Четвърти теч бе открит в газопроводите "Северен поток" 1 и 2

Случилото се е безпрецедентно по своя характер
29 сеп 2022 09:15, Нели Христова
66
Четвърти теч бе открит в газопроводите "Северен поток" 1 и 2
Снимка: БГНЕС

Шведската брегова охрана е открила още едно изтичане на газ от газопроводите "Северен поток" и "Северен поток 2", съобщи вестник „Svenska Dagbladet”, позовавайки се на говорител на службата.

Според наличната информация, два от четирите теча са в икономическата зона на Швеция, а другите два – в икономическата зона на Дания.

Още по темата

По-рано в рамките на няколко часа беше съобщено за открити три места на теч на природен газ по двата тръбопровода „Северен поток”. Енергийната служба на Дания информира, че в морето е попаднало голямо количество газ. На самолетите и корабите е забранено да се доближават на повече от 5 морски мили до местата на инцидентите. По-късно шведските сеизмолози съобщиха, че в понеделник са регистрирани два взрива по маршрута на тръбопроводите.

Операторът на газопроводите Nord Stream AG обяви, че случилото се е безпрецедентно по своя характер и засега е невъзможно да бъдат посочени сроковете за възстановяването на тръбите.


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Норвегия е наредТака е. САЩ вече прибягват до неприкрит тероризъм, тласкани от итгересите на енергийната мафия. С това действие показаха, че не са държава, а инструмент.
51
5
 
15
 
! Отговори
Маски долу преди 2 месеца
Това вече си е открито нападение на САЩ срещу икономиката и населението на ЕС. Няма смисъл да живеем повече в заблуда за някакви евроатлантически ценности. Всеки да се оправя сам.
50
1
 
14
 
! Отговори
Норвегия е наред преди 2 месеца
Напълно ги разбирам норвежците да усилват охраната на тръбата си. Само да не е вече късно, че тоз' динамит на северните потоци не е хвърлен там вчера. Само копчето е натиснато вчера!
49
1
 
4
 
! Отговори
Цитат от енциклопеди преди 2 месеца
"Високата гъстота на населението в почти цяла Европа предполага проблеми с осигуряването на необходимите ресурси. Това е характерна особеност на този континент".Май някой ученолюбив е чел тази енциклопедия!
48
1
 
14
 
! Отговори
АМИ СЕГА преди 2 месеца
ТЕ ЗАПАДНИТЕ ПРАВИТЕЛСТВА СЕ БОЯТ СЕГА САБОТЬОРИТЕ ДА НЕ ВЗРИВЯТ И НОРВЕЖКИЯ ГАЗОПРОВОД ДО ЕВРОПА, ЧЕ ТОГАВА ПУТИН ЩЕ ДИРИЖИРА ПОЛОЖЕНИЕТО.
47
1
 
9
 
! Отговори
L. преди 2 месеца
Само някой да не фърли фас!
46
1
 
7
 
! Отговори
ПЕНКО преди 2 месеца
" СЕВЕРЕН ПОТОК-2 " НЕ РАБОТИ !?!? ПРИ ПРОБИВ -ГАЗОПОДАВАНЕТО СЕ ПРЕКРАТЯВА АВТОМАТИЧНО!!!? ТОЗИ ГАЗ Е ПО ТЕЖЪК ОТ ВЪЗДУХА !!!?
45
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
тровите водата бе басутниии дано всички замесени в тези събития, войни, саботажи, производители на оръжия и други *** да не намерите мир никога.
44
5
 
16
 
! Отговори
Vapros преди 2 месеца
Въпросът е, кой има полза от това да се пуснат отново тръбите през Украйна? Понеже те не са разрушени, не са нарязани. Прилича на саботаж от страна на Украйна
43
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Какво казват еколозите сега? Може ли да се яде риба от това море? Ами ако падне гръмотевица, какво ще стане?
42
5
 
14
 
! Отговори
Пиян залян преди 2 месеца
А когато сняг запръска , ще мръзнат скандинавците зимъска !
41
7
 
12
 
! Отговори
Говедо преди 2 месеца
Много лош прецедент!Сега ако загърмят и нефтените сондажни платформи в Мексиканския залив например....
40
23
 
10
 
! Отговори
Да Бандитска работа преди 2 месеца
Е това!И колкото и минуси да слагате,Вие Руските *** тук - такава е истината!Вашата игра е "Бандитски Петербург" наяве,в международните отношения....Но няма да стане!
39
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ще е срамота, ако някой прати една маока лодчица, със запален огън на борда :)
38
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
ДААА
37
10
 
31
 
! Отговори
Rip europe преди 2 месеца
А сега ще видим как ще я караме без руска газ ! Ами ще тракаме зъби тая зима 500млн европейци . Ето до там ни докараха нашите умни евролидери !
36
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
"Аварийното спиране на всички Северни потоци в датската икономическа зона е диверсия срещу икономиката на Германия. Вероятно диверсията е извършена с подводни роботи. Кой е извършителят е друг въпрос. Да не забравяме, че има и всякакви дълбоководни трансатлантически кабелиНорвегия ще снабдява Полша с природен газ, а Германия увисва"
35
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
След неуспешен опит за взривяване на "Турски поток"... успешно бяха взривени трите тръби на "Северните потоци". Сега остава заводите за LNG в Катар да се подпалят случайно както и втори успешен опит "Турски поток" да бъде взривен... и готово! Пасиансът излиза."
34
5
 
14
 
! Отговори
ДжО1984 преди 2 месеца
"НИЕ сме европа, ние сме за енергия произведена в европа, ние сме за зелене енергия!" Това е от пропагандата по една радиореклама платена от брюксел! Какво като сащ са отрязали руските тръби с газ, нали ВСЕКИ европейски гражданин е ЕКОЗЕЛЕН и ИМА ФОТОВОЛТАИК на покрива и ПЕРКА на терасата, за зелен еко ток произведен в европа!!!П.П. ако нямате панел и перка, поръчайте си от Е-маг!!! А ако на неможете да си ги платите, тогава мислете с главата си в НЕДЕЛЯ!!!
33
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Дapoвeтe на xюбpю-aтлaнтичeckoтo cтpaтerичecko napтньopcтвo kpaй нямат...