Пак за здравето на Путин: Кадри как накуцва и държи странно ръката си

Той лично присъства на военните учения "Восток-2022"
6 сеп 2022 20:32, Йоана Цонева
262
Пак за здравето на Путин: Кадри как накуцва и държи странно ръката си
Снимка: БГНЕС

Руският президент Владимир Путин присъства лично на военните маневри в полигона Серегеевски в Далечния Изток, където армията на Руската федерация провежда съвместни учения „Восток-2022“ с въоръжените сили на Беларус, Сирия, Индия и Китай. В маневрите, които започнаха на 1 септември и ще продължат до четвъртък участват над 50 хиляди войници.

В присъствието на Путин подразделения на спецназа на коалиционната групировка на армиите, участващи в учението беше отработено освобождаването на условно населено място от армията на противника. Авиационната подкрепа на офанзивата и контрола над „освободената“ територия се осъществяваха от хеликоптери на ВВС на Русия и на Китайската народно-освободителна армия.

По време на учението е било симулирано и изграждане на проходи и трасета в минно-взривни заграждения с използването на установки за разминиране УР-77 и УР-83П.

Заедно с президента на Русия маневрите бяха наблюдавани от министъра на отбраната Сергей Шойгу и от шефа на генералния щаб ген. Валерий Герасимов, които бяха седнали от двете му страни в командния пункт.

Кратко видео от посещението на Путин в командния пункт стана причина за нови медийни спекулации за здравословното състояние на руския лидер – при влизане в залата Путин накуцва, а наблюдателни аналитици обръщат внимание и на дясната му ръка, която стои неестествено прибрана към тялото.

В руската информационна среда учението „Восток-2022“ се представя като „ненатрапчиво показване на икономическата и военната мощ на Русия“. Военният експерт Евгений Линин обяснява през „Московски комсомолец“ политическата добавена стойност, която носи на Русия учението с участието на Беларус, Сирия, Индия и Китай. „Ние демонстриваме на всички, че не сме сами. Ние имаме съюзници, в това число тези, които са готови заедно с нас да решават проблеми по силов начин.“ – заявява Линин.

Още по темата
По отношение на това дали учението по някакъв начин има връзка с войната в Украйна, наричана в Русия специална военна операция, експертът казва, че в момента всичко, което се случва е свързано със събитията в Украйна, защото се променя геополитическия ландшафт. „Какво означава да използваме на въоръжените сили на страните, участващи в учението в конфликта в Украйна? Съвсем не е задължително де бъде въведен военен континтент на освободените територии или на линията на бойно съприкосновение. Но това е възможност да заменим с тези войски (участващите в учението, б. р.) някакви наши бази, като по този начин освобождаваме наши подразделения за тяхното участие на територията на Украйна“.

Военният експерт, журналист и полковник в оставка Виктор Литовкин гледа на „Восток-2022“ като демонстрация на сила. „Показваме, че ние можем да водим специална военна операция в Украйна и да провеждаме учение на другия край на Русия.“

В маневрите по думите на руските военни са ангажирани 9 полигона, както и акваторията на Охотско и Японско море. Освен основните контингенти от Беларус, Сирия, Индия и Китай, които са около 2000 души, във „Восток-2022“ участват още военни от Азербайджан, Армения, Алжир, Киргизия, Монголия и Таджикистан, както и оперативни групи от министерствата на отбраната на Казахстан, Лаос, Никарагуа и Сирия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


262
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
96
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Явно наистина в крайна сметка умира. Поклон!
95
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пази боже китайската "освободителна армия да те докопа... Те своите третират като животни с анални тестове, затваряния, арести и изолатори дори за деца уж в карантина, а какво остава, ако имат власт над чюжди.
94
6
 
7
 
! Отговори
Дразни сороснята преди 1 година
Какви са тия глупости, и децата знаят че Путин е безсмъртен.
93
13
 
4
 
! Отговори
Планетата на Маймун преди 1 година
Ох каква умилителна снимка на новината - Макакче се кьори пред бинокъл. Това доказва интелекта на маймуните
92
13
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много смях в коментарите. Русофобите са полудяли. Време е да се събудите и са осъзнаете че повечето хора подкрепят Русия е само в българия но и в чужбина. Укрите се видя какво представляват Лол
91
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ДА , то се вижда ! Даже и бинокъла не може да държи !
90
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До От много 102 - Ти какво - Завиждаш ли му ! Жена ти не ти дава , комшийката не иска , а пък ти си и не можеш ?!
89
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И какво сега пак - Втори удар , и пак замята крак и не може да се почеше , камо ли пък да говори ?! Да ама той не се дава и ще надживее и Зеленски ми се струва ?!
88
1
 
2
 
! Отговори
От много преди 1 година
Секс е.
87
8
 
6
 
! Отговори
Тираджията Z преди 1 година
Zабщ Родину,Zа Путин
86
14
 
14
 
! Отговори
Двуполюсен преди 1 година
Путин греши. Светът не става многополюсен а двуполюсен и в двата русия не присъства. русия ще е васална територия на Китай. Източник на евтини ресурси за китайската индустрия. Една бензиностанция регистрирана като държава.
85
11
 
11
 
! Отговори
ЯМБОЛИЯ преди 1 година
Руския убиец е пътник за Ада.
84
11
 
4
 
! Отговори
ДжоБаеца преди 1 година
Бог да го прости сатрапа кръвожаден.
83
14
 
9
 
! Отговори
Д-р Нирван преди 1 година
Путлере, твоят жизнен път скоро приключва, около реките Стикс и Ахерон те чакат надвесени хилияди немирни украински и руски души за да те одавят във мътните води и да те вкарат във Вечния кръговрат (Самсара). Твоята душа ще бъде разпокъсана на парчета и върната на Земята преродена в множесто буболечки и ***, проклети вечно да обикалят омагьосания кръг на прераждането.
82
15
 
9
 
! Отговори
Жоро Сороса преди 1 година
Не му остава много на завалията...
81
1
 
1
 
! Отговори
ядрена граната преди 1 година
И как се носи ядрена граната?
80
2
 
7
 
! Отговори
Нищо му няма. преди 1 година
Носи оръжие. Има два скрити пистолета под дрехите и нож.
79
2
 
14
 
! Отговори
Иво преди 1 година
Голяма нулева новина.. поне клипъ сложете
78
3
 
14
 
! Отговори
Аха преди 1 година
Още чакам джавелините и байрактарите и други смешни играчки да донесат победа ама ТЦ?
77
6
 
17
 
! Отговори
Ха-ха преди 1 година
Де го чукаш, де се пука! Вместо да му избодат очите на Путин, Западът му изписа веждите. Обедини Русия, Китай, Иран, арабите, половин Латинска Америка и Африка срещу себе си