Мобилизацията в Русия: Разплакани семейства, тъга, прегръдки

Призовки получават дори и студенти
Обновена: 23 сеп 2022 07:02 | 23 сеп 2022 07:00, Камелия Цветанова
237
Мобилизацията в Русия: Разплакани семейства, тъга, прегръдки
Снимка: БГНЕС

Ден след като в сряда руският президент Владимир Путин разпореди частична мобилизация, за да подсили войските си в Украйна в социалните мрежи бяха разпространени видеоклипове с драматични сцени на разплакани семейства, които се сбогуват с мъже, заминаващи от центрове за мобилизация, предаде БТА като цитира АП.

Още по темата

На видео от източния сибирски град Нерюнгри се виждат мъже, които излизат от стадион. Преди се качат на автобусите, мъжете се прегръщат със свои роднини, чакащи ги отвън. Мнозина плачат, а някои закриват с длани устата си в проява на мъка. Един мъж държи дете до прозореца на автобус за последен поглед от заминаващия.

В Москва жени плачат, прегръщат и прекръстват мъже в друг мобилизационен център. Баща прегръща на раздяла 25-годишния си син и му казва: "Пази се". Младежът, представил се като Дмитрий, казва пред медиата "Осторожно новости" в "Телеграм", че не е очаквал да бъде призован и мобилизиран толкова бързо особено защото е студент. По думите му получил същата сутрин призовката да се яви в центъра в 15 часа и след като чакал час и половина, му било казано, че заминава веднага с останалите мобилизирани. После излязъл навън, за да се сбогува с роднините и приятелите си, съобщи АП.

Обявената частична мобилизация доведе до импровизирани протести в Русия, на които в сряда бяха арестувани най-малко 1332 души, съобщи Франс прес. По данни на руската правозащитна организация OВД-Инфо, само в Москва са били задържани най-малко 538 души, а в Санкт Петербург - 479. И в двата града има случаи на пребити участници в протестите. В 15 полицейски участъка в Москва на задържани мъже са били връчени повиквателни за мобилизация.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


237
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
16
 
7
 
! Отговори
Лошо преди 1 година
Истина ще излезе фразата:Русия не започва войните,тя ги завършва.Запада прекали найстина и ни чакат много беди.
86
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Paшистите губят войната в Украйна и затова бункерния пл'ъх прави мобилизация, която е напълно безсмислена... Не го ли свалят от власт (убият) това ще е катастрофа за Русия.
85
17
 
7
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 година
Долу мафиотската структура, наричаща себе си Украйна!
84
6
 
5
 
! Отговори
Факт преди 1 година
Всичко е постановка на Соросойдите.
83
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Олеее сутрешния блок наредени от кол и въже да правят пропаганда срещу Русия то е срамно държави като Италия и Испания по телевизийте им няма такава пропаганда и поми.. я смятайте за какво става дума
82
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да пращат, повече и по-бързо, че не остана пушечно месо. Що ракети, бомби и патрони ще ги посрещнат, не ще реват ами не знам какво.
81
1
 
10
 
! Отговори
сара преди 1 година
До сега не изпитваха ли тъга, не плачеха ли от масовите убийства , извършвани от своите в Украйна ? Сега ли ги споходиха тези чувства ?
80
4
 
4
 
! Отговори
Кифладжията преди 1 година
До Анонимен 77 Хахаха! "Евгени Дайнов пред Дойче Зеле". Можеше просто да си спестиш времето да пишеш тоя коментар.
79
11
 
4
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 година
А в България украинки се радват за мъжете си, че са на фронта и я се върнат, я не.
78
5
 
3
 
! Отговори
Това са преди 1 година
Глупости.
77
11
 
3
 
! Отговори
Анти Тяло преди 1 година
Само на Байдън му е смешно...и праща още 2 милиарда в оръжие за Украйна. Колко удобно, а???
76
19
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Според нашите Евроатлантически *** Украйна може да прави мобилизация въпреки, че нейната армия е 5 пъти по голяма от Руската групировка а Руснаците да не могат ? Украинците за повече от1 месец събраха 30К с големи мъки да направят контраофанцива и там имаше всякаква *** от много държави. Фронтът е над 1500км и силите с които разполага Русия не са достатъчни да го удържат. Ама какво разбират джендарите които не са ходили в казарма.
75
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Време е да му отрежат кратуната на бункерния пcиxoпат в Кремъл... Ще погуби още десетки хиляди руснаци и украинци за да докаже, че е абсолютен глyпак и caдист.
74
6
 
19
 
! Отговори
Евала преди 1 година
Бързо, русоробчета, бягайте да се записвате доброволци в Раша! Така ще покажете любов към Путин, а не на дивана пред 3-те устройства! Украйнските "нацисти" ще ви поначешат малко.
73
1
 
3
 
! Отговори
Я па ти.. преди 1 година
До Анонимен 79 Трагедията започва след мобилизацията.
72
2
 
3
 
! Отговори
Да допълня... преди 1 година
До До Дискриминация 70 Гледах един руски филм Женски батальон.Скачаха дори с парашути.Имат и женски военни формирования , но още не са стигнали да тях.Страх ги е от международен скандал. То и сега скандала си го има , де.
71
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мобилизацията започва първо с утрeпkuте, те са посочени и ще бъдат пушечното месо от което се нуждаят за да се спечели още малко време до зимата
70
21
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Стига сте навивали тази пропагандна латерна! Вчера доброволно 15000 човека са се явили за мобилизация и днес очакват не по-малко от 30000, които са се заявили. В парламента на Русия вече има 6 депутати, които се записаха доброволци и други продължават да се записват. Естествено е майки и жени да плачат, когато човека отива на война, но вие го изкарахте някаква трагедия.
69
7
 
4
 
! Отговори
Удри путка преди 1 година
Крепостните носят! За свободата на братята , урааа! Много братани ще бъдат осводени от безмисления си животец !
68
1
 
11
 
! Отговори
1 преди 1 година
Ами тоя късия колко години от ще ще го търпят.