Владимир Путин направи Рамзан Кадиров генерал

Това е огрочна чест за мен, заяви той
6 окт 2022 11:00, Нели Христова
216
Владимир Путин направи Рамзан Кадиров генерал
Снимка: БГНЕС

Чеченският лидер Рамзан Кадиров, съюзник на президента Владимир Путин, заяви, че е получил висш чин в руската армия, точно когато силите на Москва търпят поредица от поражения в Украйна. 46-годишният чеченски лидер - един от най-откровените гласове в Русия, подкрепящи настъплението на Путин в Украйна - заяви, че това е "огромна чест" за него.

Кадиров, бивш военачалник, който управлява Чечня с широко разпространени нарушения на човешките права, заяви, че Путин "лично" го е информирал за решението.

Още по темата
"Президентът на Русия ме удостои със званието генерал-полковник", заяви Кадиров в Telegram. "Това е повишение за мен."

Званието генерал-полковник е третото най-високо командно звание в руската военна йерархия.

Назначаването на Кадиров на този чин стана в момент, когато украинската армия отблъсна силите на Москва в районите, които Кремъл обяви за "руски завинаги".

Чеченският лидер заяви, че ще направи "всичко, за да приключи бързо специалната военна операция" - използвайки термина на Кремъл за кампанията му в Украйна.

Чеченските части - включително собствената милиция на Кадиров са със зловеща репутация, "Кадировци" - се сражават заедно с редовните руски сили в Украйна.

Кадиров подкрепя изцяло кампанията на Путин, като редовно призовава в Украйна да се използват най-драстични тактики. Тази седмица той призова Москва да използва ядрени оръжия с ниска мощност в Украйна, след като руските войски бяха принудени да се оттеглят от град Лиман. След това той заяви, че изпраща трима от своите синове тийнейджъри - на 14, 15 и 16 години - на фронта.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


216
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
3
 
20
 
! Отговори
Кадиров пък.. преди 1 година
Кадиров пък е подарил на путин любимата си коза. Сега и двамата са доволни.
15
9
 
5
 
! Отговори
#15 преди 1 година
Вече с "джойнтове" ли ви плащат от Козяк? Че нищо не се разбира от брътвежът ти ...
14
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Православие по Кремълски, турците в БГ плюят навсяъде държавата ни, все едно не са бг граждани и ми хвалят тоз кенеффффф Турция, спрете да ходите там и да им пълните хазната - утре ще поискат Кърджали, разград, Силистра, Търговище. Не познавате турците, те са лицемери, не са добри хора, колкото и лицемерно да ви се мазнят
13
24
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това е напълно нормално да бъде повишен в генерал защото още от самото начало на специалната военна операция той имаше главна заслуга да бъдат набрани толкова голямо количество доброволци и то от най-висока класа. Лично неговите хора имат заслуга за освобождението на източните райони и гр. Мариупол. Освободени са стотици села благодарение на професионализма на тези бойци. Иначе ако трябва да коментирам дрисснята на авторката, силите на режима в Киев са напреднали само на 2 места и то с малко.
12
5
 
25
 
! Отговори
СЛАВА УКРАЙНА преди 1 година
Прекрасно! След като прати синовете си на сигурна смърт, нека и той да отиде на терен, да го заколлят като сфинка брадата и да се прекъсне тоя палячовски род завинаги.
11
3
 
25
 
! Отговори
зер преди 1 година
Този чеченец-мюсулманин ще защитава православните християнски ценности на московията. хо хо хо
10
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Топ!!!
9
5
 
12
 
! Отговори
Затвор за ПУТИН преди 1 година
Охраната на Русия констатира позлване на МЮСУЛМАНСКИ НАЕМНИЦИ ЗА ВОЕННЕН терор и убииства на православни славяни вкл мирни военни в Украйна .Засегната тежко е популацията от РУСКО ГОВОРЯЩИ В ИСТОЧНА УКРАЙНА>.Зверски убитите в танкове,БТР,БМП и окопи украйнски военни се приемат от охраната на починалите като Европейски славяни .. Убитите мюсулмани се гонят от Европа !!Подава Черно море възмутено от предателите наркомани от КРемъл !!Ако заловят наркоман водител го арестуват а ПУТИН ОЩЕ НА СВОБОДА
8
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
нали руснаците бяха славяни и мразеха турците и турските народи, що дружат с тях???
7
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако всичките генрали са му такива, ясно е защо ги бъхтят...
6
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Явно Путин е решил да го приключва. Той така ги повишава преди да ги самоубие.
5
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бойците за свободна Ичкерия ще го занулят.
4
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще бъде поредният убит генерал.
3
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кадиров отдавна е генерал! Само че беше генерал-майор, а вчера - във връзка с рождения му ден - Путин го направи генерал-полковник
2
37
 
10
 
! Отговори
Доктор Сър Пичук преди 1 година
Слава России, слава Путину!
1
5
 
43
 
! Отговори
123 преди 1 година
Като видиш какви са генералите, разбираш каква е армията.