Промяна на режима в Русия? Само след смъртта на Путин или икономически колапс

Путин не е изоставил стратегията си да превземе цяла Украйна
30 авг 2022 19:09, Нели Христова
315
Промяна на режима в Русия? Само след смъртта на Путин или икономически колапс
Снимка: БГНЕС

Путин не е изоставил стратегията си да превземе цяла Украйна и да се опита да възстанови Съветския съюз. Мисля, че стратегията си остана същата - просто смениха тактиката за момента. Това твърди военният журналист Аркадий Бабченко прд сайта ГОРДОН.

Всъщност мисля, че сега Русия преминава през приблизително същия период като Германия през Първата световна война. И през следващите години или десетилетия руското общество ще бъде почти същото като германското в междувоенния период - нация в неравностойно положение, обидена от загубата си и жадна за отмъщение, казва журналистът. Говорейки за Путин, Бабченко намеква, че руският лидер е нямал късмета да се роди преди 150 г., защото тогава е щял да влезе в пантеона на царете, на които сега бабите със забрадки палят свещ.

"Той обаче е роден 150 години по-късно и живее в 21 век, а не в 19-ти. Епохата на империята отмина, но той все още не може да загрее това. Той искаше все същото - обновяване на империята. Той се сравнява с нея. Казва, че „примерно Петър I воюва 30 години с Швеция, изгради империя – сега като че ли дойде нашият ред“. Идеята му беше абсолютно ясна: пълна окупация на Украйна, унищожаване на всяка съпротива", смята журналистът.

Относно ситуацията в Русия той твърди, че промяната на този режим е възможна само в два случая.

"Първият е смъртта на Путин. И мисля, че неговата естествена смърт. Но тук ми се струва, че има по-малък шанс за смяна на режима. И второто е икономическият колапс. Но няма да е скоро, мисля. Докато има Путин, това ще бъде Русия на Путин. Когато умре, ще гледаме. Но нека разберем, че във всеки случай живеем в епоха на разпадане на империите. Руската империя е може би последната империя в прекия – добре, полукласически – смисъл на това. Тя определено ще се разпадне. Това е неизбежно. Но е въпрос на време. Някой ден със сигурност", твърди Бабченко. Според него третата фаза на войната ще бъде битката за Херсон.

По отношение на евентуално нападение на Киев спрямо Крим журналистът е скептичен, тъй като това можело да накара Владимир Путин да използва и ядрено оръжие.

"Крим е свещена земя за руснаците. За тях Крим е неразделна част от Русия. И те ще възприемат атака срещу Крим като атака срещу Русия. Атака срещу Крим за тях ще бъде същата като атака срещу Белгород, Санкт Петербург или майка Москва... Но бих предложил украинското ръководство и украинската армия все още много, много силно да вземат предвид вероятността войната да премине в ядрен режим. И да вземе мерки за гарантиране на сигурността на Украйна, като вече има предвид тази нова заплаха", смята Бабченко.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


315
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
147
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В празните кpaтуни на русофилите и идола им пcиxoпат в Кремъл има само войни и оръжия... Нищо съзидателно и позитивно свързано с благоденствието на обществото не ги интересува или вълнува... Дай им само да убиват или ограничават свободата на хората..
146
2
 
14
 
! Отговори
ПТН-ХЛО преди 1 година
Ами да. И скорошната смъpт на путин (било то от болест или да боядиса тавана на бункера над межгорье в мозъчно червено) и икономическия колапс са неизбежни. Следват "промяна на режима" в русия, а също и формата на държавно управление. Рассийская фидирация ще се разпадне точно така както се разпадна савьецкий саюз. Само че на още по-малки части и няколко рассии... Поне масковская, пьетербургская, волгаградская (последната по-късно ще стане част от украйна, и съответно в ЕС и НАТО).
145
3
 
6
 
! Отговори
Олег преди 1 година
Но Вова совершенно прав. Он всегда прав, и всегда будет.
144
4
 
4
 
! Отговори
Олег преди 1 година
Но Вова совершенно прав. Он всегда прав, и всегда будет.
143
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руснаците ще бъдат обилно нахранени, изкъпани, ще стоят на топло, ще имат работа, държавата им е защитена и осигурена с всичко. Русия гледа на запада с превъзходство и цивилизационно безразличие. А българте ще обедняват, ще студуват и ще треперят за работата си, безработицата ще расте и икономиката ще спира в цяла западна Европа.
142
8
 
4
 
! Отговори
Няма да дочакате преди 1 година
А защо трябва да има смяна на който и да е власт?! Зада ограбите и Русия ли,пиндорси...
141
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
г-да българи аз живея в москва на нас ние добре в магазините имаме всичкр и евтино битови услуги плащаме на всичко 300лв при заплата 4,800 лв общ доход на семейсто ми 8,200 лв не берете грижи за рус народ вие си мислете за вас че ви чака студена и гладна зима без ток вие винаги сте плювали на русия и водите информациона воина с русия ако русия ви пиши тези глупости ще ревете затова че извиняваите кранчете е спряно газ нема гладни тарикати
140
7
 
3
 
! Отговори
Хора преди 1 година
Защо не пишете за смяна на режима в сащ, който докара света до катастрофа?
139
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 141Отсъствието на украинското зърно ще удуши животновъдството в Европа))))))Само където Украйна изнася много малко зърно за Европа, предимно за Испания.Клиантелата й главно е в Африка и Азия, както и на Русия.
138
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Сън": Британското правителство планира намаляване на парното в класните стаи, купуват пуловери на бедни ученици
137
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
С най-топъл привет: Медведев прогнозира ръст на цената на газа в Европа до ?5000
136
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия в момента се самоубива, украинците може да приключат с руската военна терористична групировка за седмица - две, но нарочно не го правят, защото искат да унищожат колкото се може повече рашистка армия.Тази задача няма как да се осъществи на руска територия, защото е възможно Кремъл да използва тактическо ядрено оръжие.
135
5
 
2
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 1 година
Еманюел Макрон - Лесното за Европа, приключи !
134
1
 
9
 
! Отговори
Володя преди 1 година
Септември 2023, В.В.П. си отива от този свят. Предсказано е. С точност.
133
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Еми ще мре Путин. Няма как.
132
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Отсъствието на украинското зърно ще удуши животновъдството в Европа, а отсъствието на руски енергии ще удуши индустрията на Европа.
131
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А в ЕС как е? Кака е режимът в Брюксел. Имат ли пари за душ, или подмиват само 4 точки.
130
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Европейският свръхуспешен бизнес-модел основан на експорт беше замислен, проектиран и построен, експлоатира се и се развива на основата не евтини непрекъсваеми енергии и ресурси от Русия. Икономическия успех на Европа винаги е бил основан и ще бъде зависим от наличието на висококачествени и евтини енергии. Но вече свърши. Добрите времена за Европа свършиха. Европа е обречена на обедняване и де-икономизация.
129
4
 
2
 
! Отговори
юлиян преди 1 година
При отблъскването на опита за контранастъпление на ВС на Украйна на Николаевско-Криворожското направление бяха унищожени за денонощие;над 1200 украински бойци,48 танка,46 БМП,37 други бронирани машини,8 пикапа с крупнокалибрени картечници.Бяха разгромени и подразделенията от прехвърлените за подкрепа на настъплението части от 128 отделна, горно щурмова бригада на ВСУ от Западна Украйна.Опитът за настъпление на украинската армия завърши с пълен разгром.
128
4
 
1
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 1 година
Путин, както и всички останали пет пари не дават за Украйна. Тя е само бойно поле и нищо повече! Запада както и Путин ще гонят победата до последният украинец !