Турска медия пита за "Северен поток": Настъпи ли 11 септември за Германия?

Саботажът само влоши енергийната ситуация в Европа
5 окт 2022 16:37, Нели Христова
31
Турска медия пита за "Северен поток": Настъпи ли 11 септември за Германия?
Снимка: БГНЕС

Саботажът по "Северен поток" само влоши ситуацията с енергийните доставки на Европа и се превърна в нов "11 септември", само че този път за Европа. Това коментира турският вестник Yeni Şafak, известен с тесните си връзки с властта в страната.

Още по темата
"Поради специалната операция на Русия в Украйна способността на Германия да доставя газ по суша вече значително намаля, а фактът, че последните събития я лишават от възможността да получава синьо гориво по море, също повдига въпроса: Настъпи ли 11 септември за Германия? И не само за нея, но и за други европейски страни“, коментира изданието.

Според вестника зависимостта на страни от Централна Европа като Германия, Полша и Унгария от газ от Русия е около 40-50%. Това предполага, че саботажът, извършен в Северен поток, само ще влоши и без това трудната ситуация с газа в тези страни.

Авторите на статията добавят, че ситуацията със "Северен поток" демонстрира необходимостта от нови европейски механизми за сигурност, по-специално за Германия, чието икономическо благосъстояние зависи от безопасността на търговията и енергийните маршрути.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
1
 
10
 
! Отговори
Ами да преди 1 година
Боли ме *** за джендарите.
22
3
 
30
 
! Отговори
Иван радоев преди 1 година
Поведението на Европа е смешно, неадекватно и жалко. Ще мизерстваме и студуваме, заради псевдодемократичните амбиций на шепа европейски политици, чието интелектуално и морално ниво не надвишава това на Просто Киро и Кокорко
21
7
 
69
 
! Отговори
Усмивката преди 1 година
Европа е под командването на САЩ. САЩ командват Европа слуша.
20
3
 
29
 
! Отговори
долу сащ преди 1 година
До Анонименами тези които оспорват за 60 млрд да отидат да си ги вземат! ама да не дойде Посейдон, 10 000 км минава с ядрен реактор на 1000 м под водата.... все едно да посикаш сащ да си върнат 30 трилн дълг...
19
2
 
53
 
! Отговори
Тишина преди 1 година
Цяла европа мълчи и кротува. На мен ако ми бяха взривили тръбите дали щеше да си кротувам?
18
2
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Още февруари Байдена каза, че ако Русия нападне Украйна северен поток 2 ще бъде унищожен. Онзи ден Блинкен каза, че взривените тръби предоставят невероятна възможност за американските търговци на втечнен газ. В Германия пък има нонстоп протести против високите цени и сметки. Беше много вероятно под натиск от народа немското правителство да възобнови купуването на евтин руски газ.
17
6
 
65
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много кофти въпрос е това. Хем много им трябвали потоците, хем вече не им трябват, хем еколозите не се обадиха въобще. Нямаше даже разтревожени, че на местата на пробивите може да падне гръмотевица и да взриви района. Изтровена риба - няма! А пък Германия имала вече достатъчно газ. И като водеща държава в ЕС не й пука дали другите държави ще имат. Направо си е мистерия като 11 септември.
16
6
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ОПЕК= ще ги оправят цените на бензина в САЩ вече са отскочили тоест растат, а Бидона се оправдава с враждемните дейстрвия на ОПЕК плюс РФ.
15
7
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не виждам драма за германистан. Те това искаха. А чобаните да спасяват ширата, че вестниците станаха по-скъпи от нея.
14
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 13 С това печатане на кеш как ще спрете инфлацията бе?
13
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 13 Че те само излишъците им кеш от санкциите довели до скъпотия при суровините са им много повече, ако не знаеш дечко Рейган бутна СССР(много по мощен суровинно от днешната РФ) с поевтиняването на суровините главно.
12
59
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
арбитражните искове към Газпром вече надхвърлят 60 млрд $, закъсале са го кремълските разбойници, нема деньги, ама иначе за Германия се загрижили:)
11
5
 
71
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По интересното е гузното мълчание на запада и по-специално на САЩ
10
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ZV В Британия пенсионните им фондове са в несъстоятелност направо са цъфнали.
9
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И двете са извършени от едно и също място.
8
4
 
53
 
! Отговори
Ламята преди 1 година
Ако смятате че кравешките екскременти са просто гл.уп.ави,то вие живеете в дълбока самозаблуда.Кравешките фуш..ии са зли ,нагли и извратени.
7
7
 
61
 
! Отговори
ZV преди 1 година
Западна европа е на прага на фалит, но това не се отразява по нашите медии. До 6 месеца, ако още не са се разбрали с Русия ще кажем бай на Юропата. Предполагам, че всички имате познати в Юропата, питайте ги как стоят нещата там.
6
55
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
гледам наште путинофили много се загрижили за Германия, абе тролейбуси неземни, подобре погледнете сибирската тюрма на какво прилича па после мислете за Германия, е между временно събирайте деньги та да плащате неустойки на Германия по арбитража, като гледам едно 50-60 млрд евро обезщетения не му мърдат на мордора
5
6
 
26
 
! Отговори
ГЕРМАНИЯ СИ ЗНАЕ преди 1 година
ЗАТОВА СИ ТРАЕ. ЯВНО СА ГИ ПРЕДУПРЕДИЛИ, ЧЕ ЩЕ ГИ ИЗБОМБЯТ ЗА СА СЕ СТЕГНАТ ДА ХОДЯТ ПРИ ШЕЙХОВЕТЕ И ДА НЕ ИСКАТ ТАВАН НА ЦЕНАТА. НА ТЯХ ПРОСТО ИМ ТРЯБВА ПОЧТИ ВСИЧКИЯ ВТЕЧНЕН ГАЗ КОЙТО ИДВА В ЕВРОПА.
4
21
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Турската медия по-добре да пита бай Ердоган, к'о става с лирата и дали новата лира не е поела по пътя на старата:)