Четвърти теч бе открит в газопроводите "Северен поток" 1 и 2

Случилото се е безпрецедентно по своя характер
29 сеп 2022 09:15, Нели Христова
66
Четвърти теч бе открит в газопроводите "Северен поток" 1 и 2
Снимка: БГНЕС

Шведската брегова охрана е открила още едно изтичане на газ от газопроводите "Северен поток" и "Северен поток 2", съобщи вестник „Svenska Dagbladet”, позовавайки се на говорител на службата.

Според наличната информация, два от четирите теча са в икономическата зона на Швеция, а другите два – в икономическата зона на Дания.

Още по темата

По-рано в рамките на няколко часа беше съобщено за открити три места на теч на природен газ по двата тръбопровода „Северен поток”. Енергийната служба на Дания информира, че в морето е попаднало голямо количество газ. На самолетите и корабите е забранено да се доближават на повече от 5 морски мили до местата на инцидентите. По-късно шведските сеизмолози съобщиха, че в понеделник са регистрирани два взрива по маршрута на тръбопроводите.

Операторът на газопроводите Nord Stream AG обяви, че случилото се е безпрецедентно по своя характер и засега е невъзможно да бъдат посочени сроковете за възстановяването на тръбите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Норвегия е наредТака е. САЩ вече прибягват до неприкрит тероризъм, тласкани от итгересите на енергийната мафия. С това действие показаха, че не са държава, а инструмент.
51
5
 
15
 
! Отговори
Маски долу преди 1 година
Това вече си е открито нападение на САЩ срещу икономиката и населението на ЕС. Няма смисъл да живеем повече в заблуда за някакви евроатлантически ценности. Всеки да се оправя сам.
50
1
 
14
 
! Отговори
Норвегия е наред преди 1 година
Напълно ги разбирам норвежците да усилват охраната на тръбата си. Само да не е вече късно, че тоз' динамит на северните потоци не е хвърлен там вчера. Само копчето е натиснато вчера!
49
1
 
4
 
! Отговори
Цитат от енциклопеди преди 1 година
"Високата гъстота на населението в почти цяла Европа предполага проблеми с осигуряването на необходимите ресурси. Това е характерна особеност на този континент".Май някой ученолюбив е чел тази енциклопедия!
48
1
 
14
 
! Отговори
АМИ СЕГА преди 1 година
ТЕ ЗАПАДНИТЕ ПРАВИТЕЛСТВА СЕ БОЯТ СЕГА САБОТЬОРИТЕ ДА НЕ ВЗРИВЯТ И НОРВЕЖКИЯ ГАЗОПРОВОД ДО ЕВРОПА, ЧЕ ТОГАВА ПУТИН ЩЕ ДИРИЖИРА ПОЛОЖЕНИЕТО.
47
1
 
9
 
! Отговори
L. преди 1 година
Само някой да не фърли фас!
46
1
 
7
 
! Отговори
ПЕНКО преди 1 година
" СЕВЕРЕН ПОТОК-2 " НЕ РАБОТИ !?!? ПРИ ПРОБИВ -ГАЗОПОДАВАНЕТО СЕ ПРЕКРАТЯВА АВТОМАТИЧНО!!!? ТОЗИ ГАЗ Е ПО ТЕЖЪК ОТ ВЪЗДУХА !!!?
45
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
тровите водата бе басутниии дано всички замесени в тези събития, войни, саботажи, производители на оръжия и други *** да не намерите мир никога.
44
5
 
16
 
! Отговори
Vapros преди 1 година
Въпросът е, кой има полза от това да се пуснат отново тръбите през Украйна? Понеже те не са разрушени, не са нарязани. Прилича на саботаж от страна на Украйна
43
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво казват еколозите сега? Може ли да се яде риба от това море? Ами ако падне гръмотевица, какво ще стане?
42
5
 
14
 
! Отговори
Пиян залян преди 1 година
А когато сняг запръска , ще мръзнат скандинавците зимъска !
41
7
 
12
 
! Отговори
Говедо преди 1 година
Много лош прецедент!Сега ако загърмят и нефтените сондажни платформи в Мексиканския залив например....
40
23
 
10
 
! Отговори
Да Бандитска работа преди 1 година
Е това!И колкото и минуси да слагате,Вие Руските *** тук - такава е истината!Вашата игра е "Бандитски Петербург" наяве,в международните отношения....Но няма да стане!
39
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще е срамота, ако някой прати една маока лодчица, със запален огън на борда :)
38
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ДААА
37
10
 
31
 
! Отговори
Rip europe преди 1 година
А сега ще видим как ще я караме без руска газ ! Ами ще тракаме зъби тая зима 500млн европейци . Ето до там ни докараха нашите умни евролидери !
36
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Аварийното спиране на всички Северни потоци в датската икономическа зона е диверсия срещу икономиката на Германия. Вероятно диверсията е извършена с подводни роботи. Кой е извършителят е друг въпрос. Да не забравяме, че има и всякакви дълбоководни трансатлантически кабелиНорвегия ще снабдява Полша с природен газ, а Германия увисва"
35
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
След неуспешен опит за взривяване на "Турски поток"... успешно бяха взривени трите тръби на "Северните потоци". Сега остава заводите за LNG в Катар да се подпалят случайно както и втори успешен опит "Турски поток" да бъде взривен... и готово! Пасиансът излиза."
34
5
 
14
 
! Отговори
ДжО1984 преди 1 година
"НИЕ сме европа, ние сме за енергия произведена в европа, ние сме за зелене енергия!" Това е от пропагандата по една радиореклама платена от брюксел! Какво като сащ са отрязали руските тръби с газ, нали ВСЕКИ европейски гражданин е ЕКОЗЕЛЕН и ИМА ФОТОВОЛТАИК на покрива и ПЕРКА на терасата, за зелен еко ток произведен в европа!!!П.П. ако нямате панел и перка, поръчайте си от Е-маг!!! А ако на неможете да си ги платите, тогава мислете с главата си в НЕДЕЛЯ!!!
33
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дapoвeтe на xюбpю-aтлaнтичeckoтo cтpaтerичecko napтньopcтвo kpaй нямат...