Българин от Запорожие: Чакаме най-лошото

Проф. Милчев заяви, че хора са принуждавани за мобилизация
30 сеп 2022 09:53, Петя Славова
75
Българин от Запорожие: Чакаме най-лошото
Снимка: БГНЕС

Днес Москва се очаква да обяви присъединяването на окупирани украински територии към Руската федерация.

"Чакаме най-лошото след обявяването на окупираните територии за руски", заяви пред Нова тв проф. Владимир Милчев, декан на Историческия факултет в Запорожкия университет.

Още по темата

Той обясни, че в момента Запорожие е контролирана от Украйна. "Над Запорожие през изминалото денонощие имаше няколко сигнала за въздушна руска атака", уточни професорът.

По думите му референдумите са били проведени по нелегитимен начин. "Комисии, придружени от руски войници, обикаляха с урни по апартаментите на хората и ги принуждаваха да гласуват не само за себе си, но и за останалите членове на семействата си", подчерта проф. Милчев и допълни, че е регистрирано, че в урните са сложени даже и празни бюлетини.

Според него могат да бъдат мобилизирани и хора от окупираните територии, въпреки че са с украински паспорт. "В момента всички хора са принудени, да не бъдат арестувани, да взимат руски паспорти", заяви той, а това може да позволи мобилизацията им.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е това е голямата мърсотия.
38
11
 
16
 
! Отговори
Мен преди 1 година
Средностатистическия треторазряден *** неминуемо е убеден, че като ходи да бере ягоди в "Мадрид", означава че съответните му нови господари получават абсолютното право да бомбардират и решават как да живеят на изток
37
21
 
44
 
! Отговори
ДРАГАН преди 1 година
ЧОВЕК КАТО СЕ ЗАМИСЛИ НЯМА ДРУГ НАЧИН! ПУТИН НЯМА ДРУГО КАКВО ДА НАПРАВИ, ОСВЕН ДА ПРАВИ ТОВА КОЕТО ПРАВИ! ЗАПАДА СЪЩО ГО ПРАВИ, НО ПОД БУЛОТО НА "ДЕМОКРАЦИЯТА"! НИЕ СЕГА СМЕ ИМ РОБИ! НАЙ-БЕДНИТЕ В ЕС! ИЗНАСЯТ СЕ КАПИТАЛИТЕ И ЗЛАТОТО ОТ ТУК! С УКРАЙНА УДАРИХА НА КАМЪК!
36
24
 
26
 
! Отговори
Петър преди 1 година
Русофилчетата се активизираха, сакън някой да не каже лоша дума за фашистката *** :)И преди да повтаряте като папагали,че в Киев има нацизъм, помислете с главите си къде точно е нацизма?
35
18
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако в окрайна имаше поне 5% мислещи хора, днес нямаше да са роби на краварите
34
9
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Mnого ми е смешно като почнат да говорят за проруско и прополско население. Такива животни няма. Има руско и полско население на Украйна. И точно между тях е конфликта. Рускоговорящите са си чисто и просто руснаци. А украинец е нещо подобно на югославянин. От милиони югославяни преди 30 години, колко са югославяните сега? Къде изчезна този югославянски народ?
33
12
 
19
 
! Отговори
Кво става ся.. преди 1 година
Копейкин вече мообилизираха ли го....хахахаааа
32
19
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много ми е интересен руският троляк. Всеки искал в Русия, референдумите били истински. Хубаво де, дрогаре, защо никой от вас не ходи да слугува в Русия за 150 евро месечно, а миете чиниите в Лондон и берете малините в Мадрид?! Само това ми кажете...
31
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 18: кърджалииска област не е заселена с турци , а с българи мюсюлмани, ***. Е за такива като тебе възникват етнически проблеми.
30
4
 
5
 
! Отговори
СМЕХ.... преди 1 година
Сега като ги пратят на война ШЕ видят бел бивол...хахахааа
29
12
 
20
 
! Отговори
До 32 преди 1 година
Написал съм ПРО-руско. Демек разни психично болни, които искат близост с Русия. Дали има украинска нация или не- там са мислещи хора и НИКОЙ, ама НИКОЙ не иска и да чуе за голташка Русия.
28
17
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 31: ако руското население е само 5% според теб, то какво тогава е останалото население , след като и котките знаят че окраинска нация НЯМА.
27
13
 
16
 
! Отговори
Куцо преди 1 година
Кьораво и сакато стана професор, важното е да лъже за доларчета
26
21
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само да обясним, че в тези области про-руско настроеното население е около 5%. Нещо като у нас- русофилите са в бедния прованс из разни паланки и селца и се мислят за много, защото у цЕло село 100 човека 80 били русофили. А то една шепа бедняци. Относно референдумите- тотален фейк. Тотално незаконни и нереални.
25
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Даже и празни бюлетини в урните, каква сензация! Журналистите сте по зле и от лекарите!
24
16
 
10
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
и никои не коментира защо се стигна до тук от генезиса защо русия влезе вукраина преливаме от пусто в празно а впк на сащ трупа печалби защозащото ес са чугунени глави изпълняват каквото им кажат от сащ затова ще сипатим и ние които сме без референдум там
23
15
 
15
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
Малинов, Копейкин и Болен да слагат каските и памперсите и на фронта. Няма такива наглеци.
22
5
 
8
 
! Отговори
криптосран преди 1 година
всичко започва от частните учебни заведения за отрочетата на богаташите и политиците, за бедните винаги кризи и така ги направляват да им вършат мръсната работа, обаче стадото отива да протестира пред някакви измислени сгради с наименования министерства и си мислят,че нещо зависи от тези кухи кукли, решението е ясно, но всичко с времето си.
21
3
 
8
 
! Отговори
До 22 преди 1 година
И активизиране на военните действия на тези територии.Хората се страхуват за живота си.
20
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Песков-младши, мобилизиран ли е вече?