Освободиха ръководителят на АЕЦ "Запорожие"

Игор Мурашов бе задържан от руснаците преди няколко дни
3 окт 2022 20:40, Нели Христова
10
Освободиха ръководителят на АЕЦ "Запорожие"
Снимка: БГНЕС

Надзорният орган на ООН за ядрена безопасност потвърди, че ръководителят на украинската атомна електроцентрала "Запорожие" е бил освободен след задържането му от руските сили, предаде Politico.

"Приветствам освобождаването на Игор Мурашов", заяви в туитър шефът на Международната агенция за атомна енергия (МААЕ) Рафаел Гроси. "Получих потвърждение, че г-н Мурашов се е завърнал благополучно при семейството си".

По данни на украинската държавна енергийна компания "Енергоатом" Мурашов е бил арестуван от руски патрули на път от ядреното съоръжение към близък град в петък следобед.

В изявление на МААЕ от събота се казва, че задържането на Мурашов рискува да застраши безопасната експлоатация на централата.

Централата е най-голямото ядрено съоръжение в Европа и от март е под руски контрол, но в нея продължават да работят украински служители.

Миналия месец МААЕ призова за създаване на зона за ядрена безопасност и сигурност около съоръжението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
г-н Мурашов бил освободен и се е завърнал благополучно при семейството си. Това не значи, че се е завърнал към ръководството на ЗАЕЦ.
7
0
 
0
 
! Отговори
пълниЯТ член преди 1 година
, като подлог се членува с пълен член, защото именно той не се слага навсякъде, а само на някои места, дрОгарю, привърженик на Макаренко, обичащ отпрани уши...
6
6
 
2
 
! Отговори
долни руски преди 1 година
Нямям думи за руските безчинства!
5
0
 
3
 
! Отговори
до GD преди 1 година
Добре, да речем, че ще приема оправданието Ви, но я хубаво прегледайте къде не сте използвал пълен член, а трябва."А учителят по български на *** Христова, написала статията, ако я хване ще и отпори ушите, защото не е запомнила, че пълния член се слага само на някои места, а не навсякъде..."Критикувате за нещо, което Вие самия не знаете.
4
1
 
3
 
! Отговори
GD преди 1 година
До до GDКъде според Вас в долния ми пост трябва да се използва "й"?Използвал съм "и" вместо ударено "и", тъй като такова за съжаление няма в българските клавиатурни подредби. Използването на "ѝ", което се изписва вместо главен ер голям, е също неправилно, тъй като ударението трябва да е наклонено в другата посока.
3
5
 
1
 
! Отговори
до GD преди 1 година
Ти пък понеже знаеш кога се пише 'и' и 'й' си тръгнал да даваш съвети. Неграмотният вика дръжте неграмотния :D Или иначе казано: присмял се хърбел на щърбел :)
2
2
 
6
 
! Отговори
GD преди 1 година
А учителят по български на *** Христова, написала статията, ако я хване ще и отпори ушите, защото не е запомнила, че пълния член се слага само на някои места, а не навсякъде...
1
2
 
0
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
?!?!?!?!....Това пък какво бш?!