Медведев: Зеленски знае исканията ни - пълна капитулация на киевски режим

Трябвало да стане при условията на Русия
12 сеп 2022 18:33, Йоана Цонева
294
Медведев: Зеленски знае исканията ни - пълна капитулация на киевски режим
Снимка: БГНЕС

Сегашната преговорна позиция на Руската федерация за Украйна не е нищо повече от "загрявка за деца" преди бъдещи искания "за пълна капитулация на режима в Киев". Това заяви заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия и бивш президент и премиер на страната Дмитрий Медведев в канала си в "Телеграм", цитиран от ТАСС.

Той обърна внимание на думите на президента на Украйна Володимир Зеленски, който обяви отказа си да води диалог със страни, които поставят ултиматуми.

"Настоящите "ултиматуми" са детска загрявка за исканията в бъдеще. И той ги знае: пълната капитулация на киевския режим при условията на Русия", предупреди Медведев.

Още по темата
По-рано Зеленски каза, че в момента не е готов да преговаря с Москва. В интервю за CNN той каза: "Това е мой принцип, не говоря с тези, които поставят ултиматуми". Според него Руската федерация няма желание да преговаря по конструктивен начин. Зеленски отговори утвърдително и на въпроса дали ще се "бори докрай" и добави, че споразумение между двете страни може да бъде сключено, след като Русия напусне украинските територии, без да уточнява какво има предвид.

От началото на инвазията на Русия в Украйна Медведев се превърна в един от основните говорители на руските позиции и то се отличава с най-острите сред тях.

През януари 2020 г. Медведев пое поста на заместник-председател на Съвета за сигурност на Русия доста неочаквано след сато отстъпи поста премиер на Михаил Мишустин и след като дълги години беше сочен като дясната ръка на Владимир Путин, като дори с него си "размениха" постовете на премиер и президент, за да бъде изпълнено конституционното ограничение за мандатността. Все пак длъжността заместник-секретар на Съвета за сигурност бе създадена специално за него, такава не съществуваше преди, а председател е Владимир Путин. За две години обаче Дмитрий Медведев мина на заден план и рядко се чуваше неговия глас.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


294
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
146
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ЧужденецTъпунгeрчo Петолъчков. Да си забелязал някой да напада Русия? Когато Путин и сие спазваха някакси договорите имаше съвместна търговия и нямаше санкции, нали! Кой наруши договорите?, Кой посегна на чуждо имущество?Кой реши да се прави на султан? Не може една технологично изостанала държава да диктува световния ред, заради едни мераци да присвои нещо или да ликвидира конкурент. Е сега колкото и да струва на света ще се покаже на кремълската жаба къде и е гъола. Иначе светът ще гръмне
145
5
 
15
 
! Отговори
Фашистка Русия преди 1 година
Отново се превърна в империята на злото и като такава трябва да бъде унищожена. Руснаците обзети от агресия и претенции за особена мисия в света са заплаха за цялото човечество и трябва да се изолират и подложат на депутинизация. И едва когато се излекуват от имперския бацил и манията за величие и станат нормални хора да бъдат допуснати до цивилизования свят. За това ще са необходими между 15 и 20 години!
144
3
 
8
 
! Отговори
без съмнение преди 1 година
е въпрос на време изчезването на русия от картата,,,
143
5
 
14
 
! Отговори
Истината преди 1 година
До Чужденец...... Русофоб е термин, с който руските мерзавци наричат всеки, който се противопоставя на агресивните руски имперски интереси. Русофоб е всеки, който е противманиакалната идея, че Русия има мисия в света. Русофоб е всеки, който не споделя руското виждане, че света трябва да им се подчинява и да им лиже задниците. Така, че според руските п римати целият свят, освен тях и техните слуги е русофобски.
142
2
 
8
 
! Отговори
УВАЖАЕМЪЕ РУСИ, преди 1 година
ВСЯКА ДИКТАТУРА ЗАВЪРШВА С МИЗЕРИЯ, ФАЛИТ,СЪЛЗИ И НЕЩАСТИЕ! НАКЪДЕ СИ МИСЛИТЕ, ЧЕ СТЕ ТРЪГНАЛИ? АКО НЕ СВЕТОВНАТА, ПОНЕ СВОЯТА ИСОРИЯ ВИЖТЕ!
141
4
 
13
 
! Отговори
Българин преди 1 година
До Чужденец.... Продажни сте единствено русофилите. От Съединението до днес вие сте най-големите национални предатели и българофоби и постоянно продавате България на Русия.
140
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И той знае позицията на Путин да спре да пие твърд алкохол но не спира.
139
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
КВИ ИСКАНИЯ БЕ? НАКРАЯ ЩЕ ИСКАТЕ ДА СПРАТ ДА ВИ .УКАТ!
138
6
 
3
 
! Отговори
Аааааа не ! преди 1 година
Сега джендърлъка .....ще спретне един голям ДЕМОКРАТИЧЕН прайд за да се подготвят за ЗИМАТА !!!!!!
137
2
 
9
 
! Отговори
677 преди 1 година
А казват, че Зеленски бил комик, а този го бие с много.
136
9
 
5
 
! Отговори
Чужденец преди 1 година
Продажни русофоби, скоро ще перестанете да злорадствате. Русия е не победима, забийте това в тъпите си тикви. Нещастници.
135
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин измисли много оригинален начин да ликвидира комунизма в световен мащаб. Следващата година и комунизма ще се утече като "непобедимая и легендарная" там където му е мястото - в канала. Е поне и руснаците могат да почнат на чисто и който може да създаде продукт - ще има какво да яде, а мързеливите петолъчковци ще подсмърчат. това беше далечна перспектива, ама нещо много се забърза ситуацията и процеса става вече ЛАВИНЕН
134
7
 
9
 
! Отговори
Слава на Русия преди 1 година
И е крайно време да се отърве от шайката военно-престъпници обсебили Кремъл! Въпросът е , дали сами ще си спретнат един Нюрнбергски процес,или ще се възползват от съда в Хага! Някои няма да си отидат по естествен път!
133
2
 
2
 
! Отговори
Чужденец преди 1 година
Следващите сте вие ***
132
3
 
12
 
! Отговори
Сълза и смях преди 1 година
Явно вече пият водка менте,щом говори глупости..нема рублички за Белуга и с Захарова минаха на ментета
131
3
 
7
 
! Отговори
...? преди 1 година
Яаааа, някои и на мъже се докарват! Като ръсиш тези цинизми,за по-голям "мъж" ли се чувстваш? Хайде марш от Украйна,а и по българските форуми няма място за руски мас'тии!
130
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
другаря Мечкаров пак се е насвиркал яко
129
7
 
4
 
! Отговори
Зелен наркоман ! преди 1 година
Вече със контра - офанзивата сме пред портите на МОСКВА ....ВЕРВАЙТЕ ми !БАЙ - ДРЪН да достави БЕЛОТО за да смръкна и да се доизкажа за победата !
128
5
 
18
 
! Отговори
Ха-ха преди 1 година
Никога Украйна не е била толкова независима, и толкова самообособила като нация и държава, както след агресията на Кремълските варвари!
127
1
 
9
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
Тоя на какви субстанции е? :))))))))))))))))))))))))))