Руската ядрена подводница се е активизирала

НАТО е изпратила разузнавателна нота до членките си
2 окт 2022 21:20, Нели Христова
152
Руската ядрена подводница се е активизирала
Снимка: БГНЕС

НАТО изпрати разузнавателна нота до своите страни членки, предупреждаваща за мобилизирането на руската ядрена подводница "К-329 Белгород", носеща ядрената ракета "Посейдон", известна още като "Оръжието на Апокалипсиса", съобщава в неделя италианският ежедневник "La Repubblica".

Новата подводница беше пусната във вода през юли. Сега се съобщава, че е потопена в арктически води след възможното й участие в саботажа на газопроводите "Северен поток", според няколко неофициални източника.

Още по темата

НАТО се опасява, че мисията му сега е да тества суперторпедото "Посейдон" - снаряд, способен да измине до 10 000 километра под вода и след това да експлодира близо до брега, за да предизвика радиоактивно цунами.

Ядреното торпедо беше представено през 2018 г. от Русия като начин за гарантиране на руското военно надмощие, въпреки че ядрени експерти твърдяха, че същият ефект може да бъде постигнат с междуконтинентална ракета като тези в експлоатация от 60-те години на миналия век.

Съединените щати са активирали сателитната мрежа за проследяване на торпеда, която се възползва от високата топлина, отделяна от снарядите, когато са активирани. Но те не могат да ги открият под морето.

"Белгород" е дълъг 184 метра и широк 15 метра и може да се движи с около 60 километра в час под вода. Смята се, че може да издържи до 120 дни, без да се налага да се връща на повърхността.

Сред арсенала му е суперторпедото "Посейдон", 24-метров снаряд, способен да носи ядрена бойна глава от около два мегатона. "Това е напълно нов тип оръжие, което ще принуди западните военноморски сили да променят плановете си и да разработят нови мерки за противодействие", казна експертът Х. И. Сътън, според La Reppubblica.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


152
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
124
1
 
3
 
! Отговори
Селянин преди 1 година
Саботажа беше от Байдън има го в youtube
123
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия от отан защо не си гледат работата? Да разследват господарите си фащ защо гръмна газопровода в Балтийско море.. в ООН Россия показва всички фактите...
122
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин е отворил границата си и стотици руснаци бягат.Ами и това е начин за превземане на територии.Мобилизират се малцинствата, защото нищо не означават за Путин.Той ще плаши с ядреното копче и успява.Да вземем пример с нашата държава.Този страх проработи и реши изборите.Тези избиратели, които мислят, че ще се върнат в доброто старо време, ще бъдат разочаровани.Ще има олигарси и бедни, последните ще бъдат мобилизирани, защото са поредното малцинство на Велика Русия, които не означават нищо за Путин.
121
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И АЗ НЕ МОГА ДА ОТКРИВАМ ПОДВОДНИЦИТЕ "ПОД МОРЕТО"...
120
2
 
20
 
! Отговори
АЛЧЕН преди 1 година
ШЕПА БОЛНИ МОЗЪЦИ И ИЗВРАТЕНЯЦИ ОТ АЛЧНОСТ И ЗЛОБА С АГРЕСИЯ ЩЕ ПОГУБЯТ СВЕТА-ЕЙ ТАКА,НА ИНАТ И ДА ТВОРЯТ ЗЛИНИ ДО ПОСЛЕДНО
119
2
 
12
 
! Отговори
ПЕРОТО преди 1 година
ДОЙДЕ ВИДОВ ДЕН,ВСЕКИ ДА СИ ПОЛУЧИ ЗАСЛУЖЕНОТО И ДА СИ ПЛАТИ СМЕТКАТА ЗА БОЛНИТЕ АМБИЦИИ ДА ВЛАДЕЕ СВЕТОВНИТЕ РЕСУРСИ И КОНТРОЛИРА ВСИЧКО И ВСИЧКИ !
118
3
 
16
 
! Отговори
Д.ИВАНОВА преди 1 година
В екипажа на подводницата има здравомислещи хора,отсъствието на *** ,наркозависими и прочие *** и извратеняци хвърли в паническо недоумение "миротворците-военолюбци" ,които издевателстват над човечеството,грабят,рекетират и тероризират света от години.Време е да бъдат приземени,за сега само напълниха гащите.Моля се разума да надделее....
117
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
След като Бойко отново е на власт, всичко ще е под контрол.....Няма вече заплаха за страната ни...Копейкин ще ни изведе от ЕС и НАТО ..Радев с неговата партия БВ, няма да ни въвлече в тази военна операция.Войната ще ни заобиколи.Жалко, че много българи няма да могат да се насладят на такова управление, защото ще се "мъчат" някъде далеч на Запад...Тези хора, не са предатели и не бягат, просто знаят, че имат един живот и не виждат смисъл в 21-ви век да се живее ненормално в центъра на Европа...
116
1
 
3
 
! Отговори
Изродих се преди 1 година
ееее начи човек една атомна бомба дори не може да метне на спокойствие вече....
115
29
 
9
 
! Отговори
Abu Kadam преди 1 година
Посейдон го има само на чертежи и анимации няма нито едно доказателство че го има. Ако наистина съществуваше със сигурност щяха да го покажат като показуха. Като армата, искандера и т.н.
114
13
 
5
 
! Отговори
Юда преди 1 година
И какъв грациозен шпагат нанрави само песков на рамзан с коментара за ядреното оружие. :))
113
14
 
8
 
! Отговори
Юда преди 1 година
Ъъъ.Мълчание.А в руssиятъ днес имат проблем- не им излизат 1.5 млн комплекта военна екипировка. Какво ли е станало? И като гледам и слушам изказванията на Рамзан и Пригожни се питам дали случайно това не поставя под въпрос лидерството на,, бога слънце,, от Кремъл. Ъ. :))
112
0
 
11
 
! Отговори
Щирлиц преди 1 година
***,къде научи родният език?Мъка....
111
9
 
9
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 1 година
тва съобщение на нато дали означава че са се опитали да гръмнат потоците с посейдон и белгород сега е там на дъното а-ла курск?
110
15
 
11
 
! Отговори
Юда преди 1 година
Абе русофил чета я кажете какво става днес край Херсон.Нещо пак се е объркало сериозно:)) Днес дали ще ползва Путин ядр оръжие или пак като вчера, когато падна Лиман, ще го отложи за утре ъ:)),
109
2
 
5
 
! Отговори
Европеец преди 1 година
До бъбзо към успокоителните че шизофреничният идиотизъм премесен с мокри блянове ке пукне някои капиляр.
108
17
 
10
 
! Отговори
Мхмм... преди 1 година
Само да не се наложи да вадят подводницата барабар с торпедото от дъното... Че още помним Курск
107
5
 
18
 
! Отговори
warnings about Earth преди 1 година
Американски наркомани водят показен терор срещу Европейскяи съюз,Русия и Украйна чрез пси активни нарко спец добавки,микро импланти и обемно обсебване на пдоставени на властв Кремъл ,КИев И Рбюксел ПСЕВО ЕВРЕi ..Псевдо Евреичетата вкл Путин,БАЙДЪН, и други вижте ги по списъци не им пука за Бъдещето на Земята НИ..Сравнете ги с Хитлер <Сталин ...
106
5
 
7
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 1 година
Е ...като как се е "активирала"----ГРУПОВО МАСТУРБИРАТ --ИЛИ КАК ИНАЧЕ ....ха,ха,хаааааааа
105
9
 
27
 
! Отговори
Бързо към преди 1 година
ФАЩ.ТАМ НА КРАВАРИТЕ МАЛКО ИМ ТРЯБВА РАДИАЦИЯЧЕ ДА ИМ СВЕТНЕ В ПРОСТИТЕ ГЛАВИЧЕ НЕ ТЕ ЩЕ УПРАВЛЯВАТ СВЕТА.НАТО,ЕСЕС,ООН и СЗО са НЕОФАШИСТКИ ОРГАНИЗАЦИИ за изтребване на човечеството подплатени от елита.Нашите мухлйовци взимат пари за да ни натискат парцалите в този бардак!!! Да ни честит деградира народ не искат Бойко не искат ПП но *** пак се избраха.ТАЗИ ДЪРЖАВА ЩЕ ИЗЧЕЗНЕ ДО 10г!