Военни самолети на Беларус вече могат да пренасят ядрено оръжие

Били са модифицирани според споразумение с Русия
27 авг 2022 07:47, Елка Василева
87
Военни самолети на Беларус вече могат да пренасят ядрено оръжие
Снимка: архив, БГНЕС

Президентът на Беларус Александър Лукашенко каза, че военните самолети на страната са били модифицирани така, че да могат да пренасят ядрено оръжие в съответствие със споразумение, сключено с Русия, предаде Асошиейтед прес.

Още по темата
Лукашенко заяви, че въпросното преоборудване е станало след срещата му с руския държавен глава Владимир Путин през юни, на която е получил предложение то да се извърши в руски заводи и да бъде предоставена помощ за обучението на пилоти.

"Мислите ли, че всичко това бяха празни приказки“, попита той пред журналисти и допълни, че работата по модифицирането на самолетите вече е приключила.

"Те трябва да разберат, че ако продължават да вървят към ескалация, никакви хеликоптери и самолети няма да ги спасят", предупреди беларуският държавен глава, цитиран от ТАСС.

Той не уточни колко точно самолета са били преоборудвани така, че да могат да носят ядрени бойни глави. По-рано тази година Лукашенко заяви, че може в страната му могат да бъдат разположени ядрени оръжия, в случай че САЩ и съюзниците им от НАТО направят същото в съседните на Беларус Полша и Литва.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Реално А ти пък си с промит мозък и нищо - дращиш си тук необезпокояван.
3
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия и Беларус са приятелски страни една към друга.
2
13
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не да пренасят, а да ИЗПОЛЗВАТ! Това е сигнал към шовинистите в Полша и по ми я ри те в трибалтийските републики, които след насъскване от САЩ твърде много се разпищолиха напоследък.
1
14
 
14
 
! Отговори
Не преди 1 година
Този антихрист Путин ще употреби ядрено оръжие. Той умира и за какво му е животът на земята,като него Путин първи отровителят ще е умрял и няма да го има?