Украйна официално ще поиска ускорено членство в НАТО

Киев е готов да преговаря за споразумение с Москва, но не с Путин
Обновена: 30 сеп 2022 19:35 | 30 сеп 2022 19:16, Камелия Цветанова
321
Украйна официално ще поиска ускорено членство в НАТО
Снимка: БГНЕС

Украйна официално ще поиска "ускорено членство в НАТО", заяви днес украинският президент Володимир Зеленски, съобщи Франс прес.

Украинският лидер обяви това броени минути, след като Русия официално оформи анексирането на четири украински региона, предаде БТА.

"Правим решителна стъпка, като подписваме молбата на Украйна за ускорено членство в НАТО", каза той във видеообръщение.

Още по темата

Украинският лидер заяви, че Киев е готов да преговаря за споразумение с Москва, но не с Владимир Путин, а с друг руски президент, предадоха световните агенции.

"Готови за диалог с Русия, но с различен президент на Русия", обяви Зеленски във видеообръщение, публикувано в неговия канал в Телеграм.

Опитът на Русия да анексира Донбас, Запорожието и Херсон не променя нищо за Украйна - ще продължим да освобождаваме нашата земя и нашия народ, докато си върнем всички територии, заяви украинският външен министър Дмитро Кулеба.

С анексирането на контролираните от нея украински области, Русия предявява претенции към територии с площ, близка до тази на България - около 109 хиляди квадратни километра, съобщи Ройтерс.

По-рано днес говорителят на Кремъл Дмитрий Песков даде да се разбере, че руската армия ще воюва и за цялата Донецка област, от която сега Москва контролира само 60 процента.

Запитан за Запорожка и Херсонска област, които също не са изцяло под руски контрол, Песков отговори, че в Кремъл тепърва ще изясняват териториалните си претенции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


321
Още по темата: УкрайнаНАТО
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
202
1
 
4
 
! Отговори
Норвежки Педигрипал преди 1 година
Кой каза че иска членство?! Уреждам го лесно, бързо и с удоволствие!
201
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До АнонименДа върнат първо Одеса на Русия, това е руски град и защото там населението е руско и много българи живеят в Одеса и областта и при Русия , ще са защитени, няма Зеленски да се гаври с тях!
200
1
 
12
 
! Отговори
Край преди 1 година
Аз му давам нащо членство. Халал да му е. И чертежите на ф16 му давам.
199
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зеленски, създадохте върл нацизъм в Украйна, който косеше населението, отвличаха хората, ограбваха ги с насилие, изтезаваха ги, стреляха по тях, като по животни, ти си престъпник и мястто ти е в затвора, а що се отнася до Украйна,. ТЯ Е РУСКА ТЕРИТОРИЯ, А НЕ ТВОЯ СОБСТВЕНОСТ И НА КРЪВОЖАДНИТЕ И АЛЧНИ ОЛИГАРСИ, разкарай се от руската земя!
198
6
 
6
 
! Отговори
Другарят Путин преди 1 година
Украйна иска да получи ускорени доставки на Топол-М!
197
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От самото начало беше съвсем видимо и ясно , че Путин НЕ иска да превзема Украина и затова стигна до Киев и се върнаха ! Зеленски изпадна в паника и ужас и надроби един куп глупости ! Ако Путин е искал Украина ( а тя изобщо не му трябва особено със сила) щеше да обяви война още февруари , превзема Киев и край - Украинците нямаше и да разберат колко бързо щеше да стане - Нямаше Джевелини , Хаймарси и т.н ! Затова сега най- разумното е да се спре и да се спестят животите на хората и още разрушения
196
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 211 - Че няма да я приемат - няма , но аз само не разбрах кога видя Путин или " Рашките" уплашени ?!
195
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зеленски, ти превърна Украйна в ко чина, в бандитска джунгла и анархия, наркомания и мародерства,грабежи,насилие се ширеха и населението беше безсилно срещу бандитизма и анархията, която създадохте, превърнахте територията в поле на смъртта за много украински граждани, даже и българи, много преди войната, но на теб не ти пука, защото не си укаинец, а крадец и лъжец, разкарай се!
194
5
 
19
 
! Отговори
(-_-) преди 1 година
За момента резултата е 3:0 за Путин.. Въобще не схващам как пък не разбрахте!? Справка : Сирия, Крим и сега Донбас. В билките дни ще ги подпукат малко по-сериозно, щото вече иде реч за тяхна територия и всичко ще приключи. Това е добрия сценарии. Лошия е прекалено лош, дори да се помисли!
193
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е като сме в НАТО, за това смъркоче ли ще ходим да мрем? Я у лево, царят, ако и да беше с Хитлер, войска в Русия не прати, та ние ли!
192
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Столтенберг вече заяви, че няма да приемат Украйна в НАТО, но щели да помагат с всички сили." - Абе важното е да се лъжат руснаците, че има преговори за приемане на Украйна в НАТО, за да се държат рашистите в страх и напрежение.
191
1
 
23
 
! Отговори
пуйката преди 1 година
Що ли се сетих за Саакашвили,който също искаше членство в НАТО за Грузия?
190
8
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 201 - Никога нямаше да го има този конфликт , ако още от началото Зеленски беше постъпил разумно и с финес - Член на ЕС и НЕУТРАЛИТЕТ за НАТО ! Тогава нито Финландия , Швеция или който и да е щеше да се натискат за НАТО , защото никога не е било необходимо ! Да но пък при този сценарий , Зеленски никога нямаше да е президент , защото го НАЗНАЧИХА точно с тази цел , да запали чергата и още щеше да дрънка на пияното по слипове !
189
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нито смъртта на Зеленски, нито падането от власт или смъртта на Путин ще променят хода към световна ядрена война. Глобалфашизмът иска тази война и народите ще я получат. Заслужено! Защото никой от нас ни е невинен!
188
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Киев си работят дискотеки, магазини, молове, училища, администрация и транспорт, животът не се отличава кой знае колко отпреди година. И на тоя фон защо този актьор го обличат все в зелени тениски и камуфлажни панталони?!. Може би сценаристите са решили, че тоя маскарад хваща декиш пред плоските англо-сакски мозъци, за които е предназначен? А най-вероятно наистина хваща.
187
17
 
7
 
! Отговори
БРАВО! преди 1 година
В началото на войната Късият обеща, че ще освобождава братския украински народ, сега пък той казва, че ще го присъединява. Аре чупката бе!
186
13
 
8
 
! Отговори
Знаещ преди 1 година
Скоро и ботокса ще го пратят при северен пАток 1 и 2 !
185
4
 
23
 
! Отговори
(-_-) преди 1 година
Тя и в ЕС искаше 'ускорено' членство, но тия неща стават само с тежко национално предателство и години на мъчителни преговори. С първото те са готови след преврата от 2014та, но за преговорите не могат се оправят до 2040та.. Абе хора вие въобще разбирате ли какво е Украйна? Това е просто един колизеум с гладиатори - целта е Русия, ама бай ви Путин ги научи наглите колонизатори..
184
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зеленски , Това беше - Боят свърши , разотивайте се че от другата седмица всички са на работа - Няма какво повече ! Прибирайте Хаймарсите и Джавелините и вадете местриите и тухлите !
183
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Устатия Зеленски е най-добрия приятел на Русия! Ако беше дал автономия на Донецк и Луганск и се беше отказвл от НАТО, 4-те области още щяха да са украински, а "специална операция" изобщо нямаше да има. С приказките си как щял да влиза в НАТО пък подписва смъртната присъда на цялата Украйна!