Владимир Путин: Русия е мощна, независима световна сила

Всяка учебна седмица в страната ще започва с издигане на знамето
22 авг 2022 07:36, Нели Христова
176
Владимир Путин: Русия е мощна, независима световна сила
Снимка: БГНЕС

Русия като мощна и независима сила ще провежда на световната сцена само политики, които отговарят на нейните основни интереси, защото желанието да се живее по собствена воля без външен диктат е част от генетичния код на руснаците, заяви президентът Владимир Путин в обръщение по случай Деня на националния флаг.

"Русия е мощна, независима световна сила. Ние сме твърдо решени да провеждаме на международната арена само онези политики, които отговарят на основните интереси на Отечеството", заяви държавният глава.

Той изтъкна, че руското знаме, издигнато преди повече от три века на първия руски военен кораб, е било символ на Русия в трудни моменти от нейната история - при Петър Велики по време на формирането на Руската империя, по бойните полета на Първата световна война и в противоречивите и трудни времена на кардинални промени през 90-те години на миналия век.

Днес трикольорът се е превърнал в неразделна част от руската държавност, в символ на единството на народа, на неговата преданост към Отечеството и на готовността му да защитава националните си интереси, добави президентът.

"Националният флаг символизира верността към нашите традиционни ценности, от които никога няма да отстъпим - истината и справедливостта, солидарността и милосърдието, уважението към многовековната, непрекъсната история на Русия, към постиженията и победите на нашите предци, които ни завещаха да пазим и защитаваме родината, никога да не допускаме външен диктат и хегемония", заяви Путин.

Той изтъкна, че националното знаме, както и Знамето на победата, служи за възпитание на младото поколение в ценностите на патриотизма, гражданството и отговорността за бъдещето на родината. "От 1 септември всяка учебна седмица ще започва с тържествена церемония по издигане на знамето и изпълнение на националния химн", заяви руският президент.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


176
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
5
 
19
 
! Отговори
Striker преди 1 година
Мдаа, верно е мощна, втората по сила армия има...в Украйна.
75
5
 
19
 
! Отговори
ЦСКАр преди 1 година
Руската федерация ще се разпадне заради наглостта на КГБ
74
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Глей ся бат Владо, Путин, ти с тая "легендарная" и "несакрушимая" войска скоро "на Берлине" немаа да стигнеш! Я още некой километър я не, ами вземи да я върнеш в русийско и там като северокорейците хлопай с пушкалата колкото си искаш! Каам ти го най-откровено, като един отколешен хоремашки стратег. Хай со здраве!
73
4
 
20
 
! Отговори
что сказал преди 1 година
хахаха владик , бе не сме 1945г. , окупираните държави от вас вече не са под ваш ботуш а самите руснаци отдавна имат база за сравнение къде и как се живее по добре , ако отвориш границите съм сигурен че знаеш колко народ ше остане в ссср , децата ви на целото кпсс живеят на запад , има и други държави които са военна сила . за ква мощна русия говориш ?
72
2
 
15
 
! Отговори
Тц,тц преди 1 година
Същото казала жабата, когато видяла да подковават вола! И тя вдигнала крак..
71
2
 
16
 
! Отговори
с 200 преди 1 година
В Сибир където има китайци задължително има оранжерии!При руснаците това го няма!
70
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Подготовка за превръщане на РФ в ГУЛАГ! Започва се със сутришен развод, следва всекиден и въвеждане на вечерна проверка и свляне на знамето!
69
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин бил "обрекъл хората на ми зерия и емишрация". Ха сега се сети за кой президент и коя държава точно говориш...
68
4
 
22
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
Подобни раздувки слушахме и от съветските вождове навремето.Всички знаем къде отиде СССР след това-в историята.
67
1
 
13
 
! Отговори
ахмак в сокак преди 1 година
Ами когато управленците ги избират не по способности да взимат разумни решения,а по биене в гърдите колко са верни на партията и номенклатурата,така става!
66
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защото Западът, България и целият свят гъчат оръжието си в Покрайна, а тя замира..
65
7
 
25
 
! Отговори
хахаха преди 1 година
в русия най малко 70-80 % от народа мизерства , живеят по 2-3 семейства в един апартамент облепвайки стените с вестници вместо тапети , тоя седнал са обяснява колко велика била .
64
7
 
26
 
! Отговори
Москва потъна преди 1 година
А защо мощно забатачиха в Украйна а не успях а с блицкриг да окупират за една седмица?
63
5
 
29
 
! Отговори
Русия преди 1 година
Е икономическа и демографска развалина. Пустош. По голяма версия на С.Корея. Този жалък малък диктатор и другите преди него не направиха нищо добро за руснаците. Обрекоха ги на бедност, мизерия и масова емиграция. Това е истината и тя е брутална.
62
5
 
25
 
! Отговори
Русия изчезва преди 1 година
До Анонимен 50 Само ако видиш какви изоставени градове и села има в Русия,и без да си русофил ще ти се дореве!
61
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Буахахаа!
60
4
 
29
 
! Отговори
The Crow преди 1 година
Тия винаги са били крепостни селяни и само диктаторите и царете им са били свободни! Путин приказва глупости само и само да остане на власт...
59
20
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нпо грантаджиите пак се разврякали за димокръсито с няколко долара в задния джоб. В същото време в динокръсито стават масови изнасилвания стрелби погроми на вскакви раси и етноси че дори и в капитолията влязоха шамани.
58
6
 
30
 
! Отговори
.до 61 преди 1 година
Да ама руснаците искат да живеят по западен модел
57
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Преди години Александър Дугин попитал Збигнев знае ли той, че шахматът се играе от двама. Бжезински отговорил, че те, пиндостанците, са единствения играч и винаги играят с белите фигури.