След призовка за мобилизация: Руски рапър избра смъртта пред автомата

Той е оставил предсмъртно послание
2 окт 2022 16:16, Нели Христова
310
След призовка за мобилизация: Руски рапър избра смъртта пред автомата
Снимка: Facebook

Не съм готов да убивам за каквито и да е идеали. Това са последните думи на известния руски рапър Иван Петунин. След тях той се самоубива, тъй като получава повиквателна за частичната мобилизация.

"Петунин, който пише песни и се изявява под псевдонима Walkie е скочил в петък от 11-ия етаж на жилищен блок в Краснодар, като преди това е оставил прощален запис, пише местно издание.

"Ако гледате това видео, това означава, че вече не съм сред живите. Моят приятел Ром Сван беше казал да си силен духом, това означава, че имаш душа. И върху своята душа аз не мога да поема греха на убийството, и не искам. Аз не съм готов да убивам за каквито и да са идеали. За мен да убиеш човек на война или просто така, е това, което не мога да направя. Нямам право да взема в ръцете си автомат и да стрелям по хора. Да, имам отсрочка от мобилизацията заради това, че съм лежал в ПНД (психично-неврологичен диспансер), но ми се струва, че в близките дни частичната мобилизация ще се превърне в пълна. Имам две ръце, два крака, пръст – показалец, да натиска спусъка, а автомат някакъв ще ми дадат", казва рапърът в предсмъртното си послание.

Вълната от недоволство заради мобилизацията расте в Русия. Рейтингът на Владимир Путин спадна, а хиляди мъже се опитват да напуснат страната, за да не се окажат на форнта в Украйна.

Мрежата се напълни и с видеа, на които се вижда как руснаци чупят ръцете или краката си, за да не бъдат мобилизирани в Украйна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


310
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
129
4
 
6
 
! Отговори
Teo преди 1 година
Това, че държавата ти чертае един път не значи, че трябва да избереш непременно него. Артистите често остават недоразбрани. Ами, не отивай бе, момче! Никой няма да те кани на сила! Ще откажеш, ще има дело, сга казват от 10 до 15 години, като свърши тоя иди0тизъм на втората-третата ще го пуснат и ще стане още по-известен! Това е по-скоро предтекст. Жалко за момчето, работата е била за психолог. С тая психика не го виждам как ще държи оръжие!
128
1
 
21
 
! Отговори
Тъпанар преди 1 година
Много ми е любопитно, ако обявят мобилизация в България, как ще реагират голяма част от пишещите тук и не само (Искрено се надявам да не се случи). Ще участват в мобилизацията? Ще избягат? Ще се самоубият? Ще си отрежат ръка/ крак? Всяко едно от решенията иска топки.
127
20
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"...лежал в ПНД (психично-неврологичен диспансер)..." - Въъъъййййй! Ми тя му хлопала дъската! "Известен" рапър? Да ходи във фащ да рапира там. Отлично решение, тоя ще се нaacepe при първата експлозия. P.S. Да беше написал нещо тоя за хилядите избити от куефската хунта. Путин не се бори с укрите, путин се бори с нarлите джендърни тротинеткаджии, ако ме разбирате какво искам да кажа...
126
18
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Една от качалка по-малко. Лежал ли е в психото вече няма как да е нормален. Медикаментите, които им дават, ги допобъркват. Знам от опит с роднина, който след неуспешен опит за самоубийство лежа в психото. След това вече съвсем изтрещя. Затова успешният опит в този случай е добра новина.
125
15
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Самоубийството не е решение на проблема, но има много хора с лабилна психика. Този руснак няма да е единствения. Много ще се гръмнат в Украйна. Един единствен пcиxoпат в Кремъл побърка хората в цялата РФ и все още няма опит да бъде убит.
124
19
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То затова е тая статия да се насърчават джeндърите.
123
16
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зеленски ги чакаше по границите за да ги изпрати за пушечно месо. Но той е ангел
122
22
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чудесен пример за младите така се възпитавт ***
121
16
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Още няколко градове трябва да си върне Украйна и дъртия плешивец в Кремъл ще бъде детрониран. Пoдлецът направи мобилизация за да удължи агонията на Русия и да спаси жалкия си животец. Реално именно той е главния виновник за тази безсмислена и жестока война.
120
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
НИЕ ЗАБРАВИХМЕ ,А НЯКОЙ ИЗОБЩО НЕ ЗНАЯТ КАКВО Е СТРАХ ОТ ДС!КАТО ЧЕТА КАК СМЕ СИ ОТПУСНАЛИ ЕЗИКА И ЯКО ПЛЕЩИМ ПРОТИВ КОЙТО ИСКАМЕ!ЗНАЕТЕ ЛИ ПРИ УСЛОВИЯТА НА ПУТИН ПОКРАЙ БЛОКОВЕТЕ ЩЕ Е НЕПРОХОДИМО ОТ ''САМОУБИТИ'' !НЕ СМЕ ДОБРЕ, НО ИМА И ПО-ЗЛЕ
119
3
 
10
 
! Отговори
до Стоян преди 1 година
Точно. Виж батко Ким. Изстрелва по някоя тенекия в морето и всички русофили вкупом реват "ЕТО ГО КРАЯ НА САЩ! КРАЙ С КРАВАРИТЕЕЕ" и така може да изкара 50 години на власт. Не е трудно да лъжеш овцете.
118
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мир на душата му!
117
9
 
10
 
! Отговори
трен преди 1 година
Тази война още ли върви? Нали за 3 дни трябваше да превземат Украйна и да свалят властта?
116
15
 
1
 
! Отговори
Белорусина преди 1 година
Бог да не го прости!
115
8
 
18
 
! Отговори
Стоян преди 1 година
Путинчо така лошо се окендза с тази война. Защо не взима пример от останалите диктатори, които лаят, плашат, сополивят се, но никога не действат. Така хем няма да лъсне, че държавите им са една кръгла нула, хем подръжниците им ще са постоянно превъзбудени по форумите, как диктатора им може да потопи САЩ когато си поиска, но не иска.
114
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дребния вредител в Кремъл ще бъде ликвидиран от своите... Тази война ще приключи едва след смъртта му и няма кой да го чака да умре от естествена смърт... Всички губят от войната освен той и още няколко около него.
113
8
 
12
 
! Отговори
Таня преди 1 година
Териториите, които путин преди два дни анексира и новите граници просъществуваха точно 1 ден ли? Или за нещо друго говориш?
112
10
 
7
 
! Отговори
Светът на Бъдещето преди 1 година
Това е невероятно утопия всички по света да станат миролюбиви жендъри и хомосексуали, които да мили и меки и да не се защитават от нищо и да са без идеали и ограничения в сексуалната ориентация.
111
3
 
17
 
! Отговори
Факт преди 1 година
Рапърите винаги са били лигльовци
110
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Фейк.бг сила сте!