Путин - Усик.Нека се реши кой е по-мощен :-)
77
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За това човече остана само да чака края.Той разбира се, ще е печален.Чудно кой му вкара тази муха в главата, за война с Украйна?Всичко постигнато от Русия, се срива неудържимо,без логично обяснение защо беше предизвикан този конфликт ! Болни амбиции или болест,никой народ не заслужава съдбата на хитлеристка Германия.А Русия реши да повтори..