Йовчев: Путин се чувства притиснат в ъгъла, панически търси решения

Според него поведението на ръководството в Русия е "истерично"
25 сеп 2022 14:21, Петя Славова
166
Йовчев: Путин се чувства притиснат в ъгъла, панически търси решения
Снимка: БГНЕС

Поведението на руското ръководство е "истерично и недобре обмислено", коментира пред Нова тв бившият вътрешен министър и председател на ДАНС Цветлин Йовчев. По думите му, това показва състояние, в което руският президент Владимир Путин се чувства притиснат в ъгъла и панически търси решения.

"Това е заплаха. Защото, ако това състояние се запази, и Путин не види изход да излезе от тази ситуация, напрежението ще ескалира", смята още той. Според него дори проправителствените медии вече критикуват мобилизацията.

Още по темата

Във връзка с действията на руския президент Йовчев посочи, че има три събития, които трябва да бъдат разглеждани заедно - частичната мобилизация, референдумите и ескалиращите заплахи за употреба на ядрено оръжие.

"Ако изходим от очакванията за рационално поведение, не би трябвало да се използва ядрено оръжие от страна на Русия. Това е една заплаха, която цели да намали помощта на европейските страни и САЩ към Украйна. И да подаде ясни сигнали вътре в Русия", обясни бившият вътрешен министър.

Кризата с мигрантите у нас

Видеото, от което се вижда как бус с мигранти преминава границата с Турция, ни показва, че продължава да нараства наглостта на трафикантите, смята той. "До голяма степен това е резултат от факта, че те не усещат, че държавата има адекватни мерки и решения спрямо тях", подчерта Йовчев.

Според него чувството за безнаказаност е довело до инцидента с автобуса с Бургас, при който загинаха полицаи.

Защитата на националната сигурност

Политическата криза е факторът, който в най-голяма степен увеличава риска от всички заплахи, смята бившият вътрешен министър. Според него държавата не е адекватна и не е в състояние да приложи необходимите мерки за защита на националната сигурност.

"Показваме неспособност да се справяме с кризите. Ние сме най-зле подготвената държава по отношение на енергийната криза. Нямаме идея как ще подпомогнем бизнесите. Тази неспособност вече рефлектира навсякъде", е неговото мнение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


166
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
5
 
10
 
! Отговори
Путин преди 1 година
Ако загубим, значи не сме победили.
14
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Великия вожд като мишка в ъгъла, това не е възможно :)
13
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Държавата/ територията е имала адекватни мерки за справяне с мигрантите. Адекватни мерки с неадекватни служители не се взимат.
12
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Даже проправителствените руски медии вече критикуват мобилизацията.
11
17
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нищо не може да спаси бункерния пcиxoпат. Ще последва съдбата на крайцера Москва и Хитлер.
10
14
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
йовчев ти си *** и такъв ще си останеш не му бери грижата на путин бери грижата на бг че тази зима ви очаква народен съд заради глада и студа на бг а путин е доста по умен от вас и обичан от народа си путин за ваш инат ще прбеди
9
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин че се оправи, ако ли не му се получи той си е сметнал че такъв свят в който Русия не е фактор не му трябва а тоя нашио мишок да си гледа неговата работа че никой не му пука за нас - особенно тея дето ся клатят Путин хич не им дреме за нас и съборят лу го аз смятам че идват още по-робски времена дали корона вирус дали нещо друго дали световно правителство бъдете сигурни че Путин като падне вече ше правят к'вот си искат... не че нещо Россия или Путин да са по-добри просто са конкуренти.
8
19
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин е, като змията, която хапе малко преди смъртта си...
7
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Притиснатите няма как да увеличат територията на държавата си или го правят противозаконно и насилствено, със светкавични референдуми. Путин наистина е притиснат!
6
19
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин съсипа репутацията на Русия...
5
9
 
16
 
! Отговори
Мечо пух преди 1 година
Докарах си една гладна мяучаща украинка,но и за домакинска работа не става и и теглих шута!!
4
10
 
10
 
! Отговори
Путин преди 1 година
Ако не спечелим, то поне ще загубим.
3
15
 
10
 
! Отговори
БАНко преди 1 година
ПРИТИСНАТИТЕ НЕ УВЕЛИЧАВАТ ТЕРИТОРИЯТА НА ДЪРЖАВИТЕ СИ !!!
2
19
 
14
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
Путин си надцени силите и загуби.Не е първият.Ще последва съдбата на кумира си-Хитлер.
1
2
 
16
 
! Отговори
Стамат Текилски преди 1 година
Путин няма да го коментирам, няма да се хареса и на двата лагера, обаче разни нищоправци да ми дават наклон на живота и разбиранията ми взе да идва в повече!