Пияни руски войници в Херсон стреляха с автомати по служители на ФСБ

Зрелищният екшън приключил с три жертви
1 сеп 2022 20:08, Йоана Цонева
83
Пияни руски войници в Херсон стреляха с автомати по служители на ФСБ
Снимка: БГНЕС

Почерпка в кафене в Херсон между руски войници и офицери от ФСБ в кафене в Херсон е завършила с три трупа. Това съобщи Yahoo News. Медията публикува доклад на военния следствен отдел на Следствения комитет на Черноморския флот на Русия. Случката е от 17 юни.

Двама руски военнослужещи - сержант Сергей Обухов и младши сержант Игор Судин, както и четирима офицери от руската Федерална служба за сигурност - Игор Якубински, Сергей Привалов, както и подполковник Дмитрий Бородин и неназован офицер от руските специални служби (избягал след конфликта) са употребили внушително количество водка, след което са заформили зрелищен екшън в заведение  във временно окупирания украински град.

Историята, както отбелязва Yahoo News, показва липсата на дисциплина и субординация сред членовете на окупационния контингент.

В доклада се казва, че на 17 юни Обухов и Судин и група от четирима служители на ФСБ "прекарват времето си в пиене на алкохол" в кафене, намиращо се в близост до дом № 1 на улица "Ушаков" на брега на Днепър (вероятно става дума за булевард "Ушаков").

Още по темата
В документа, публикуван от уебсайта, заведението, в което е станала престрелката се нарича "Food Fuel". От доклада не става ясно въз основа на чии показания е изготвен.

Според документа двама служители на ФСБ около 20:00 ч. направили забележка на Обухов, че пиел алкохол във военна униформа, а освен това бил в кафенето с оръжие. В отговор вече порядъчно почерпеният Обухов "изразил недоволството си". Той започнал да стреля по пода с пистолет, а Привалов се опитал да му отнеме оръжието.

Судин, който стоял зад Обухов, решил да помогне на бойния си другар. Той открил огън с калашника, а офицерите от ФСБ Привалов и Якубински започнали да стрелят по сержантите. По време на престрелката Обухов, Привалов и Якубински са убити и умират на място, а Бородин и Судин са откарани в болница с различни по тежест рани. Неназованият служител на ФСБ е избягал от мястото на инцидента.

На втория ден след стрелбата, на 19 юни, е образувано наказателно дело, по което Судин е заподозрян.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
17
 
20
 
! Отговори
Ей мисирки преди 1 година
Три дни нито дума за Украйнската "контра атака "за стотиците загинали и ранени воени от ВСУ и защо криете истината за поредната касапница по вина на хунтата в Киев?!
35
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
38.БГ е окупирана от укри на ген Толбухин. Трети украински фронт. Те да вършили зверствата. Укрите са били лична гвардия на Василий, наречен ***. Те да ослепили 14 хиляди наши воини. Превърнато в наши дни, около милион и четиристотин хиляди воини.
34
8
 
12
 
! Отговори
Укро преди 1 година
Фейк нюз
33
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това е поредната партенка...!!!
32
14
 
13
 
! Отговори
МАЛКО ПОВЕЧЕ: преди 1 година
Същата сцена се е разиграла и на гара "Пали лула"-Врачанско малко след 9.09.44г. , когато руски войник от ЖП ешалон --пиян не иска да се качи обратно на влака ---ПОЛИТКОМИСАРА го застрелва на гарата в лицето --за неподчинение на заповед---/ТОВА СА СТАЛИНСКИТЕ МЕТОДИ ЗА ДИСЦИПЛИНА И ПОДЧИНЕНИЕ ПОЛЗВАНИ И ОТ ПУТИН/
31
12
 
13
 
! Отговори
Животни сър! преди 1 година
На тези врагове не им трябват. Те самите са си достатъчни. Нарича се "импортозамещение". Пеерсти, сър!
30
3
 
4
 
! Отговори
факт преди 1 година
тия автомати са да се стреля бе!
29
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Kойто познава руснаците и руския манталитет на военните даже и няма да се впечатли. Интересното е, че въпреки тоталната цензура ВКР и полит офицерите това е излязло наяве. Е сега ще хвърчат пагони от униформите на контролните органи. За нас - нищо ново под слънцето
28
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това е каубойска история за Холивуд. В САЩ правят филми каубойски за славни герои. Каубоите се стреляли в салууна. Имало едно време на Запад.
27
8
 
13
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 1 година
НЕМА ГЛУПОСТИ , БАКЕ ...ТОВА Е ЧАСТ ОТ "РУСКО-АЗИАТСКАТА ЦЕННОСТНА СИСТЕМА"!/това го правеха и след 9.09.44г -т.н."освободители " и у нас пияни , като кирки../
26
7
 
12
 
! Отговори
Матадор преди 1 година
Тея ще се самоунищожат хахахах Палячовци селски, тръгнали да завладяват.
25
9
 
11
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Това съобщи Yahoo News ... до тук.
24
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Прави впечатление че всички имена са руски. А всеизвестен факт е че руснаците в руската армия в Украйна са малко . Повечето са от републиките. Така че може и да е фейк.
23
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пак глупости.
22
6
 
15
 
! Отговори
ДжоБаеца преди 1 година
И после как ще направят блицкриг с такъв матриал? Ха ха.
21
3
 
12
 
! Отговори
Шпионин преди 1 година
След бягството на архивиста полк. Митрохин, съветските КаГеБета престанаха да съществуват и се преименуваха във ФеЕсБета по ирония на съдбата.
20
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нормално. Война е .Стреля се.И много се пие.
19
13
 
16
 
! Отговори
мнение преди 1 година
Yahoo News е сериозна медия, световно известна.... само не пишете какво е публикувала относно украинското контранастъпление срещу същия този Херсон. Няма и новини от опита на спецназа на Украйна да завладее Запорожката АЕЦ преди пристигането на делегацията от MAEE.... пуска някакви жълти новини , които тук бързат да препечатат...
18
7
 
19
 
! Отговори
Карлуково преди 1 година
Вместо да коментирам, ще събирам тези "новини" и ще ги издам след 20 години в сборник фейлетони.
17
5
 
4
 
! Отговори
СЪМ ОТЗАД АМИ СЕГА преди 1 година
До Алекс АЛЕКСЧО ами сега ИЗКЛЕСНИКО МОЙ накъде.... бягай бягай во Украйна ,женичка остави на МЕН!