Зеленски подписа указ: Преговори с Путин са невъзможни

Оставя се обаче отворена вратата за преговори с Русия
4 окт 2022 14:38, Елка Василева
163
Зеленски подписа указ: Преговори с Путин са невъзможни
Снимка: архив, БГНЕС

Украинският президент Володимир Зеленски подписа днес указ, с който официално се обявява, че всякакви украински преговори с руския му колега Владимир Путин са "невъзможни", но се оставя отворена вратата за преговори с Русия, предаде Ройтерс.

Още по темата
Указът отразява коментарите, направени от Зеленски в петък, след като руският президент обяви, че четири окупирани района на Украйна стават част от Русия, което Киев и Западът нарекоха нелегитимен фарс.

"Той (Путин) не знае значението на думите чест и достойнство. Затова сме готови за диалог с Русия, но начело с друг руски президент", каза в петък Зеленски.

Украинските сили пробиха руските отбранителни линии на юг и разшириха бързата си контраофанзива на изток, връщайки си територии в райони, анексирани от Русия.

Путин, който навършва 70 години тази седмица, доминира в руския политически живот от повече от две десетилетия и може да се кандидатира за президентския пост за още два мандата съгласно конституционните промени, които прокара. Тези промени му дават потенциална възможност да остане на власт до 2036 г., посочва Ройтерс.
/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


163
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
95
9
 
12
 
! Отговори
Тоя преди 1 година
да си ходи в Израел! В цял свят по всякакви мета и постове намърдани чiфyTu!
94
11
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
колкото по-бързо зеленски бъде отстранен , толкова по-бързо света ще се върне към нормалния живот
93
9
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По вероятно е Путин да преговаря с друг окраински президент... И то съвсем скоро..
92
13
 
8
 
! Отговори
543 преди 1 година
Прав е . Каквото и да се разбереш с Путин то не струва и цената на хартията на която е подписано.
91
2
 
9
 
! Отговори
Чичо Чочко преди 1 година
Слеед последния украинец какво ще се прави?Как милиард долари ще се връщат на данъкоплатците--невъзможно.Ами ще пият студена водица хорицата/работещи/.А парите са крадени с месеци наред отЕС.Честито!
90
14
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хахахахаххахаха... еленски си разписа некроолога. Сега остана само партньорите му да сложат датата. Нагледен пример до какво водят наркоотиците.
89
11
 
27
 
! Отговори
Украинка преди 1 година
До 77 това вече новина номер 1,Зеленски бил мъж на място, ужас, как убиец номер 1 станал за пример, той продаде народа, продаде земята, лъжец, продажник, фашист, наркоман, нямам просто думи за да го опиша.
88
1
 
4
 
! Отговори
Българин преди 1 година
За *** с прашки и сутиен, това са нормални неща - предполагам .
87
5
 
11
 
! Отговори
Украинка преди 1 година
Никой не иска мир, интересна работа, дано Мъск нещо направи.
86
10
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя зеленясал продажник ще избие жителите си и ще вкара света в ядрена война ей така заради едната гордост, ужас. Каква ще ти е победата ве, ей, ако територията ти се окаже радиационна пустиня, ще и ние ще го отнесем покрай вашите детинщини.
85
11
 
15
 
! Отговори
Augusto Pinochet преди 1 година
колко беше вкарал през нослецето преди това? на този магистралник трябва да му сменят дилъра, много големи бози му забърква на последък.
84
11
 
13
 
! Отговори
NITEMARS преди 1 година
До Анонимен 87 Нищо не готви Пyтлep - свършиха му войниците, няма кой да спира настъпленията на украинската армия. Набра си от републиките някакви сиромаси, готови да умрат за него и да оставят на семействата си... по една овца или 5 кила риба, в зависимост от региона.
83
8
 
8
 
! Отговори
87 преди 1 година
някакъв специален влак пътува от русия към украйна, нещо ядрено се споменава, ще видим, дали няма да се свари рибата в черно море, щот и путин и зелето са психясали
82
9
 
8
 
! Отговори
NITEMARS преди 1 година
До Анонимен 87 Нищо не готви *** - свършиха му войниците, няма кой да спира настъпленията на украинската армия. Набра си от републиките някакви сиромаси, готови да умрат за него и да оставят на семействата си... по една овца или 5 кила риба, в зависимост от региона.
81
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украинците напредват учудващо бързо, а руснаците бездействат учудващо много. Нещо се готви от Путин. Нещо много лошо и много подло. Няма да се остави той да бъде бит без бой. Дано не е намислил да гръмне АЕЦ Запорожие.
80
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украйна скоро ще обгради Херсон и ще отреже пътищата за доставки към Личсичанск и Северодонецк от север. Превземането на тези градове, няма да е лесно и бързо, но е неизбежно, щом като всички съседни територии вече ще са в ръцете на украинците.
79
1
 
3
 
! Отговори
Кори преди 1 година
До Анонимен 69 , Вучич като е 2 метра, к`во от т`ва?
78
2
 
14
 
! Отговори
пуйката преди 1 година
С този указ на кого забранява да води преговори с Путин?Не е ли той главния там?
77
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Според bodysize.org, Зеленски е 166 см и тежи 62 кг. Според всички други сайтове, е 170 см.
76
0
 
0
 
! Отговори
До 79 преди 1 година
Колко си висок?