Владимир Путин: Русия е мощна, независима световна сила

Всяка учебна седмица в страната ще започва с издигане на знамето
22 авг 2022 07:36, Нели Христова
176
Владимир Путин: Русия е мощна, независима световна сила
Снимка: БГНЕС

Русия като мощна и независима сила ще провежда на световната сцена само политики, които отговарят на нейните основни интереси, защото желанието да се живее по собствена воля без външен диктат е част от генетичния код на руснаците, заяви президентът Владимир Путин в обръщение по случай Деня на националния флаг.

"Русия е мощна, независима световна сила. Ние сме твърдо решени да провеждаме на международната арена само онези политики, които отговарят на основните интереси на Отечеството", заяви държавният глава.

Той изтъкна, че руското знаме, издигнато преди повече от три века на първия руски военен кораб, е било символ на Русия в трудни моменти от нейната история - при Петър Велики по време на формирането на Руската империя, по бойните полета на Първата световна война и в противоречивите и трудни времена на кардинални промени през 90-те години на миналия век.

Днес трикольорът се е превърнал в неразделна част от руската държавност, в символ на единството на народа, на неговата преданост към Отечеството и на готовността му да защитава националните си интереси, добави президентът.

"Националният флаг символизира верността към нашите традиционни ценности, от които никога няма да отстъпим - истината и справедливостта, солидарността и милосърдието, уважението към многовековната, непрекъсната история на Русия, към постиженията и победите на нашите предци, които ни завещаха да пазим и защитаваме родината, никога да не допускаме външен диктат и хегемония", заяви Путин.

Той изтъкна, че националното знаме, както и Знамето на победата, служи за възпитание на младото поколение в ценностите на патриотизма, гражданството и отговорността за бъдещето на родината. "От 1 септември всяка учебна седмица ще започва с тържествена церемония по издигане на знамето и изпълнение на националния химн", заяви руският президент.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


176
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
136
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да, колос с глинени крака.
135
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Въпреки че русия притежава най много природни ресурси в целия Свят, руският народ живее по-зле от българите чиято държава България е най-бедната откъм природни ресурси!
134
2
 
3
 
! Отговори
и аз съм преди 1 година
мистър Юнивърс, Володя Краснонегер
133
4
 
11
 
! Отговори
Толстой: преди 1 година
Московията руска...монголска, дива, зверска"
132
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не върви ние от България да говорим за изостаналост на Русия, след като сме по-зле икономически от Русия.
131
3
 
11
 
! Отговори
Иван Аксаков: преди 1 година
"О колко трудно, колко непоносимо трудно да живееш в русия в тази воня среда на мръсотия, пошлост, лъжи, измами"
130
5
 
13
 
! Отговори
И.А. Илин: преди 1 година
"русия е най-гнусната кърваво отвратителна страна в цялата история на света"
129
3
 
9
 
! Отговори
В.В. Розанов: преди 1 година
"русия не съдържа здравословно и ценно зърно...това е ужасен фантом, ужасен кошмар който смазва душата на всички просветени хора"
128
3
 
10
 
! Отговори
В.М. Боткин: преди 1 година
"Смятам за голямо нещастие за себе си, че съм роден в русия...неведнъж се срамувах че принадлежа към дива нация"
127
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Два мандата и край, така трябва да е, иначе се губи връзката с действителността. Ето как Путин си вярва, че Русия е нещо. Държава с такава корупция, разчитаща на износ на суровини, не е никаква сила и след някой друг месец ще го разбере.
126
1
 
11
 
! Отговори
Зинаида Гипиус: преди 1 година
"русия - това е една огромна психиатрия"
125
1
 
8
 
! Отговори
Николай Карамзин: преди 1 година
"Ако заспя и се събудя след сто години и ме попитат какво се случва в русия сега, ще отговоря без да мисля - пият и крадът" хихихи
124
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Центърът на света се измести. Вече е в Азия. След самоубийствената агресия в Украйна русия мина в третия свят или на Онзи Свят трудно е да се каже, хихихи
123
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това е мощта на едно 70 годишно старче което забравя да си пие хапчетата вече и пропагандата няма да му помогне
122
2
 
13
 
! Отговори
русите са украинци преди 1 година
Руснаците са измислена нация. Не съществува славянско племе с наименование "руснаци" Думата "руси" (ruotsi = гребци) има скандинавски произход, с нея финландците наричат шведите. "Рус" (Ruotsi) означава Швеция. Московията няма нищо общо с Киевска Рус основана 882 г. от варяга Олег (Хелгу) роднина на Рюрик вожд на викингското племе "руси" поканен 862 г. от новгородчани. Когато викингска Киевска Рус е била велика държава, московията е била само една сел _ ка коч _ на.
121
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
путин върна русия в средновековието нали ще става император :) на необятната тайга в Сибир но да внимава че Китай може и да му го вземе :) Много ме разсмя това си е голяма трагедия
120
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще призная русия за велика сила когато чуя, че някой русофил си е купил руски хладилник, руски телевизор, руски телефон или руски компютър и е изпратил децата си да учат в Москва! През целия си живот не съм чул някой да иска да си купи руски обувки! За каква велика русия говори тоя!
119
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Раша стана на каша пиян казачок заразно зло
118
3
 
8
 
! Отговори
Двуполюсен преди 1 година
Светът не става многополюсен, а двуполюсен. И в двата русия не влиза. русия ще е васална територия на Китай. Източник на евтини ресурси за китайската индустрия. Една бензиностанция регистрирана като държава.
117
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това е вица на деня :) Русия е пълна трагедия