От мрежата: Въстанието на Пугачова ще доведе до падането на Путин

Певицата взриви социалните мрежи с критиката си към режима
22 сеп 2022 15:55, Анисия Иванова
142

Звездата на руската естрада Алла Пугачова с остри критики към президента Владимир Путин. Тя поиска да бъде включена в списъка на лицата, които са обявени за чуждестранни агенти. Така певицата демонстрира солидарност към съпруга си, който отправи критика към изпращането на руски войски в Украйна и беше обявен за чуждестранен агент.

Звучен шамар за Кремъл и началото на края на режима на Путин – така мнозина анализатори описаха острите изказвания на 73-годишната икона на руската попмузика Алла Пугачова спрямо Путин.

Пугачова реагира на обявяването на съпруга ѝ - актьора и телевизионен водещ - Максим Галкин, за част от чуждестранните агенти в Русия. "Моля да ме включите в списъка на чуждестранните агенти на моята любима страна, защото съм солидарна със съпруга си - един честен, почтен и искрен човек, истински руски патриот, неподкупен човек, който иска родината му да процъфтява и да живее в мир", пише в поста ѝ.

Още по темата

Пугачова подчерта, че съпругът ѝ иска в Русия да има свобода на словото, а руските военни да не загиват в името на илюзорни цели. Коментарът на Алла Пугачова взриви социалните мрежи. Позиция изразиха както обикновени граждани, така и политици и видни общественици: "Алла Пугачова се обяви за свобода на словото, срещу репресии и война. Милиони алени рози срещу силите на злото"; "Въстанието на Пугачова ще доведе до падането на режима".

Други пък написаха "Браво, Алла Борисовна! Най-доброто ѝ изпълнение от много години насам". Но освен окуражителни слова, Пугачова получи и критики като някои я определиха като предател.

След началото на руската инвазия в Украйна Пугачова и 27 години по-младият ѝ съпруг Галкин напуснаха Русия и се установиха в Израел. И ако Галкин не пестеше критиките си към руското ръководство, Пугачова досега се въздържаше от политически изявления.

Анализатори коментират, че изненадващото решение на Пугачова да заеме позиция по политическа тема може да накара обществото да се замисли и да поиска да сложи край, което вече е опасно за властта.

Вижте повече в репортажа на Теодора Георгиева по Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Още по темата: Bulgaria ON AIR
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
116
0
 
5
 
! Отговори
КАК СМЕЕТЕ преди 1 година
ДА СРАВНЯВАТЕ КУХОЧЕРЕПНОТО ДЖУДЖЕ С АЛЛА ПУГАЧОВА ? ПУТИН ПРЕВЪРНА РУСИЯ В ИМПЕРИЯ НА ЗЛОТО, ЗА КОЯТО ВСЕКИ СВОБОДОМИСЛЕЩ Е ЧУЖДЕСТРАНЕН АГЕНТ ! ХИЛЯДИ РУСНАЦИ НАПУСКАТ РУСИЯ, НЕЖЕЛАЕЙКИ ДА УБИВАТ ИЛИ ДА БЪДАТ УБИВАНИ ! КРЕМЪЛСКИТЕ КУХИ ЧЕРЕПИ ЩЕ СИ ПОЛУЧАТ ЗАСЛУЖЕНОТО, КОГАТО НАРАСТНАТ РУСКИТЕ ЖЕРТВИ И ГНЕВНИТЕ РУСКИ ВОЙНИЦИ ИМ ПОТЪРСЯТ СМЕТКА !
115
1
 
4
 
! Отговори
Бай Гочо преди 1 година
Ае писна ми от тоя *** Кин, няма ли трезви люде в таа Масква та да го свалят най-накрая? Май сите ватенки са вечно пияни до козирките..
114
3
 
8
 
! Отговори
хмм преди 1 година
Като почнат да загиват оригинални руснаци в Украйна ще им се проясни на путинофилите!
113
7
 
11
 
! Отговори
Денис преди 1 година
Смешни пасквили от жалки и страхливи и най вече промити грантаджии. Медииите са отдавна пресъхналото дъно на вонящ гьол. Четете си ги сами нещастници.
112
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Неуместни сравнения с Лили Иванова - най-казионната певица на комунистическия режим у нас, галеница на ЦК. Някога да е изразявала гражданска позиция? Някога да е мислила за друго освен за кариерата, фалшифицираната си външност и за мутренския си стил на живот?
111
10
 
10
 
! Отговори
Руснак преди 1 година
Ама друг път!!!
110
27
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Колкото Лили Иванова ще направи революция у нас,толкова и тя в Русия,изкуфяла бабушкера незнаеща на кой свят се намира и вземаща се много насериозно..
109
22
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Въстанието на Пугачова... Идва с Ролс-ройса, бие шут на вратата и слиза, за да се настани в замъка си. Там започва революцията - организира побой на журналист, който не харесва мъжа ѝ. После преброява милионите си, много от тях получени по незаконен начин... След което се захваща да търси как да ги изнесе безопасно на Запад. Голяма революция, няма що. Поредния фейк, поредната пропагандна тъпотия ни сервирате.
108
32
 
39
 
! Отговори
До 114 преди 1 година
НЕ СИ ПОЗНАЛ! АЛЛА Е ЗОДИЯ ОВЕН - И ТО НА 15 АПРИЛ Е РОДЕНА!!! СВИШЕ Е ИЗБРАНА И ЗАСЛУЖИЛА ЗА ТОВА! МОГА САМО ДА СЕ ПОКЛОНЯ НА АЛЛА И МАКСИМ - за тяхната Духовна мисия и сила!. КОЛКОТО ПО- СКОРО ПРИКЛЮЧИ ПУТИН - ТОЛКОВА ПО- ДОБРЕ ЗА ЧОВЕЧЕСТВОТО и ЗА РУСИЯ!!! НИКОЙ НЕ НАПАДА РУСИЯ. ТЯ НАПАДА!
107
45
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да бе! Все едно Лили Иванова да възстане. Егати смеха. И тая баба много си повярва. Да ходи да пие чай с ром с лудото Пелоси, да си обсъдят бабишкерските неволи. Прочетох заглавието и паднах от смях. Нали ви казвам, представих си Лили Иванова и още ми текат сълзи от смях.....
106
28
 
41
 
! Отговори
Медия преди 1 година
И коя е Алла?!?!? Смешно е да я сравнявате с държавник, още повече, че нейния ДуракГалкин и води Инстаграм.И като граждани на Кипър едва ли имат право да говорят за Русия? Като са против войната, нека говорят и за Израел и за Армения...Пугачова е бита карта, даже и без Путин...
105
27
 
34
 
! Отговори
Кой е Путин? преди 1 година
Дребен държавник по времето на Ала Пугачова.
104
24
 
34
 
! Отговори
мислете преди 1 година
Всички артисти, певци и прочие клоуни са противодържавни. Отива им да пътуват насам натам, да си местят парите където им е удобно и да живят широко. Такава им е натурата и затова нямат място в политиката.
103
14
 
27
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 година
Мда... много е срамно да си пъдар, според нашите путинофили. Само че пугач не означава пъдар, а е вид бухал. Значи фамилията е Бухалова. Тук по-интересното е, че най-голямото антифеодално въстание в Русия е било предвождано от Емелян Пугачов, останало в историята като Пугачовщина. Така че "въстанието на Пугачова" се явява и каламбур и много опасен намек...
102
18
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бабулята да направи нещо, че са я пишат чужд агент. То само с желание не става. Дори последната й песен е от преди 40 години...
101
18
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ДА СИ ХОДЯТ ОБРАТНО В израел
100
31
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен "Пугачова, на нашенски - Пъдарова." Брато на български няй простичко е да се каже "да въри на ичка си майна и на заТника на Гъзалкин", поради което Плугачова се превежда ПръдлюхаУриненаСмрадлава
99
14
 
29
 
! Отговори
Шрайка преди 1 година
Въстанието на Лили Иванова (запетайка) ще доведе до падането на Радев. А ако Азис и Филип Киркоров се включат и Клаус Шваб ще падне
98
16
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пугачова, на нашенски - Пъдарова.
97
23
 
17
 
! Отговори
Старост нерадост преди 1 година
Пугало === Плашило на тези години не случайно се крият и не се показват за снимки.