Не само Владимир Путин стои зад високите сметки на енергията

Кои са другите отговорници?
17 сеп 2022 21:31, Нели Христова
137
Не само Владимир Путин стои зад високите сметки на енергията
Снимка: БГНЕС

Когато нещата не вървят, естествената нагласа е да се търси виновник. Да, но за високите сметки за енергия някои са по-виновни от други. Енергийната криза в Европа се обяснява с тежестта на Русия в световното производство на изкопаеми течни горива. Владимир Путин, в рамките на войната в Украйна, използва като средство за натиск енергията и "Газпром", който е основен доставчик на газ за Европа.

Но освен Путин, отговорност за високите цени на енергията отчасти носят правителствата, енергийните дружества, а понякога и самите потребители, пише в редакционна статия в. "Ле-з-еко", цитиран от БТА.

Причините в основата на скока на котировките са много, но на първо място е пресъхването на руските газови доставки за Европа от началото на войната в Украйна. Много електроцентрали използват газ за производство на ток, особено в Германия, а след като газът започна да намалява, цената му също хвръкна рекордно. Освен това във Франция в момента функционират само 26 от общо 56 атомни реактора на енергийната компания Е Де Еф (EDF) заради проблем с корозията. Това е намалило производството на електричество в страната до исторически ниско равнище, което механично покачва цените. Ръководството на компанията увери, че спрените реактори ще бъдат пуснати отново през зимата на 2022 г., която се очаква да бъде особено трудна по отношение на енергийната сигурност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


137
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Владимир Путин изобщо не е виновен за високите сметки за енергията.
7
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пак с МАНИПУЛАЦИИ и БАЛАМУРЩИНИ !На Западните Санкции срещу Русия и ВЪЗНИКНАЛИТЕ от това НЕВЪЗМОЖНОСТИ Русняците да си ПОЛУЧАВАТ и РАЗПОЛАГАТ с Плащанията за тях, те БЯХА ПРИНУДЕНИ да РЕАГИРАТ и се ЗАЩИТАТ като ИЗИСКАХА плащанията да са вече в Рубли и в Руски Банки, за да могат да си ПОЛУЧАВАТ и РАЗПОЛАГАТ с тези Парични Суми!Русняците МНОГОКРАТНО ЗАЯВЯВАХА че ВСЕКИ които ЗАЯВИ определени количества Газ и ги ПЛАТИ с РУБЛИ ще му БЪДАТ ДОСТАВЕНИ!ОТКАЗА на ЗАПАДА - включително България, да ПЛАЩАТ Заявения и Получен Газ с Рубли ПРЕДИЗВИКА тази ГАЗОВА и ИКОНОМИЧЕСКА Криза !!!!Така че
6
3
 
18
 
! Отговори
Мене преди 1 година
Поне ни спаси от корона вируса !
5
5
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Виновниците са в Лондон, Брюксел и краваристан.
4
31
 
5
 
! Отговори
Чичкото преди 1 година
Има Владимир Путин - има проблем. Няма Владимир Путин - няма проблем.
3
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
зимата ще е ядрена
2
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
инфлацията тройна в бг зарад картели и безконтролни спекуланти
1
24
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Под мъдрото управление на Генерал Чорап, Втори Октомври ще е новият Девети Септември.