Путин може да предизвика ядрен взрив високо над Черно море?

Русия може да пусне ядрени подводници по бреговете на Норвегия
Обновена: 26 сеп 2022 13:47 | 26 сеп 2022 11:40, Елка Василева
433
Путин може да предизвика ядрен взрив високо над Черно море?
Съби Събев. Снимка: архив, БГНЕС

Много ниска е вероятността да се пристъпи към ядрено оръжие независимо от реториката на руската Държавна Дума и Дмитрий Медведев. Тежко е това решение, което ще има сериозни последици. Ако допуснем, че Путин ще се изкуши, може да става дума за предупредителен ядрен взрив високо в атмосферата в Черно море, ако руската армия започне да се изтегля безконтролно от фронтовата линия. Това коментира пред Nova News генерал-майор Съби Събев, бивш военен представител на България в НАТО.

Още по темата
По думите му Украйна няма да седне на масата за преговори при условията на Русия. "Над 100 килотона се отива към стратегическите ядрени оръжия, каквито са балистичните ракети, както и на бомбардировачи", обясни генералът. И допълни че консултативната среща на президента е била адекватна на ситуацията.

Елена Поптодорова, дипломат и бивш посланик в САЩ, от своя страна смята, че България вече е в конфликта, а Русия е заплаха. "У нас се търсят всякакви евфемизми, за да се избегне истината, но това е бумеранг. Опасявам се, че ще започнат епизодични провокации, като например ядрени подводници по бреговете на Норвегия. Допускам, че Путин е възможно да се прибегне до тактическо ядрено оръжие. Няма никакви признаци за готовност за отстъпление или примирие", посочи тя.

Според нея трябва да бъде свикан КСНС. "Така ще бъдат привлечени лидерите на партии и да се вземат решения в максимално широк колективен състав", счита Поптодорова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


433
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
344
9
 
7
 
! Отговори
др0гаре плоскоземи преди 1 година
не напъвайте,че ще се наа ка те. Новите версии на Мад Макс ще се снимат в мАскоФската пустиня.
343
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Елена Поптодорова, дипломат и бивш посланик в САЩ и по професия клептоманка или клептоман се наричаше?
342
5
 
19
 
! Отговори
смешници преди 1 година
ИЗВИНЯВАМ СЕ НА КАЗМЕТИЧНАТА КОРИФЕЙКА ПОПАДИЙСКАТА ЩЕРКА И КОМЕДИОПОЛИТИКДЖЕНЕРАЛА НО АКО РУСИТЕ ГРЪМНАТ АТОМНА БОМБА ЗА ДПЛАШВАНЕ ТЯ ЩЕ Е В ОКЕАНА КРАЙ МАНХАТЪН ТА АФРОНАСЕЛЕНИЕТО НА УСА ДА ИЗТЪРВЕ БАНАНИТЕ И ДА ПОБЕГНЕ ПО ПАЛМИТЕ...ЩОТО ТЕ НЕ ЗНАЯТ СЛАБА ИМ Е ГЕОГРАФИЯТА КЪДЕ Е БЛЕК СИЙ
341
10
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя генерал е голям тъ.пак...............гола вода е в анализите.............никой не е луд да използва ядрено оръжие!!!!
340
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Елена Поптодорова..............тая крадла на козметика................големия анализатор..............хаха!!!!
339
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До totiАбсолютно точна дефиниция. Особено ястребите и ястребчетата като този от картнката
338
6
 
23
 
! Отговори
Аллаху Акбар преди 1 година
Много ви благодаря за мненията на клептоманката с кремчета и на агента на ЦРУ Съби, това не са българи
337
6
 
15
 
! Отговори
Бай Съби резн.яка преди 1 година
Този или е тотален де.бил или Шорош му плаща яко :)А най вероятно генералската си звезда е спечелил със сериозно *** на отановски генерали !!! При мобилизацията която се провежда в Русия този де.бил очаква Руснаците да побегнат ... А най вероятно не чул за великото хохолско настъпление покрай Лиман където дневно убитите УРКИ се изчисляват в няколко стотин при положение че атакуващата групировка е около 30К а срещу тях са около 5/6К мотивирани Буряти със достъчно артилерия !!
336
5
 
15
 
! Отговори
бай работник преди 1 година
Доста консумирща маса се натрупа по света и идва време за редуциране. Нормали процеси,няма как всеки дет се пръкнал да ходи в мола за айфони и да се тъпче с бургери!
335
1
 
25
 
! Отговори
С О Р О С О И Д преди 1 година
КЪДЕ Е КРАДЛАТА ПОПТОДОРОВА ДА НИ ВАУЧИ НА НАТО МОРАЛ... ДВА ДЕНА Я НЯМА И СА НАМЕРИЛИ ЕЙ ТЕ ТОЯ ДА Я ЗАМЕСТИ ДОСТОЙНО.
334
2
 
14
 
! Отговори
смешници преди 1 година
Е ДИПЛОМАТА Е ФАЛШИВА АКО ПУТИН РЕШИ ДА ГЪРМИ ЩЕ ПОЧНЕ ОТ ЦЕНТЪРА НА ВРАГОВЕТЕ СИ А НЕ ОТ ЦАЦАТА, ДАЖЕ И ЧЕРНОМОРСКАТА... В ПЪРВИЯ УДАР НИЕ НЯМА ДА СМЕ НИЕ ЩЕ СМЕ В ПОСЛЕДНИЯ УДАР... АКО НЕ СКЛЮЧАТ МИР ДО ТОГАВА. КАКТО И НАТО НЯМА ДА УДАРИ С РАКЕТА ПЪРВО ВЕНЕЦУЕЛА ИЛИ СИРИЯ ИЛИ БЕЛАРУС А РУСИЯ. АЙДЕ ХВЪРЛЯЙ ПАГОНИТЕ ЧЕ СИ ГОЛА ВОДА АМА ТАКА Е НЯКОЙ ОТ ЧУЖБИНА ГО Е НАПРАВИЛ ГЕНЕРАЛ НАПРИМЕР В МАСКВА ПРАЗ ВРЕМЕТО НА БРЕЖНЕВ... ЗА +++ОСОБЕНИ ЗАСЛУГИ.
333
1
 
16
 
! Отговори
toti преди 1 година
Нашите генерали са ,,гола вода''
332
1
 
16
 
! Отговори
toti преди 1 година
Айде поредния *** се изказва неподготвен !!! Алооо а какво става с Турците,като се зарази водата и радиацията отрови риба и все живо....
331
7
 
4
 
! Отговори
gmail преди 1 година
До РУССКИЙ ОККУПАНТПрочети внимателно кой е този,*** ватенка.
330
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И тоя е промит краварски мозък
329
2
 
20
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 1 година
Този презерватив има ли и най-малката представа колко струва един ядрен заряд ? Да не би да се продават свободно в Кауфланд или Била, та Путин ще ги мята бадева над Черно Море ?
328
5
 
22
 
! Отговори
шмatka преди 1 година
Стига с това какво може да направи Путин! Я кажете какво направиха западняците с целия свят от векове та до наше време?
327
6
 
14
 
! Отговори
муспи преди 1 година
А да се взривят ядерните запаси ще е една прекрасна смърт на тази сатанинска планета. Добрите хора, все още има такива, макар и под 1% - не процент а бройка, - с нетърпение чакат този Обещан Край.
326
4
 
20
 
! Отговори
НЯКОЙ преди 1 година
Този е претърпял ядрен взрив в главата иначе не може да говори такива глупости.
325
8
 
10
 
! Отговори
Обективен преди 1 година
Блиц новина ! Не знам дали ще има взрив над Черно море,но над Балтийско море е твърде вероятно. Северен поток 2 се е пробил и изтича газ в екваториалните води на Дания.