Владимир Путин направи Рамзан Кадиров генерал

Това е огрочна чест за мен, заяви той
6 окт 2022 11:00, Нели Христова
216
Владимир Путин направи Рамзан Кадиров генерал
Снимка: БГНЕС

Чеченският лидер Рамзан Кадиров, съюзник на президента Владимир Путин, заяви, че е получил висш чин в руската армия, точно когато силите на Москва търпят поредица от поражения в Украйна. 46-годишният чеченски лидер - един от най-откровените гласове в Русия, подкрепящи настъплението на Путин в Украйна - заяви, че това е "огромна чест" за него.

Кадиров, бивш военачалник, който управлява Чечня с широко разпространени нарушения на човешките права, заяви, че Путин "лично" го е информирал за решението.

Още по темата
"Президентът на Русия ме удостои със званието генерал-полковник", заяви Кадиров в Telegram. "Това е повишение за мен."

Званието генерал-полковник е третото най-високо командно звание в руската военна йерархия.

Назначаването на Кадиров на този чин стана в момент, когато украинската армия отблъсна силите на Москва в районите, които Кремъл обяви за "руски завинаги".

Чеченският лидер заяви, че ще направи "всичко, за да приключи бързо специалната военна операция" - използвайки термина на Кремъл за кампанията му в Украйна.

Чеченските части - включително собствената милиция на Кадиров са със зловеща репутация, "Кадировци" - се сражават заедно с редовните руски сили в Украйна.

Кадиров подкрепя изцяло кампанията на Путин, като редовно призовава в Украйна да се използват най-драстични тактики. Тази седмица той призова Москва да използва ядрени оръжия с ниска мощност в Украйна, след като руските войски бяха принудени да се оттеглят от град Лиман. След това той заяви, че изпраща трима от своите синове тийнейджъри - на 14, 15 и 16 години - на фронта.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


216
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
4
 
17
 
! Отговори
Свобода преди 1 година
наш Копейкин кога?
75
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кой ми е послушно кученце, че да го направя генерал :))) Да се пази от собствения си народ Кадиров,че там не изпитват любов към рашките :)))
74
5
 
10
 
! Отговори
До ПОЛКОВНИК преди 1 година
Викаш всичко е по план ,за това се наложи мобилизация ?
73
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гледах клипчета които сам разпространява , стреля на полигон като от екшън филм и обут с маркови ботушки .После тръгна `към фронта ` с Порше . Този ако доближи реални военни действия на под 100 км и е до там . Особено както постояно пуска клипчета къде е . Господин Хаймарс го очаква, въпреки че неговото е по скоро нескопосана пропагнда
72
6
 
9
 
! Отговори
Червенушко преди 1 година
Също смятал да направи Костадин Костадинов министър председател на Българската република ,ако се пресъедини към Русия !
71
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Еее, дедо Либене. Сега пък ти. То требе и такива генерали, с брадичка. Не мое само с гел и пудра. Тебе и кози кожи за елече, не мое само копринени ризки с цветовете на дъгата. Природата обича равновесието. Или както казват на изток, требе Ин да си има Ян. За туй приеми образа на Кадиров като уравновесяващ западния.
70
4
 
9
 
! Отговори
ЧИТАТЕЛ преди 1 година
Каквато и да е руската армия, несъмнено там има и професионални военни, както навсякъде, които цял живот са работили за званията, които имат. Странно, не се ли чувстват те обидени от този "жест " на Путин? Генерал един обикновен дребен и свиреп диктатор. Или вече и генералитета там вече е смачкан и безсловесен? Даже на Хитлер военните са се опъвали, пък и атентат му спретнали.
69
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А нима не е?
68
1
 
14
 
! Отговори
555 преди 1 година
Едно време за да станеш генерал, трябваше да си завършил академия. Сега снимаш в Тик Ток два клипа как превземаш ...... светофар и се генерал
67
2
 
21
 
! Отговори
хахаха преди 1 година
Таз година генерал, догодина паша!Ако доживеят догодина и двамцата естественно.
66
3
 
11
 
! Отговори
Дядо Либен преди 1 година
Голям човек е тоз Кадиров ей...Но още по-голям е неговия създател- Путин. Той го направи толкова силен, интелигентен, красив, генерал дори, красавчик един такъв с брадичка...Дааам...големи са и двамата...големи и подивели ***...след тях и потоп както се казва. Правилата на света трябва да се пренапишат така както се живее у Расия - хралупата на корупцията и развитие пробиващо дъното на човешкия свят и мироглед.
65
2
 
18
 
! Отговори
Сосидж преди 1 година
Обещал му е 72 девици- козлета.
64
14
 
11
 
! Отговори
ПОЛКОВНИК преди 1 година
Украйна дава по 100 жертви на всеки 1км настъпление край Херсон. До момента са навлезли 30км с цената на 3000 бойци. Контролираното от Русия ,Украинско настъпление е тактика която Русия прилага от 1 месец по цялия периметър на бойните действия и до момента е коствала живота на 40 хил Укро Бойци. Когато редиците им уредеят достатъчно Русия ще си върне териториите за 1 ден !
63
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Абре, русофили Каза русофоба и си мисли, че е хванал мой-сей за жезъла!
62
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Циркът няма край, до последния руснак
61
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Ха ха хаЩо? Руснаците в кво живеят?
60
1
 
2
 
! Отговори
Лена преди 1 година
а г-н Божинов кога официално и него ще го провъзгласят за генерал при положение, че той е най- заслужил?
59
3
 
8
 
! Отговори
Ха ха ха преди 1 година
До НЯМА КАК А колко процента от населението на америка живеят в каравани?
58
2
 
3
 
! Отговори
урок по история преди 1 година
през 1918 г. избухват въстания в Москва, Ростов на Дон, Новоросийск и Екатеринослав . на 6 юли в Москва избухва въоръжено въстание на левите есери, работнически отряди и части на Московския гарнизон.
57
8
 
17
 
! Отговори
Абре, русофили преди 1 година
Ама пичове прocти, кога ще разберете, че враг на руснаците е Путин и тоя на снимката горе! Не са нито русофобите, нито краварите, нито евроджендерите (макар в россията да има най-много спинозни)...