Медведев: Зеленски знае исканията ни - пълна капитулация на киевски режим

Трябвало да стане при условията на Русия
12 сеп 2022 18:33, Йоана Цонева
294
Медведев: Зеленски знае исканията ни - пълна капитулация на киевски режим
Снимка: БГНЕС

Сегашната преговорна позиция на Руската федерация за Украйна не е нищо повече от "загрявка за деца" преди бъдещи искания "за пълна капитулация на режима в Киев". Това заяви заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия и бивш президент и премиер на страната Дмитрий Медведев в канала си в "Телеграм", цитиран от ТАСС.

Той обърна внимание на думите на президента на Украйна Володимир Зеленски, който обяви отказа си да води диалог със страни, които поставят ултиматуми.

"Настоящите "ултиматуми" са детска загрявка за исканията в бъдеще. И той ги знае: пълната капитулация на киевския режим при условията на Русия", предупреди Медведев.

Още по темата
По-рано Зеленски каза, че в момента не е готов да преговаря с Москва. В интервю за CNN той каза: "Това е мой принцип, не говоря с тези, които поставят ултиматуми". Според него Руската федерация няма желание да преговаря по конструктивен начин. Зеленски отговори утвърдително и на въпроса дали ще се "бори докрай" и добави, че споразумение между двете страни може да бъде сключено, след като Русия напусне украинските територии, без да уточнява какво има предвид.

От началото на инвазията на Русия в Украйна Медведев се превърна в един от основните говорители на руските позиции и то се отличава с най-острите сред тях.

През януари 2020 г. Медведев пое поста на заместник-председател на Съвета за сигурност на Русия доста неочаквано след сато отстъпи поста премиер на Михаил Мишустин и след като дълги години беше сочен като дясната ръка на Владимир Путин, като дори с него си "размениха" постовете на премиер и президент, за да бъде изпълнено конституционното ограничение за мандатността. Все пак длъжността заместник-секретар на Съвета за сигурност бе създадена специално за него, такава не съществуваше преди, а председател е Владимир Путин. За две години обаче Дмитрий Медведев мина на заден план и рядко се чуваше неговия глас.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


294
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
166
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мисля че Медведев използва много изискана и елегантна квалификация.
165
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Загрях това са задокеанските тролейбуси. Пак боксуват яко.
164
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От 197 вкл. до 201 вкл. пълна посредственост и безмозъчност.Не знам как не му е неудобно на този индивид, защото мисля че е един и същи. Позорно.
163
2
 
13
 
! Отговори
джуджето и свитата преди 1 година
му скоро ще станат неудобни с глупостите които надробиха и ще бъдат елиминирани на некой конгрес на "кпсс" примерно
162
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тука има хора поради ниско образование не са на ясно. Русофил съвсем не значи комунист. Комунизъм не е имало нито в Бг нито в Съветския съюз. Но нещо такова има в ЕС. Например за кандидат членството на РСМ бяхме жестоко притиснати, за *** идеологията също, за зеления ковид сертификат, за зелената сделка, за санкциите срещу Русия, за подкрепянето на Украйна, за приемането на еврото. Има ли нещо за което да имаме право на мнение, не нямаме право на мнение ! Пълен тоталитаризъм/комунизъм.
161
2
 
6
 
! Отговори
Дедо преди 1 година
До АнонименКолкото и ти живееш у руско и колата ти е руска и на почивка ходиш там
160
5
 
18
 
! Отговори
Джудже преди 1 година
Танцът на джуджетата е последната фаза преди бесилото, отстрела или отскок от по-високите етажи.
159
22
 
4
 
! Отговори
Идиот ОТ Село преди 1 година
Радвам се на глупостите което пишете? Запомнете. Русия ще постигне това което иска. Много ми е чудно какво ще говорите след година? А сега се надупете здраво че идват лоши времена за такива *** Като нас.
158
8
 
21
 
! Отговори
Путин преди 1 година
е имал 3 бащи. Един биологичен баща, който се отказва от него. Един грузинец, който го млати. Един ленинградчанин, който го налагал също. Путин се озлобява и целият свят му е крив. Психиатричен случай.
157
3
 
9
 
! Отговори
До 190 преди 1 година
Няма как, срещу злото трябва да се борим.
156
0
 
0
 
! Отговори
До 188 преди 1 година
Нямам представа за какво говориш.
155
6
 
12
 
! Отговори
Бай Шиле преди 1 година
Много болни хора тук бе! PUТИH ще у мре ного скоро!
154
4
 
12
 
! Отговори
До 177 чужденец преди 1 година
Какви глупости бръщолевиш. 500 години се е запазила България под турско робство и преди това 200 под византийско. И 50 години под съветско
153
2
 
4
 
! Отговори
До 180 преди 1 година
На първо време да им дарим оръжия викам аз. Ама ще пикаете газ тогава
152
8
 
15
 
! Отговори
До 184 преди 1 година
Какви глупости пишеш. Русофил е човек, който иска България да е руска губерния или сателит. Както беше по времето на СССР, или като Беларус е в момента под режима на Лукашенко
151
0
 
7
 
! Отговори
Путя стратега преди 1 година
Из тактиката на Путин: "Ако си силен кажи на противника. Ако си слаб - пак му кажи"
150
1
 
12
 
! Отговори
До чужденец преди 1 година
Че тя цялата руска армия е мохамеданска!
149
12
 
3
 
! Отговори
Чужденец преди 1 година
Русия си взима подаръците обратно. *** подари ха цели градове на измислената Украйна.
148
3
 
11
 
! Отговори
Путя стратега преди 1 година
Путин е майстор стратег - остави на украинците неработещо съвеЦко оръжие. Сега на руснаците ще е по-лесно да се отбраняват от украинците които ще изпозват изоставеното съвеЦко оръжие. Това се налага тъй като руснаците използват неработещо съвеЦко оръжие. Но украинците не прозряха плана на стратега путин.
147
19
 
6
 
! Отговори
Чужденец преди 1 година
Ако не Беше Русия, всичките българи щахте да сте мохамед ани, и нямаше да има българия.А Велика Турска Империя. Жалко.