Зеленски подписа указ: Преговори с Путин са невъзможни

Оставя се обаче отворена вратата за преговори с Русия
4 окт 2022 14:38, Елка Василева
163
Зеленски подписа указ: Преговори с Путин са невъзможни
Снимка: архив, БГНЕС

Украинският президент Володимир Зеленски подписа днес указ, с който официално се обявява, че всякакви украински преговори с руския му колега Владимир Путин са "невъзможни", но се оставя отворена вратата за преговори с Русия, предаде Ройтерс.

Още по темата
Указът отразява коментарите, направени от Зеленски в петък, след като руският президент обяви, че четири окупирани района на Украйна стават част от Русия, което Киев и Западът нарекоха нелегитимен фарс.

"Той (Путин) не знае значението на думите чест и достойнство. Затова сме готови за диалог с Русия, но начело с друг руски президент", каза в петък Зеленски.

Украинските сили пробиха руските отбранителни линии на юг и разшириха бързата си контраофанзива на изток, връщайки си територии в райони, анексирани от Русия.

Путин, който навършва 70 години тази седмица, доминира в руския политически живот от повече от две десетилетия и може да се кандидатира за президентския пост за още два мандата съгласно конституционните промени, които прокара. Тези промени му дават потенциална възможност да остане на власт до 2036 г., посочва Ройтерс.
/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


163
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
115
1
 
7
 
! Отговори
Щирлиц преди 1 година
Нацисткото творение ни образова що е то чест и достойнство...Сигурно е нелегален чл.ен на ГЕРБ.
114
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
АЗЕРСКИЯ И ТУРСКИЯ ДИКТАТОР И АРАБСКИЯ ДЕМОКРАТ УБИЛ ХАШОГИ КОЛКО СА МИЛИ НА ЕВРОАТЛАНТИЧЕСКИТЕ ЦЕННОСТИ... КАКТО И ЗЕЛЕНСКИЯ ДИКТАТОР И АМНИСТИРАЩ ЗАТВОРНИЦИ И ВЪОРЪЖАВАЩ ГИ СРЕЩУ НАСЕЛЕНИЕТО
113
1
 
11
 
! Отговори
смешници преди 1 година
TАТКО МУ ОТ ЦРУ Е СЪЧИНИЛ УКАЗА И ТОЙ РОБЪТ ГО Е РАЗПИСАЛ...
112
1
 
12
 
! Отговори
аз преди 1 година
Този яко натяга пружината - нямам си идея какво цели ... и кой му говори, но да не стане като вола къде си хвърлял .на гърба. След всичко което стана във света ...абе
111
13
 
6
 
! Отговори
msm преди 1 година
Слава на Героите! Иначе в БГ под 4 % от населението подкрепи варненския *** Копейкин, тази продажна кирлива и лъжлива душица! Ще ми говори той за определяне, когато масата от българския народ се е определила към ЕС и НАТО още преди 25 години!
110
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зелевия наркоман-комик е краварски прислужник.
109
1
 
12
 
! Отговори
Black Metal преди 1 година
Нищо...Вовата ще ти остави задната врата отворена съвсем скоро, Zелени Клоуне. И отзад ще ти остане отворено, като врата на селски хамбар. Скоро.
108
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бандити и престъпници нахлули в държавата на "нацисти"... безочие.
107
4
 
11
 
! Отговори
2 преди 1 година
Фашистка Оссрайна ще бъде изтребена до крак.Слава на Русия!Слава на Путин!Вечно пияните , долни и подли уссраинци са най-некачествения човешки материял.Усмърдяха хотелите ни и окрадоха страната ни.На долен уссраинец-40лв дневно , на пострадал българин от карловските села-375 лв еднократно!!!Евала български политици ,евалла български патриоти...до един долни предатели!!!Пфу!
106
17
 
5
 
! Отговори
Дядо Иван преди 1 година
Браво на Зеленски! Такъв национален герой от Левски насам не е имало!
105
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зельо дали е поставил условие да пенсионират Путин и тогава ще благоволи да преговаря?
104
11
 
9
 
! Отговори
Варна преди 1 година
НА ПУТИН НЕМОЖЕ ДА МУ СЕ ИМА ДОВЕРИЕ И НЕ ТРЯБВА, ЗАЩОТО Е ЛЪЖЕЦ ,КРАДЕ И ПОДКУПВА И ТО С МНОГО. ИНАЧЕ ОТДАВНА ДАСА МУ ВИДЯЛИ СМЕТКАТА ..,.,
103
18
 
8
 
! Отговори
ЩЕ СМАЖЕМ ЗАВИНАГИ преди 1 година
ИМПЕРИЯТА НА ЗЛОТО ----РУСКИЯ ИМПЕРСКИ ФАШИЗЪМ ..БЪДЕТЕ СИГУРНИ !
102
18
 
7
 
! Отговори
СЛАВА НА УКРАЙНА преди 1 година
УБИЙТЕ РУСКИЯ ФАШИЗЪМ И ИМПЕРСКИЯ КОМУНИЗЪМ--УКРАЙНА ПЕРЕМОЖЕТ !БОГ И СВЕТА Е С ВАС!
101
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 106....Това което изтъкваш като хронология е проруската версия.Но не това ми е въпроса.Искам да ти задам по обикновен въпрос ...Защо слагаш войната като единствен изход.Това е елементарно твое мислене.Бих казал на 200 години.Както са се аргоментирали онези човеци в тия времена Та , ти си елементарния , а учиш хората на политика .На държавност.Не ни ли връщаше времената преди Втората Световна война.?
100
5
 
18
 
! Отговори
Война можеше да няма преди 1 година
До Анонимен 103: "Ако Путин беше нападнал България". Много елементарно е това. В Украйна имаше осем години гражданска война. Русия да започне войната за да защити руското население на Донбас от обстрела на укронацистите. Война можеше да няма ако Киев беше изпълнявал Минските съглашения - оттегляне на тежките оръжия, специален статут на Донецк и Луганск. Можеше, но не го направи. Вмето това обстрел, намерения за атомно оръжие и влизане в НАТО. Войната вече не можеше да не започне.
99
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мъск да вземе да направи и референдуми в Гърция, Турция, Македония,Испания,Великобритания,Босна,Сърбия,Румъния,Сирия,Палестина,Либия,ЮАР,Тайван...изтървах ли нещо
98
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мъск предложи Украйна да отстъпи окончателно Крим на Русия, да се проведат нови референдуми под егидата на ООН, за да се определи съдбата на контролираната от Русия територия и Украйна да се съгласи на неутралитет.
97
22
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зеленски е истински патриот и достоен лидер.Ако Путин беше нападнал България , нашите ,,патриоти щеха през Еди през друг да се надпреварват кой да оглави държавата.Нема нужда Путин да ни анексира.Това щяха да свършат правоохранителните органи начело с продажната администрация.
96
19
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
*** радвайте се още малко на потюто още мъничко му остава а расия ще е изолирана от нормалния свят за столетие