Москва: Затвърждава се статутът на САЩ като участник в конфликта

Увеличава се опасността от пряк военен сблъсък между Русия и Запада
5 окт 2022 08:03, Елка Василева
136
Москва: Затвърждава се статутът на САЩ като участник в конфликта
Снимка: архив, БГНЕС

Доставката на тежки оръжия на Киев затвърждава статута на САЩ като участник в конфликта. Москва възприема това като непосредствена заплаха за своите стратегически интереси, заяви руският посланик във Вашингтон Анатолий Антонов по повод новата военна помощ на САЩ за Украйна, съобщи ТАСС.

Още по темата
Антонов каза това в отговор на журналистически въпрос, се посочва в акаунта на посолството в Телеграм.

"Смятаме това за непосредствена заплаха за стратегическите интереси на нашата страна", подчерта Антонов. Доставките на военни средства, извършвани от САЩ и съюзниците им "не само водят до удължаване на кръвопролитията и нови жертви, но и увеличават опасността от пряк военен сблъсък между Русия и страните от Запада".

"Призоваваме Вашингтон да прекрати провокационните действия, които могат да имат най-сериозни последствия", добави руският дипломат.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


136
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Значи Германия може да се обедини а Русия не може. Поне един аргумент кажи бе човеко алеко .
70
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Значи Косово може да се отдели а Донбас не може. Поне един аргумент кажи.
69
10
 
3
 
! Отговори
до 80 преди 1 година
САЩ,как кой?
68
9
 
7
 
! Отговори
до75 преди 1 година
Те ФАЩ участват,ама не им се получава.Европа обеднява-това найстина се получава.В Германия все повече фирми фалират,една от които е за тоалетна хартия.
67
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кой използваше ядрени бонби в Югославия, кой, забравихте ли.
66
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Свяко аляко къде беше когато ГФР анексира ГДР без референдум и без думи. Тогава границите установени след ВСВ се нарушиха ниСС/ Русия си замълча. Чехия се отдели от Словакия защото видите ли там имало 400000 роми. Границите се промениха пак нищо. За промяната на границите на Малка Югославия и създаването на Косово след Война от страна на САЩ които предизвикаха екологична и здравна катастрофа на балканите дори не се говори. Правни аргументи в еднополюсен свят няма. За Мадоната от Гурловка кажи...
65
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Държавният дълг на америка е 31 трилиона. Печатницата не сварва да печати долари. А ако 40 процента от всички търговци се откажат от долара какво става. Вятъра от въртележката спира и пирамидата рухва.
64
5
 
17
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 1 година
До до калеко...След разпада на СеСеСерето се разпадна и Титова Югославия, този факт май убягва на форумните путинофили, а Титова Югославия беше сборна формация от много отделни и самостоялни държави в това число и Косово, затова и сръбските великошовинисти водеха войни с хървати, словенци, босненици и осеяха балканите с масови гробове, а огънят на този конфликт щеше да подпали и нашата черга. Добре че беше НАТО да вкара сърбете в правия път, ще ги последва и жужи,в квартирата на Милошевич в Хага
63
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Те ако САЩ участваха,всичко приключваше на 25.02
62
1
 
2
 
! Отговори
до 61 преди 1 година
Чума е отверстието,от което ти си излязъл.Върни се обратно в храсталака и там си стой на мамасибожкаФЪВ благоуханието.
61
11
 
7
 
! Отговори
до калеко преди 1 година
Къде беше сине майчин през 1999 г.,когато косовските сепаратисти се отцепиха от Сърбия,защото не са се чувствали сърби?!?Защо не изрази подобно менние срещу възхвалявите от теб сащ,които бобардираха Сърбия,за да стане отцепването по бързо?!? Явно тогава не си бил роден...........маминото то....
60
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За какви етнически турци говориш. Наред ли си.
59
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русофобите победиха. Дори БСП беше на страната на Украйна и изпращането на оръжия и каски и жилетки и самолети за Украйна и санкциите за Русия и всичко дори бивши министри от БСП и от мутри вън и те искаха да се дава оръжия на Украйна Срамувам се от БСП и от изправи се мутри идваме...
58
3
 
14
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 1 година
До Анонимен ... Не знам за какви ангелчета говориш, ако става въпрос за донецките сепаратисти, те искат да отцепват територии от международно признатите украински граници в полза на РАША, само защото се чувстват руснаци, по подобен начин могат да отцепят и части от нашето черноморие в които се нанесоха руски граждани, а нашите етнически турци пък могат да тръгнат да отцепват Кърджали в полза на Турция ... аргументите ти са путински и русофилски без никаква правна стойност ... !!!
57
6
 
7
 
! Отговори
ъъъ преди 1 година
Виновника Путин дето започна войната и дето се вижда вече че ще я загуби взе да плаче че други са му виновни
56
5
 
5
 
! Отговори
.. преди 1 година
да украйна към момента натиска, но защо се получава така. руснаците с не най- добрите си войски избягват жертви за неважни за тях територии от села, докато украйнците използват най- добрите си оцелели войници и половината от групите им са с натовски "доброволци" обучени за нови оръжия. ще видим след това привидно затишие дали ще се разшири фронта или просто укрите и съюзници ще стигнат до червената линия на териториите вече руски в украйна
55
10
 
10
 
! Отговори
Възраждане преди 1 година
САЩ и НАТО са виновни за тази война!! Те я започнаха и те я подържат!!
54
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Свако Алекси нещо да кажеш за ангелчетата от Донецк. Много знаеш ама само лозунги по опорки. Халал да ти е победата и ковитодеветнайсе.
53
0
 
1
 
! Отговори
до 46 преди 1 година
Каква е таззи дума ЗБЪСЪК,която сте написал?
52
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 59 пак ли ти бе клоун, където правиш куци анализи кой какъв е. Ами пак не позна :))Виж се какъв си маруляк... грам идея нямаш от войни и геополитика... седнал да обсъжда жлъчно. Кой беше ти да даваш оценки на САЩ? Къде беше ти през ВСВ да спреш Хитлер и Сталин двамата касапи? Къде беше ти да спреш руската армия да окупира България 1944 ? Покажи документ, където България е поканила комунистите в Бургария ? Смешшко измислен :))