Пак за здравето на Путин: Кадри как накуцва и държи странно ръката си

Той лично присъства на военните учения "Восток-2022"
6 сеп 2022 20:32, Йоана Цонева
262
Пак за здравето на Путин: Кадри как накуцва и държи странно ръката си
Снимка: БГНЕС

Руският президент Владимир Путин присъства лично на военните маневри в полигона Серегеевски в Далечния Изток, където армията на Руската федерация провежда съвместни учения „Восток-2022“ с въоръжените сили на Беларус, Сирия, Индия и Китай. В маневрите, които започнаха на 1 септември и ще продължат до четвъртък участват над 50 хиляди войници.

В присъствието на Путин подразделения на спецназа на коалиционната групировка на армиите, участващи в учението беше отработено освобождаването на условно населено място от армията на противника. Авиационната подкрепа на офанзивата и контрола над „освободената“ територия се осъществяваха от хеликоптери на ВВС на Русия и на Китайската народно-освободителна армия.

По време на учението е било симулирано и изграждане на проходи и трасета в минно-взривни заграждения с използването на установки за разминиране УР-77 и УР-83П.

Заедно с президента на Русия маневрите бяха наблюдавани от министъра на отбраната Сергей Шойгу и от шефа на генералния щаб ген. Валерий Герасимов, които бяха седнали от двете му страни в командния пункт.

Кратко видео от посещението на Путин в командния пункт стана причина за нови медийни спекулации за здравословното състояние на руския лидер – при влизане в залата Путин накуцва, а наблюдателни аналитици обръщат внимание и на дясната му ръка, която стои неестествено прибрана към тялото.

В руската информационна среда учението „Восток-2022“ се представя като „ненатрапчиво показване на икономическата и военната мощ на Русия“. Военният експерт Евгений Линин обяснява през „Московски комсомолец“ политическата добавена стойност, която носи на Русия учението с участието на Беларус, Сирия, Индия и Китай. „Ние демонстриваме на всички, че не сме сами. Ние имаме съюзници, в това число тези, които са готови заедно с нас да решават проблеми по силов начин.“ – заявява Линин.

Още по темата
По отношение на това дали учението по някакъв начин има връзка с войната в Украйна, наричана в Русия специална военна операция, експертът казва, че в момента всичко, което се случва е свързано със събитията в Украйна, защото се променя геополитическия ландшафт. „Какво означава да използваме на въоръжените сили на страните, участващи в учението в конфликта в Украйна? Съвсем не е задължително де бъде въведен военен континтент на освободените територии или на линията на бойно съприкосновение. Но това е възможност да заменим с тези войски (участващите в учението, б. р.) някакви наши бази, като по този начин освобождаваме наши подразделения за тяхното участие на територията на Украйна“.

Военният експерт, журналист и полковник в оставка Виктор Литовкин гледа на „Восток-2022“ като демонстрация на сила. „Показваме, че ние можем да водим специална военна операция в Украйна и да провеждаме учение на другия край на Русия.“

В маневрите по думите на руските военни са ангажирани 9 полигона, както и акваторията на Охотско и Японско море. Освен основните контингенти от Беларус, Сирия, Индия и Китай, които са около 2000 души, във „Восток-2022“ участват още военни от Азербайджан, Армения, Алжир, Киргизия, Монголия и Таджикистан, както и оперативни групи от министерствата на отбраната на Казахстан, Лаос, Никарагуа и Сирия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


262
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
156
10
 
15
 
! Отговори
ПЕШЕВ преди 1 година
ДЕПМ русифилистична ... НАй богата държава на природни ресурси с най бедното и оскотяло население ...
155
5
 
13
 
! Отговори
ПЕШЕВ преди 1 година
Ааа забравих да ви кажа ... това с ръката е от мозъчно увреждане от военното училище и целодневните маршировки... Така си държат ръката само мотострелковаците ... :)) ТОва не е никаква изненада ...
154
10
 
10
 
! Отговори
ПЕШЕВ преди 1 година
На кой му пука за тоя пед...л... Мисля че от всички клетви поне няколко от тях са достиганли до този полицай... Според мен милиони му желаят "добро здраве"...
153
18
 
18
 
! Отговори
тя преди 1 година
Най -великият политик на 21 век !
152
1
 
3
 
! Отговори
пуйката преди 1 година
Тошко президент.
151
7
 
16
 
! Отговори
Гадно е преди 1 година
Какво ли си мислят майките на тези около 40 000 убити и ранени русначета в Украйна ?!
150
21
 
14
 
! Отговори
всички го мразят преди 1 година
Толкова клетви е отнесъл Путин...Зло джудже!
149
4
 
3
 
! Отговори
д-р Франкенщайн преди 1 година
Това преди или след като е ял месо ?! Важно е да се знае за диагнозата !
148
20
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Когато Путин реши ( защото той ще реши кога ) че всичко е приключено и Вие в ЕС ще куцате и ще замятате едната ръка , даже и главите ще друсате !
147
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А пада ли по стълби на самолет или от велосипед? Ако пада, наистина не е на добре.
146
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Освободени или поробени територии.
145
7
 
12
 
! Отговори
Щом като... преди 1 година
Щом като пак опряхме темата за двойника на Владимир Владимирович - ЯСНО Зеления мармот пак се о-ааал!
144
10
 
12
 
! Отговори
разсмя ме преди 1 година
Тия изобщо не се усещат как Володята ги бъзика. Другия път ще влезе в стаята на куц крак и да видим какво ще измислят тогава.
143
18
 
21
 
! Отговори
Morski преди 1 година
Слава на Русия! Путин е Велик!
142
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
мнозинството от хората в Русия подкрепят Путин, но българите не го разбират, те имат пропаганда, щом Западът е казал, че Путин е лош, значи е така, а нашите подкрепят Путин, подкрепят го, не разбирате , вие сте европейци, цивилизовани, толерантни, лишени от мозък, чест, думи, приятелство
141
15
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Жалко че нямаме такива политици.
140
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
да, нямате мозък, войната, каза Путин и започна, не използва целия въоръжени арсенал, всички войски, военни, а само част. вие знаете по-добре в българия, шест месеца е много добре, ако градовете бяха изравнени със земята, както прави Америка, тогава имаше пустиня за дълго време, там живеят наши хора, там живеят наши роднини и гербове се крият зад цивилни. Вие не разбирате това, вие сте с промити мозъци от пропаганда, каквото ви каза Америка, тогава вие казвате, глухи, слепи
139
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ама за умрелите араби на сметката на американците и европейците мълчите.
138
18
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин е пример за истински мъж, защитаващ достойно своята страна.
137
13
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин е отговорен политик загрижен за сигурността на своя народ.