Пак за здравето на Путин: Кадри как накуцва и държи странно ръката си

Той лично присъства на военните учения "Восток-2022"
6 сеп 2022 20:32, Йоана Цонева
262
Пак за здравето на Путин: Кадри как накуцва и държи странно ръката си
Снимка: БГНЕС

Руският президент Владимир Путин присъства лично на военните маневри в полигона Серегеевски в Далечния Изток, където армията на Руската федерация провежда съвместни учения „Восток-2022“ с въоръжените сили на Беларус, Сирия, Индия и Китай. В маневрите, които започнаха на 1 септември и ще продължат до четвъртък участват над 50 хиляди войници.

В присъствието на Путин подразделения на спецназа на коалиционната групировка на армиите, участващи в учението беше отработено освобождаването на условно населено място от армията на противника. Авиационната подкрепа на офанзивата и контрола над „освободената“ територия се осъществяваха от хеликоптери на ВВС на Русия и на Китайската народно-освободителна армия.

По време на учението е било симулирано и изграждане на проходи и трасета в минно-взривни заграждения с използването на установки за разминиране УР-77 и УР-83П.

Заедно с президента на Русия маневрите бяха наблюдавани от министъра на отбраната Сергей Шойгу и от шефа на генералния щаб ген. Валерий Герасимов, които бяха седнали от двете му страни в командния пункт.

Кратко видео от посещението на Путин в командния пункт стана причина за нови медийни спекулации за здравословното състояние на руския лидер – при влизане в залата Путин накуцва, а наблюдателни аналитици обръщат внимание и на дясната му ръка, която стои неестествено прибрана към тялото.

В руската информационна среда учението „Восток-2022“ се представя като „ненатрапчиво показване на икономическата и военната мощ на Русия“. Военният експерт Евгений Линин обяснява през „Московски комсомолец“ политическата добавена стойност, която носи на Русия учението с участието на Беларус, Сирия, Индия и Китай. „Ние демонстриваме на всички, че не сме сами. Ние имаме съюзници, в това число тези, които са готови заедно с нас да решават проблеми по силов начин.“ – заявява Линин.

Още по темата
По отношение на това дали учението по някакъв начин има връзка с войната в Украйна, наричана в Русия специална военна операция, експертът казва, че в момента всичко, което се случва е свързано със събитията в Украйна, защото се променя геополитическия ландшафт. „Какво означава да използваме на въоръжените сили на страните, участващи в учението в конфликта в Украйна? Съвсем не е задължително де бъде въведен военен континтент на освободените територии или на линията на бойно съприкосновение. Но това е възможност да заменим с тези войски (участващите в учението, б. р.) някакви наши бази, като по този начин освобождаваме наши подразделения за тяхното участие на територията на Украйна“.

Военният експерт, журналист и полковник в оставка Виктор Литовкин гледа на „Восток-2022“ като демонстрация на сила. „Показваме, че ние можем да водим специална военна операция в Украйна и да провеждаме учение на другия край на Русия.“

В маневрите по думите на руските военни са ангажирани 9 полигона, както и акваторията на Охотско и Японско море. Освен основните контингенти от Беларус, Сирия, Индия и Китай, които са около 2000 души, във „Восток-2022“ участват още военни от Азербайджан, Армения, Алжир, Киргизия, Монголия и Таджикистан, както и оперативни групи от министерствата на отбраната на Казахстан, Лаос, Никарагуа и Сирия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


262
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
116
10
 
9
 
! Отговори
Иванов преди 1 година
Да си правят ученията те това само могат на бойното поле се оказаха немощни
115
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"наблюдателни аналитици обръщат внимание и на дясната му ръка, която стои неестествено прибрана към тялото" ......................................... Наблюдателните те ... Всеки един добре трениран силовак ходи така. Дясната ръка е до оръжието, за да го извади за част от секундата, ако се наложи.
114
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В текста допускате груби грешки "хеликоптери на ВВС на Русия". От години няма ВВС на Русия.
113
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Винаги ще защитя българското производство и Китенкс, в който завод имах близки, които работят там, но е време да спрете да пращате оръжия на Украйна всички държави, време е, извърши се геноцид върху украинския народ и руснаците от Зеленски, това трябва да спре! Отделно Киевската власт, имаха много вътрешни проблеми плюс анархия, бандитизъм, наркомания, насилие,мародерства, дори подземни концлагери за побои,изтезания и убийства
112
13
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Спрете оръжията , спрете да пращате оръжия на Украйна, това е решението!
111
18
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всъщност, убийците сме ние от ЕС, защото наливаме оръжия и масло в огъня, убивайки руснаци и украинци, и ЕС, подкокоросвани от малка групичка хора от щатите, да вървим срещу собствените си интереси и срещу Русия. Иначе войната отдавна да е свършила и жертвите да са по-малко. Само от България, са изпратени около 4200 тона(!!!) оръжия за Украйна
110
17
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Оставете Путин на мира, гледайте си нашите интереси и нашата държава и нашите проблеми, Путин си защитава хората, държавата и границите, друго не прави и не вреди на нас, а ние няма откъде да вземем газ и други продукти, а ни трябват, трябва ни и Путин!
109
16
 
13
 
! Отговори
тримата глупаци преди 1 година
путин шуйгу и герасимов
108
6
 
11
 
! Отговори
Реалист преди 1 година
Кого ще "освобождава" Китайската освободителна Армия? Сибир ли? Че там са само Русия и Китай! И що не изчакахте поне зимата, сирийците и индийците я харесват! И защо сте неглежирали Мадуро?
107
15
 
12
 
! Отговори
путик не може преди 1 година
да сдела централна канализация в кУмсОмолск на аМур, че се вмирисаха от септичните ями около блоковете.... вие искате да превземе цеха за винкели.
106
19
 
11
 
! Отговори
Анти Путинист преди 1 година
Джуджакът е мизерабълска инфузория от КГБ и ако не бяха Горби и руския Луканов, на когото носеше куфарите, сега Вовката щеше да копа пенсионерски картошки в някой колхоз за 10 рубляка на ден и да получава мизерна държавна пенсия.
105
17
 
13
 
! Отговори
sd преди 1 година
да се затрие семето ви руско, да умрете всички руснаци и русоиди с децата си.
104
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ГенералСмешен човек си ти ами по тая логика и Байдън трябва да отиде в Сирия да се сражава малко на страната на опозицията като редник.
103
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Историка доста свободно използваш определения без никаква обосновка.
102
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най-добре се молете за здравето му, че ако го замести някой ястреб като нищо може да прочистят и Полша и Германия от нацизма а за смишниците от балтийските републики да не говорим.
101
17
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Друг е живота при Зеленския,сутрин за закуска 2 линийки бело,после за обяд хероин във вените,и за вечеря амфетамини.
100
15
 
15
 
! Отговори
Генерал преди 1 година
армията му мре на фронта а хю,,мнето се занимава с показухи
99
5
 
10
 
! Отговори
тренира за щика преди 1 година
бутнал си е нещо изод задзе
98
8
 
5
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Евтини сте ...
97
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Човекът който накара всички американолизци да осъзнаят че ще има възмездие. Гузни дебнат надяват се вуду кукли правят ритуали сатанински, насън се стряскат и го търсят под леглото си, после напишат статийка че не те накуцвали посрани, а именно той. Той - виновният за техните кошмари, които малко по-малко се превръщат в реалност. И грантаджиите тръпнат, друг път невидели, в едно да се бият живи и умрели.