Промяна на режима в Русия? Само след смъртта на Путин или икономически колапс

Путин не е изоставил стратегията си да превземе цяла Украйна
30 авг 2022 19:09, Нели Христова
315
Промяна на режима в Русия? Само след смъртта на Путин или икономически колапс
Снимка: БГНЕС

Путин не е изоставил стратегията си да превземе цяла Украйна и да се опита да възстанови Съветския съюз. Мисля, че стратегията си остана същата - просто смениха тактиката за момента. Това твърди военният журналист Аркадий Бабченко прд сайта ГОРДОН.

Всъщност мисля, че сега Русия преминава през приблизително същия период като Германия през Първата световна война. И през следващите години или десетилетия руското общество ще бъде почти същото като германското в междувоенния период - нация в неравностойно положение, обидена от загубата си и жадна за отмъщение, казва журналистът. Говорейки за Путин, Бабченко намеква, че руският лидер е нямал късмета да се роди преди 150 г., защото тогава е щял да влезе в пантеона на царете, на които сега бабите със забрадки палят свещ.

"Той обаче е роден 150 години по-късно и живее в 21 век, а не в 19-ти. Епохата на империята отмина, но той все още не може да загрее това. Той искаше все същото - обновяване на империята. Той се сравнява с нея. Казва, че „примерно Петър I воюва 30 години с Швеция, изгради империя – сега като че ли дойде нашият ред“. Идеята му беше абсолютно ясна: пълна окупация на Украйна, унищожаване на всяка съпротива", смята журналистът.

Относно ситуацията в Русия той твърди, че промяната на този режим е възможна само в два случая.

"Първият е смъртта на Путин. И мисля, че неговата естествена смърт. Но тук ми се струва, че има по-малък шанс за смяна на режима. И второто е икономическият колапс. Но няма да е скоро, мисля. Докато има Путин, това ще бъде Русия на Путин. Когато умре, ще гледаме. Но нека разберем, че във всеки случай живеем в епоха на разпадане на империите. Руската империя е може би последната империя в прекия – добре, полукласически – смисъл на това. Тя определено ще се разпадне. Това е неизбежно. Но е въпрос на време. Някой ден със сигурност", твърди Бабченко. Според него третата фаза на войната ще бъде битката за Херсон.

По отношение на евентуално нападение на Киев спрямо Крим журналистът е скептичен, тъй като това можело да накара Владимир Путин да използва и ядрено оръжие.

"Крим е свещена земя за руснаците. За тях Крим е неразделна част от Русия. И те ще възприемат атака срещу Крим като атака срещу Русия. Атака срещу Крим за тях ще бъде същата като атака срещу Белгород, Санкт Петербург или майка Москва... Но бих предложил украинското ръководство и украинската армия все още много, много силно да вземат предвид вероятността войната да премине в ядрен режим. И да вземе мерки за гарантиране на сигурността на Украйна, като вече има предвид тази нова заплаха", смята Бабченко.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


315
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
187
0
 
3
 
! Отговори
Дебелият преди 1 година
До SS _ аз тва шкембе и сланини закво съм ги отпрал цяло лято?? чакам зимата бе готов съм
186
15
 
4
 
! Отговори
SS преди 1 година
До 204 Русофобе, зимата като ти замръзнат ушите друго ще пропееш ! И не живея в Русия а в голям град в Бг !
185
7
 
3
 
! Отговори
Teo преди 1 година
Странно нещо е Историята. Как вкарва цивилизации в едни и същи капани, а те дори и не се усещат. На времето се модифицираха ВЕФ-ове, за да се слушаше радио свободна Европа, а днес ... трябва да ползвам VPN за да вляза в ер те точка ком ... примерно! И пак причината една и съща - да не се "размътват" мозъците с "неправилна" информация! Да бе! Резултатът - след 20-30 години!
184
15
 
5
 
! Отговори
Бай Илийчо преди 1 година
*** ви евролиберастка ! Чи му идете глъвътъ рану или късно!
183
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Изрожденците прости сервитьори и бакшиши с претенции за спасители, не са прочели една книга по История. Иначе с претенциите, че ще оправят нещо от гадния запад в който ходят да търкат *** и да мият чинии. Жалка работа. Една дума не може да обмените с хората от останалия свят, щели да спасят България
182
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 205 Баламурник Санстефанския мирен договор е подписан на 19 февруари 1978 година.За да си отговорим на този въпрос, трябва да се върнем една година назад и да надникнем по-конкретно в дипломатическите отношения и поетите ангажименти от Русия към останалите велики сили. Ангажименти, без които провеждането на последната Руско-турска война би било невъзможно. Райхщадско споразомение Съгласно руския текст на това споразумение, ако се постигне победа над Турция, Австро-Унгария и Русия
181
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До SSТи сигурно живееш в Рисия. А русоробе? Ще седиш на топло, нищо, че целия свят не иска диктаторския ти заdник
180
3
 
3
 
! Отговори
Solar Power преди 1 година
До Хахаха :)))) Напълно си прав ! Грешката е за втори път ! Предния актьор беше Рейгън :) Ххахахахахахах.
179
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Веселинъ Факти ти пречат ли? Ама са си ФАКТИ? Дали си от кгб или фбр или цру са си ФАКТИ. А *** винаги въртят лъжицата за да размият истината. Ф.А.К.Т.И. са русоробе
178
6
 
7
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 1 година
До 199. Царска Русия бе управлявана от Романови,които са 100 процента евреи.СССР бе създаден от евреи,между които Ленин и Сталин. Да,като се има предвид,*** и Сакскобурготите са евреи си обясняваме,че противопоставяне между руснаци и българи не е имало,а насъскване на българи и руснаци един срещу друг. Днес полижението не е различно от времената на двете Световни войни,създадени от евреи.Маркс и Хитлер също бяха евреи.Личноназ се съмнявам в етнипеската чистота на всеки един руснак.
177
4
 
9
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 1 година
За мен няма никакво съмнение,че Путин е хедонист,а такъв няма как да осъществи с успех и една проста военна операция. Путин живее заради себе си.Русия заслужава продължение на една изконна неостъпчивост към световната еврейска мафия,но й трябва човек вдъхновен и вдъхновяващ. Путин е като някаква мумия. Екипът му е по сметка и слаб. Шайгу е смешен,а Лавров прилича на служител от Белия дом.Путин загърби умишленно всички,които обичат Русия и се съюзи с варварите турци и гърци.Това е положението.
176
7
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия беше против Сан Стефанска България, против Съединението на Княжество България и Източна Руменлия и против България през двете световни войни. Русия окупира България въпреки, че ние не бяхме изпратили дори един войник срещу тях и яхме излязли от пакта с Германия. Русия създаде Македония с помоща на Георги Димитров. Русоробе това са ФАКТИ
175
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Който копае гроб другиму сам пада в него! Що за гадория пишете бе! Може ли за жив човек да говорите за смъртта му?! Дали ще е Путин, Байдън или някой друг що за морал е да говорите какво ще стане след смъртта му? Срам от Господ имате ли?!
174
8
 
6
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 1 година
Който не е виждал...ботушите на Петър Велики в музея в Санкт Петербург,той нищо не знае. Последния руски цар и първия руски император Петър е бил висок 2 м и 3см,а ботушите му са...огромни. Как са му намирали...коне за неговия ръст е тайна. Този човек е извел Русия от феодално...крепостническите порядки,до върховете на тогавашната западна култура и образование,създал е модерен флот и модерна руска армия,която успешно се е противопоствяла на западните сили и е извоювала излаза на Русия на Балтика
173
2
 
14
 
! Отговори
Хахаха преди 1 година
Гадно, долно джудже. Тъпо ченге. Зае с актьор. Хахахаха. Ще яде хурката. Не научиха урока.
172
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Василев / как контаофанзивата от днес ? ЦРУ има ли инфо ?
171
2
 
6
 
! Отговори
До 193 преди 1 година
Китай изкупува рашунгрия.ще ги чешат яко.
170
6
 
2
 
! Отговори
ДО СРАМ! преди 1 година
СРАМОТА - ИЗОСТАНАЛ КИТАЙ ДА СЕ ГАВРИ С "КОСМИЧЕСКА АМЕРИКА" ПРЕЗ 21 ВЕК !
169
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Как върви "контраофанзивата" ? Какво превзеха украинците днес ? ЦРУ има ли информация ?
168
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЕС е бита карта. Икономиката спира.