Пияни руски войници в Херсон стреляха с автомати по служители на ФСБ

Зрелищният екшън приключил с три жертви
1 сеп 2022 20:08, Йоана Цонева
83
Пияни руски войници в Херсон стреляха с автомати по служители на ФСБ
Снимка: БГНЕС

Почерпка в кафене в Херсон между руски войници и офицери от ФСБ в кафене в Херсон е завършила с три трупа. Това съобщи Yahoo News. Медията публикува доклад на военния следствен отдел на Следствения комитет на Черноморския флот на Русия. Случката е от 17 юни.

Двама руски военнослужещи - сержант Сергей Обухов и младши сержант Игор Судин, както и четирима офицери от руската Федерална служба за сигурност - Игор Якубински, Сергей Привалов, както и подполковник Дмитрий Бородин и неназован офицер от руските специални служби (избягал след конфликта) са употребили внушително количество водка, след което са заформили зрелищен екшън в заведение  във временно окупирания украински град.

Историята, както отбелязва Yahoo News, показва липсата на дисциплина и субординация сред членовете на окупационния контингент.

В доклада се казва, че на 17 юни Обухов и Судин и група от четирима служители на ФСБ "прекарват времето си в пиене на алкохол" в кафене, намиращо се в близост до дом № 1 на улица "Ушаков" на брега на Днепър (вероятно става дума за булевард "Ушаков").

Още по темата
В документа, публикуван от уебсайта, заведението, в което е станала престрелката се нарича "Food Fuel". От доклада не става ясно въз основа на чии показания е изготвен.

Според документа двама служители на ФСБ около 20:00 ч. направили забележка на Обухов, че пиел алкохол във военна униформа, а освен това бил в кафенето с оръжие. В отговор вече порядъчно почерпеният Обухов "изразил недоволството си". Той започнал да стреля по пода с пистолет, а Привалов се опитал да му отнеме оръжието.

Судин, който стоял зад Обухов, решил да помогне на бойния си другар. Той открил огън с калашника, а офицерите от ФСБ Привалов и Якубински започнали да стрелят по сержантите. По време на престрелката Обухов, Привалов и Якубински са убити и умират на място, а Бородин и Судин са откарани в болница с различни по тежест рани. Неназованият служител на ФСБ е избягал от мястото на инцидента.

На втория ден след стрелбата, на 19 юни, е образувано наказателно дело, по което Судин е заподозрян.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пък да знаете вагнер как трепят братята си рашисти за 2 пръстена и 1 гривна откраднати от труповете на цивилни украинци. Абсолютно вярно е това че са стреляли по ФСБ. Всеки с елементарна грамотност може сам да си открие материали по случая . Дори рашистите признават трима убити... което предполага поне 30 :)
55
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По Федералната служба за сигурност (ФСБ) ли са стреляли или по Формация Студио Балкантон (и тя е ФСБ)?
54
2
 
2
 
! Отговори
тя преди 1 година
Я виж ти какви ги "вършат"руснаците ,просто да "повярваш !"
53
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До долния макар и цинично но е верно до някъде. Да в известен смисъл те търсят майка си там, защото са един народ но две държави. Както ние и македонците, един народ но две държави. Коминтер на е направил това сори....
52
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
През 2012 работех на Свети Влас и мога да кажа че пияните англичани бяха много повече да не кажа в пъти в повече. Германците и поляците също доста весели компании правеха.
51
6
 
3
 
! Отговори
Дядя Путин преди 1 година
До 58:виж,дорогой,и 20000 хиляди да са загинали е за свободата на тяхната си държава, нали. Няма нищо смешно или цинично в това. Немога да разбера, когато някой сравнява убитите от руска и убитите от украинска страна, едните търсят майка си там, другите си защитават държавата, така че докато има много многознайковци като теб, България все ще е на дъното....
50
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руска му работа! Пияни руски войници- никаква изненада!
49
0
 
2
 
! Отговори
Дядя Путин преди 1 година
А, тея, ми бяха казали, че са отказали тютюнопушенето, затова ги пуснах на дискотека...
48
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нещо що така се мълчи за Херсонското контранастъпление, да не би защото 2000 украински войници загинаха и още 5000 са ранени. Болниците в района са претъпкани с ранени и умиращи, бойното поле е като гледка от ада, навсякъде се валят разлагащи се трупове. Иначе Зеленски ще освободи Крим и цяла източна Украйна.
47
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това съобщи Yahoo News - хаха, дори украинската пропаганда явно няма такава фантазия като това Yahoo... Наистина фалшивите нови се вадят на конвейр.Абе, какво стана с настъплението към Херсон? От 2 дни никакви ви няма да ни обясните за "успехите на украинската армия" и как не само е превзела Херсон, ами вече е стигнала до Москва...
46
2
 
7
 
! Отговори
Айде бе! преди 1 година
Yahoo news се добраха до секретни доклади на руснаците? Я пък тия! По-скоро източникът им е ЕУК (едни укрита казаха)
45
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не ми харесва заглавието. Прилича да е взето от украинската преса. Дори да е верно може да се премълчи защото в отсрещната страна стават по лоши неща. Насилствено пращаме на фронта.
44
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Предполагам че хората на война са подложени на голям стрес и може да се случи нещо такова от една страна. От друга страна предполагам че може да е измислена сага с цел дискредитиране на руската армия.
43
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Смърт на неонацистите и фашистите.
42
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нормално. Какво друго да очакваме от руснаци
41
6
 
9
 
! Отговори
Иван преди 1 година
Щом имат време да се наливат и избиват помежду си, смятайте каква тежка контраофанзива провежда Украйна в херсонска област.
40
3
 
8
 
! Отговори
Е,бравос преди 1 година
Слабо са стреляли! Можеше и повече жертви..И повече алкохол!
39
5
 
5
 
! Отговори
Мдаа преди 1 година
А двама ранени руски войници докато били в санаториум в Севастопол прескочили оградата да пийнат по едно. На връщане местните ги помляли от бой. Кметът показваше записи от охранителните камери за да покаже че не били носили Z на дрехите и това не била причината.
38
5
 
12
 
! Отговори
666 преди 1 година
Ама че изненада...пияни руснаци. Бре чудо!
37
2
 
13
 
! Отговори
SS преди 1 година
Е с какво да влезнат в кръчмата в окупираната територия ? И на кого да си оставят оръжието на отговорно пазене ! И аз навремето съм влизал в заведение да си поръчам кафе с бронежилетка,автомат,зареден пищов и две гранати в джобовете ! Смея да отбележа ,че останалата клиентела беше същата като мен ! Война е бе ! С костюми Версаче ли да бъдат войниците ?