Украйна официално ще поиска ускорено членство в НАТО

Киев е готов да преговаря за споразумение с Москва, но не с Путин
Обновена: 30 сеп 2022 19:35 | 30 сеп 2022 19:16, Камелия Цветанова
321
Украйна официално ще поиска ускорено членство в НАТО
Снимка: БГНЕС

Украйна официално ще поиска "ускорено членство в НАТО", заяви днес украинският президент Володимир Зеленски, съобщи Франс прес.

Украинският лидер обяви това броени минути, след като Русия официално оформи анексирането на четири украински региона, предаде БТА.

"Правим решителна стъпка, като подписваме молбата на Украйна за ускорено членство в НАТО", каза той във видеообръщение.

Още по темата

Украинският лидер заяви, че Киев е готов да преговаря за споразумение с Москва, но не с Владимир Путин, а с друг руски президент, предадоха световните агенции.

"Готови за диалог с Русия, но с различен президент на Русия", обяви Зеленски във видеообръщение, публикувано в неговия канал в Телеграм.

Опитът на Русия да анексира Донбас, Запорожието и Херсон не променя нищо за Украйна - ще продължим да освобождаваме нашата земя и нашия народ, докато си върнем всички територии, заяви украинският външен министър Дмитро Кулеба.

С анексирането на контролираните от нея украински области, Русия предявява претенции към територии с площ, близка до тази на България - около 109 хиляди квадратни километра, съобщи Ройтерс.

По-рано днес говорителят на Кремъл Дмитрий Песков даде да се разбере, че руската армия ще воюва и за цялата Донецка област, от която сега Москва контролира само 60 процента.

Запитан за Запорожка и Херсонска област, които също не са изцяло под руски контрол, Песков отговори, че в Кремъл тепърва ще изясняват териториалните си претенции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


321
Още по темата: УкрайнаНАТО
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
222
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този мунискусум изобщо не го читем, а по случайност сиберкаши попаднах. Въх.
221
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
УУДРИ ПО УШАНКИТЕ БАТ ВОЛОДЯ! УДРИ! УДРИ! УДРИ!
220
3
 
17
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 1 година
Ако САЩ приемат Украйна в Нато следва мобилизация в България, Румъния, Полша, Литва, Латвия, Естония, Словакия. Целия фланг на Нато ще подлежи на мобилизация. Тогава искам да видя физиономиите на тези тука из форума дето реват Слава Украине
219
2
 
1
 
! Отговори
Уил Смит преди 1 година
250 предлагай на МТИПУ хахахахахахаха, реално ти предлагам да се фърлиш от последния етаж след това
218
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украйна е получила оръжие и то директно на бойното поле от братята руснаци, с което са задминали количеството доставки от Европа и Америка взети заедно! Направо бягат от стрелбището зарязвайки всичко! Беганье му е мaйkaта!
217
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Уил СмитПредлагам европейците да си върнат Канада и следващата седмица да започнат война там и я изпепелят, как ти се струва това? Затвори си човката и не се меси в делата на европейските държави!
216
8
 
2
 
! Отговори
Уил Смит преди 1 година
244 Къв си ти *** от Каспичан та на Европа наклон ще даваш?????? Канада- САЩ- Великобритания са тия дето казват какво ще се случва в НАТО, ако не ти изнася айде референдум и да видиме кой в Бг е повече- вие руските креатури, или ние българите! Не ви стиска референдума, щото ще ви тури КРЪСТ на гробовете веднаж за винаги. Ако бг напусне НАТО никой няма да забележи, но Украйна ще бъде в НАТО по бързата процедура, те са вече реално НАТО- и по оръжие и по обучение на войската, ние НЕ СМЕ!
215
6
 
4
 
! Отговори
НАТО ще е ненужно! преди 1 година
До една година Примитивна Русия ще бъде изпепелена от Пентагона и НАТО вече ще стане ненужно и разпуснато. Така Украйна няма да се нуждае от членство в НАТО.
214
2
 
2
 
! Отговори
ПРОТИВ! преди 1 година
ПРОТИВ!
213
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Уил Смит ... Какво ми дреме за Канада , която е на другия край на света, тя ли храни и облича Европа, че той ще се меси в делата на Европа и на суверенни държави? Вън! Видяхме чужденците неевропейци до къде докараха Европа и до каква катастрофа, вън!
212
10
 
4
 
! Отговори
ЗАСЛУЖАВАТ преди 1 година
УКРАЙНА НАПЪЛНО ОТГОВАРЯ НА ИЗИСКВАНИЯТА ЗА ЧЛЕНСТВО В НАТО! ВЕЧЕ СЕДЕМ МЕСЕЦА БРАНИ ЕВРОПА С ЦЕНАТА ХИЛЯДИ ЖЕРТВИ И МИЛИОНИ ЕМИГРАНТИ. ТОВА НИТО НИЕ НЕ СМЕ ГО ПРАВИЛИ НИТО НЯКОЙ ДРУГ,А СМЕ ПЪЛНОПРАВНИ ЧЛЕНОВЕ! ДО ЕДИН МЕСЕЦ ДА СМЕ ГИ ПРИЕЛИ!
211
3
 
5
 
! Отговори
Martin Bormann преди 1 година
ОТАН не приема държави в които има военен конфликт - трябва да има мир, а мир няма да има защото сега следва нова гражданска вонйа в Украйна, тозъ път в Област Харков между укрите и про-руски сепаратисти, виждали сте вече снимки как свършва всичко това и тн.... и тн.... докато остане само Киев сам самичък, нека го приемат него бухахахаха
210
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хайде Зеленски , слагай на предните стъкла на Хаймарсите " За гараж " и хващайте лопатите да разчиствате , че скоро е Коледа !
209
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кой си ти бе? Ей, п ее ,де,рас, вие изгорите и убихте българи от Украйна с Коломойски през Майдана, по-късно , други ги убихте чрез глад , горихте български знамена и опоругавахте български паметник в Украйна, мамка ти фашистка и сега си се натрапил тук в медиите и ни писна да ти гледаме физиономията, убиецо! Украйна не е твоя, а е руска територия и изобщо не е била отделяна от Русия, де факто и де юре Украйна е руска и винаги е била руска територия, ти нямаш работа там да командориш, нацист!
208
2
 
5
 
! Отговори
SS преди 1 година
Политиците трябва да помъдреят (в което се съмнявам) в противен случай ще има красиви ядрени гъби на хоризонта !
207
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 208 - Аз съм НЕвинен - за жена ми не знам - Тя казва че е ама ....??!!
206
1
 
4
 
! Отговори
Шефа преди 1 година
Запада няма сам да си вкара таралеж в гащите
205
5
 
6
 
! Отговори
SS преди 1 година
Дотук беше ! Който иска още война ще има ядрено оръжие ! Гответе се българи за тежка зима ,евентуален режим на тока,инфлация безработица,и глад ! Бай ви SS цяло лято предупреждаваше за това !
204
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо искаш ускорено членство в НАТО бе наркоман? Нали "громеше" руснаците?
203
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЗЕЛЬОНИЧЪК НЕ СИ ИЗПЪЛНИЛ КНИТЕРИИТЕ НА НАТО ЗА ЧЛЕНСТВО!!! КАКВО УСКОРЕНО ЧЛЕНСТВО ТЕ ВЛАЧИ ?!!