Близък на Путин сравни саботажа на "Северен поток" с подкрепяни от ЦРУ атаки

Путин вече обвини САЩ и техните съюзници за причиняването на взривовете
5 окт 2022 22:30, Йоана Цонева
21
Близък на Путин сравни саботажа на "Северен поток" с подкрепяни от ЦРУ атаки
Снимка: БГНЕС

Един от най-близките съюзници на руския президент Владимир Путин сравни саботажа на газопроводите "Северен поток" с подкрепяните от Централното разузнавателно управление на САЩ атаки срещу петролна инфраструктура в Никарагуа през 1983 г., съобщава "Ройтерс".

Доставките по газопроводите "Северен поток 1" и "Северен поток 2", които свързват Русия и Германия през Балтийско море, бяха прекъснати миналия месец от това, което според Москва е акт на "международен тероризъм".

Путин вече обвини Съединените щати и техните съюзници за причиняването на взривовете, увредили тръбопроводите - обвинения, които Вашингтон отхвърли.

Сега секретарят на Съвета за сигурност на Русия Николай Патрушев изрично посочи ЦРУ като отговорно за атаката.

Още по темата
Нека ви напомня, че подобна ситуация се случи през 1983 г. По това време саботьори, вербувани от ЦРУ, организираха атаки срещу Никарагуа, които, между другото, доведоха до взривяване на нефтопровод в едно от пристанищата", изтъкна той.

Миналата седмица Патрушев също заяви, че Западът има опит в атаки срещу тръбопроводи.

Русия многократно е подчертавала, че САЩ ще спечелят от повредите на "Северен поток" 1 и 2. Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков отбеляза, че след аварията на газопровода Вашингтон може да увеличи цените и продажбите на втечнен природен газ (LNG).

Руското посолство в САЩ съобщи, че военни кораби на Съединените щати са били регистрирани в района, където бяха повредени тръбопроводите на "Северен поток".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
1
 
! Отговори
Възпрепятства? преди 1 година
До Анонимен...Че каква работа има Русия в Шведската икономическа зона на Балтийско море?Много хубаво е забранила достъпа,за да може тя(Швеция) да разследва каквото има да се разследва,да събере доказателства(ако има такива),отломки от тръбите и т.н неща необходими за едно щателно и НЕЗАВИСИМО разследване.Не забравяйте,че Русия е заинтересован страна,докато Швеция не е !
15
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Дайте ДОКАЗАТЕЛСТВА" ____________________________________________________ Швеция забрани достъпа до мястото на взривовете по "Северен поток-1" и по този начин възпрепятства Русия да проведе разследване на място и да събере доказателства.
14
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руското посолство съобщи, че военни кораби на Съединените щати са били регистрирани в района, където бяха взривени 3-те тръбопровода на "Северен поток". Военните кораби са напуснали района на взривяването късно вечерта на 25-ти и в момента на взривовете са се намирали във водите на проливите Категат-Скагерак.
13
2
 
4
 
! Отговори
Стига сте лъгали преди 1 година
Дайте ДОКАЗАТЕЛСТВА!И едните и другите!Иначе става баба рекла,дядо казал.Шведите и Датчаните няма да оставят нещата така и ще проведат СВОЕ разследване.То безспорно ще изясни нещата.Още повече,че Норвежци,датчани и шведи имат достатъчно подготвени водолази и екипи за тежка морска работа.Те щяха да извадят и "Курск" навремето,ама руснаците не пожелаха.....
12
4
 
9
 
! Отговори
Георги преди 1 година
Русия ще срине Украйна до основи!НАТО ДА ГО ДУХА!САЩ ДА ГО ДУХА!ЕВРО ГЕЙСКИЯ СЪЮЗ ДА ГО ДУХА!СЛАВА НА РОССИИ!!
11
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Шизофренията не спира.
10
2
 
5
 
! Отговори
на путин ,вярвай? преди 1 година
Никога....да припомня---Цитат: Само луди хора могат да си помислят, че ще нападнем Украйна.....Путин и сие ,..преди 24.02.2022г.
9
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ясно е че не е ЦРУ а НАТО гръмнаха северен поток, но това е публична тайна, защото никой не казва шефът е виновен лошо могат да ни уволнят, затова трябва да търсим факторите в друга посока. Прото Човешка психология която подкрепя лъжата но ние защитава от уволнение и от фактора че при слаби. Не е приятно да те подчертава, че си зависим.
8
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо тръбата на Путин вече не е цяла ??? Защо не тече газ ??? Отговора е ясен щом е свързан с Русия
7
27
 
6
 
! Отговори
До 5 крадецът преди 1 година
Стига си писал, а отивай на фронта да се сражаваш срещу Путин. Бъди мъж с топки!
6
23
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И за децата от група "Ежко Бежко" в детска градина "Кума Лиса" е ясно,че американските тайни служби взривиха тръбите. За бай Грую е несравнимо по-лесно да завърти шибъра,а не да се прави на Джеймс Бонд. За такива елементарни заключения е необходимо да имаш малко повече от 15 грама мозък.
5
14
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Шведските власти казват че газта в пробитата тръба се увеличава което говори че руснаците помпят яко газ там за да не може да се разследва каква е причината.
4
11
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Крадецът вика "дръжте крадеца"!
3
13
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този Патрушев е пълна карикатура на нашия достоен Петрушев - Жорж Ганчев! Той поне ни разсмиваше,а руснака е психопат от кръжока на Путин.
2
22
 
7
 
! Отговори
Поло Марко преди 1 година
Ми бе всички са *** на козяшка издръжка! Като теб
1
34
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Международен тероризъм е съществуването и политиката на ЕС и САЩ!