Доналд Тръмп прогнозира война заради течовете в "Северен поток" 1 и 2

Бившият президент предложи да води преговори с Путин
1 окт 2022 21:50, Нели Христова
137
Доналд Тръмп прогнозира война заради течовете в "Северен поток" 1 и 2
Снимка: БГНЕС

Доналд Тръмп предложи услугите си да ръководи група, която да помогне на международните лидери да разрешат геополитическата дупка, която се отвори след откриването на течове в големите руски газопроводи за Европа.

Във вторник морските власти на Швеция заявиха, че са издали предупреждение, след като са разбрали за течове по притежавания от Русия тръбопровод "Северен поток 1" в шведски и датски води, малко след като е открит друг теч в близкия проект "Северен поток 2". Въпреки че причината за изтичането на информация остава необяснена, европейските лидери започнаха да разпространяват идеята, че може да се говори за руска намеса.

Още по темата

Полският премиер Матеуш Моравецки нарече събитията "акт на саботаж", докато датският премиер Мете Фредериксен заяви във вторник, че е ясно, че изтичането е причинено от "умишлени действия" и тя "не може да изключи" версията за саботаж.

Бившият президент на САЩ подкрепи тези обвинения и прогнозира, че страничните ефекти от изтичането на природен газ могат да доведат до "война", а по-късно предложи собствения си опит за преговори между руския президент Владимир Путин и европейските лидери, за да предотврати всяко ненужно ескалиране на напрежението.

"Това може да доведе до голяма ескалация или война!", предупреди Тръмп в публикация в Truth Social.

"Лидерството трябва да остане хладнокръвно, спокойно и сухо по отношение на САБОТАЖА на газопроводите "Северен поток". Това е голямо събитие, което не трябва да води до голямо решение, поне не все още", написа той, преди да отбележи, че "Катастрофата Русия/Украйна НИКОГА не трябваше да се случи и определено нямаше да се случи, ако бях президент".

"Не влошавайте нещата с взривяването на тръбопровода. Бъдете стратегически, бъдете умни (брилянтни!), сключете договорена сделка СЕГА. И двете страни се нуждаят и искат от това", пише още той. "Целият свят е заложен на карта. Аз ще оглавя групата???"

Въпреки че газопроводът "Северен поток 2" никога не е работил, "Северен поток 1" доставяше газ за Германия до началото на този месец, когато руският енергиен гигант "Газпром" прекъсна доставките, твърдейки, че има нужда от спешна поддръжка за ремонт на ключови компоненти.

И двата тръбопровода, въпреки че не доставят газ на европейския континент, все още са пълни с газ, предаде германската агенция ДПА.

По време на мандата си в Овалния кабинет и в годините след като го напусна, Тръмп многократно се хвалеше за близките си отношения с руския президент, като наскоро през пролетта се похвали, че го познава "много добре".

Въпреки продължаващата инвазия в Украйна, режисирана от Москва, президентът продължи да говори за Владимир Путин с пламенни думи.

Говорейки пред консервативните радиоводещи Бък Секстън и Клей Травис през февруари, Тръмп каза: "Влязох вчера и видях телевизионен екран и казах: "Това е гениално". Путин обявява голяма част от Украйна за независима. О, това е прекрасно."

Един ден след изказването  едномандатният президент отново направи положителен коментар, въпреки че беше изправен пред гняв от критики за това, че нарече нахлуващия лидер "умен".

"Казват: "Тръмп каза, че Путин е умен". Искам да кажа, че той превзема държава срещу санкции на стойност два долара. Бих казал, че това е доста умно. Той превзема една държава – наистина огромно, обширно място, страхотно парче земя с много хора, просто влиза направо", каза той, докато се обръщаше към тълпа в имението си Мар-а-Лаго за набиране на средства.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


137
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
3
 
25
 
! Отговори
Петков преди 1 година
Докато сащ не бъде заличена в света няма да има покой
82
5
 
48
 
! Отговори
Мари преди 1 година
Какви глупости дрънкате тук умните коментари? Ако Тръмп беше Президент, никога нямаше да има войни.
81
49
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя верно се готви за втори мандат. Дано да го осъдят за секретните документи, че най-накрая да си почине светът от такива като него, дето знаят само да крадат и да обявяват фалит.
80
31
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя верно се готви за втори мандат. Дано да го осъдят за секретните документи, че най-накрая да си почине светът от такива като него, дето знаят само да крадат и да обявяват фалит.
79
2
 
8
 
! Отговори
moronic-masonic преди 1 година
ВСИЧКИ ТЕ ПОСЕЩАВАТ КРЕТЕНО-МАСОНО ПРАСЕШКО-СВИНСКИ ЛОЖИ И ВИ МАНИПУЛИРАТ ОТ СТОТИЦИ ГОДИНИ, КАТО СЕГА СА СЕ РАЗБРАЛИ ДА ОБЯВЯТ УСПЕШЕН ЯДРЕН СИНТЕЗ ЧАК 2030-А. НИЩО, ЧЕ ТОВА СЕ Е СЛУЧИЛО ПРЕЗ СРЕДАТА НА МИНАЛИЯ ВЕК, НЕИДЕНТИФИЦИРАНИ ВЪЗДУШНИ ФЕНОМЕНИ И TR-3B. ДОТОГАВА КОЙ ОЦЕЛЕЕ, НА ЗЕМЯТА ТРЯБВАЛО ДА ОСТАНАТ ПОД 3 МЛРД, СПОРЕД ПРЕДВАРИТЕЛНО ЗАПЛАНУВАН ОТ НАД 1О ГОДИНИ ИКОНОМИЧЕСКИ МОДЕЛ. ПАРАЛЕЛНО ДО 2050-А НА ПИХТИЯ ЗАРАДИ ПЛАНЕТАРНИ ИЗМЕНЕНИЯ, КОИТО НЕ СА САМО КЛИМАТИЧНИ ;)
78
2
 
21
 
! Отговори
Сатана преди 1 година
Май евреи им финансират партиите и предизборната кампания. Еврейският подчерк на управление си личи.
77
22
 
3
 
! Отговори
виктория преди 1 година
До Лист Палмов диверсия е най-вероятно само дето не е ясно ,дали е руска или украинска страна!Възможно е и двете страни да вършат различни диверсии,все пак се води война!Такива съботажи се вършат през войните,подривна дейност на вражеска територия с цел затрудняване доставките на провизии,горива и т н както и загуби от финансови постъпления.Нормални са тези неща аз не се и учудвам на тях.Повече ме удивлява позицията на Доналд Тръпм да стане посредник и да преговаря с Путин!Антипод на спящия Джо.
76
0
 
9
 
! Отговори
Прогноза преди 1 година
Бай Дончо и Бай Данчо са почти набори. Ще сменяват в следващите 10 години.
75
11
 
35
 
! Отговори
виктория преди 1 година
До Зеленски,върви си!Накрая ще се окаже,че Зеленски са го интересували главно парите на американците, а не украинските мераци и напъни да влязат в Клуба на богатите бля, бля,бля и в НАТО!Те ще влязат там,ама дали няма по бързо и от нас да искат да излязат,когато се усетят къде са попаднали?Мислят си,че като влязат ще започнат да ги заливат с парични средства и ще се къпят в пари.Да питат гърците като трябва да връщам заемите, колко е болезнено!
74
3
 
22
 
! Отговори
Лист Палмов преди 1 година
Наистина ,кой има интерес от взривяването на газопровода ?В предвид че ,,някой " се пробва да взриви и турски поток означава че отиваме на война със страна извън европейския континент.И рано или късно континента Европа с АзИя ще се обединят поне военно.Военните сили на. ЕС тепърва ще се построяват.Къде сме ние ? Ще ни трябва една единна европейска армия за опазване на континента от подобно посегателства.
73
5
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Светът с огромни крачки се движи към термоядрена война, това е истината, съвсем близо е, победители няма да има.
72
18
 
77
 
! Отговори
Случаен минувач преди 1 година
Тръмп е умен и прозорлив. Ако той беше президент, до война нямаше да се стигне. Щеше да въздейства и върху Зеления, и върху Путин. Затова на изборите го "сготвиха". Но след 4 ноември се очаква републиканците да си върнат властта и тогава помощта за Зеления може да секне.
71
17
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Не влошавайте нещата с взривяването на тръбопровода". ________________________ Бай Дончо, три тръбопровода вече са взривени на 26.09 и нещата вече са влошени. Да, целият свят е заложен на карта, но Пиндостан продължава да натиска и не се забелязва да му се е появило намерение да отслаби натиска срещу Русия. Не забелязваме и Президентът Путин да изявява желание да отстъпи и да се предаде.
70
16
 
72
 
! Отговори
Прогноза преди 1 година
Следващият президент на САЩ ще бъде тръмп, а байдън ще бъде лекуван в старчески дом или психиатрия.
69
29
 
17
 
! Отговори
КаскетЯ преди 1 година
"Тръмп многократно се хвалеше за близките си отношения с руския президент" Пак свободни съчинения др0гарко ***!
68
6
 
34
 
! Отговори
Тръба преди 1 година
След ковида нищо не ме учудва.
67
27
 
3
 
! Отговори
Мдее преди 1 година
*** кратуна си ти и дано те хванат и съдят занационално предателство и да изгниеш в затвора.
66
25
 
7
 
! Отговори
Тапа преди 1 година
Природата е достатъчно жестока, зимите са тежки и дълги, няма място за такива вандали било то и президенти.
65
16
 
62
 
! Отговори
мдаааа преди 1 година
"Срещу Русия се води тотална война от Запада: военна, икономическа, политическа, дори спортът и културата са ударени. Взривиха им Северен поток 1 и 2. Каква алтернатива им оставиха, освен да нанесят ядрен удар и да изпепелят тъпите западни дебели кратуни."
64
7
 
48
 
! Отговори
Да преди 1 година
Става Тръмп президент. Той от воини не се интересува. Гледа бизнес само. Ще спре помощите за Украйна и войната ще свърши.