Владимир Путин направи Рамзан Кадиров генерал

Това е огрочна чест за мен, заяви той
6 окт 2022 11:00, Нели Христова
216
Владимир Путин направи Рамзан Кадиров генерал
Снимка: БГНЕС

Чеченският лидер Рамзан Кадиров, съюзник на президента Владимир Путин, заяви, че е получил висш чин в руската армия, точно когато силите на Москва търпят поредица от поражения в Украйна. 46-годишният чеченски лидер - един от най-откровените гласове в Русия, подкрепящи настъплението на Путин в Украйна - заяви, че това е "огромна чест" за него.

Кадиров, бивш военачалник, който управлява Чечня с широко разпространени нарушения на човешките права, заяви, че Путин "лично" го е информирал за решението.

Още по темата
"Президентът на Русия ме удостои със званието генерал-полковник", заяви Кадиров в Telegram. "Това е повишение за мен."

Званието генерал-полковник е третото най-високо командно звание в руската военна йерархия.

Назначаването на Кадиров на този чин стана в момент, когато украинската армия отблъсна силите на Москва в районите, които Кремъл обяви за "руски завинаги".

Чеченският лидер заяви, че ще направи "всичко, за да приключи бързо специалната военна операция" - използвайки термина на Кремъл за кампанията му в Украйна.

Чеченските части - включително собствената милиция на Кадиров са със зловеща репутация, "Кадировци" - се сражават заедно с редовните руски сили в Украйна.

Кадиров подкрепя изцяло кампанията на Путин, като редовно призовава в Украйна да се използват най-драстични тактики. Тази седмица той призова Москва да използва ядрени оръжия с ниска мощност в Украйна, след като руските войски бяха принудени да се оттеглят от град Лиман. След това той заяви, че изпраща трима от своите синове тийнейджъри - на 14, 15 и 16 години - на фронта.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


216
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
искаме да видим генералисимусимус Кадиров как води настъплението в Украйна
35
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако не са чеченци и разни други северняци, рашките досега да са приключили фронта. Така е било и ВСВ, когато са се криели зад гърба на украинци и белоруси и са обирали лаврите. Видя се какво могат и колко струват.
34
4
 
3
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 година
Чеченците не са прабългари, даже нямат нищо общо. Чеченците са някакъв древен остатък, като албанците и баските.
33
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Единствено в Лиман напреднаха и дотам" _____________________________________ Напреднаха в Красньiй Лиман преди дни, но спряха, защото срещу тях се изправи 208-ми Казачий полк и днес руските казаци бият бендеровците безпощадно.
32
5
 
13
 
! Отговори
ПОТВЪРДИ СЕ... преди 1 година
РУСИЯ Е СТАНАЛА ИСЛЯМСКА ДЪРЖАВА - ТЕРОРИСТ....... СИНОВЕТЕ НА ГЕНЕРАЛ КАДИРОВ СА 14,15 ГОДИШНИЯ И ГИ Е ПРАТИЛ В ХРИСТИЯНСКА УКРАЙНА НА ДЖИ.ХАД
31
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Той отдавна е генерал бре, четете...Сега е поредното му повишение. А когато приключи всичко може и министър да стане, нищо се не знае.
30
1
 
4
 
! Отговори
до турчин преди 1 година
той много пари взема брачед ти за 4 милионен град 350 долара, или около 680 лв, много пара как ги харчи не знам, сега ще кажеш това са много пари за турция и то в 4 милионен град , смешна работа сте турците, много, ама многооо сте глупавииииии
29
8
 
2
 
! Отговори
турчин преди 1 година
Брачед ми Бирхан взема в бурса 350 долара в 4 милионен град , кой в Бг взема такива пари. в бг хората бачкат за по 200-300 лв
28
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Видимо всичките генерали на Путин са получили званието си по подобен начин. Този "човечец" петни името на славната руска царска армия, както и червената армия.
27
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като знаем,че чеченските люде са прабългари се кефя.
26
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И Коцето трябва да е генерал, цял ютуб канал с пропаганда, защо за чеченеца може, за Коцето не?
25
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Горкият" чеченец. Трудно е "да гледаш встрани" докато си обкръжен 24/7 от "дулото на Путин". Нима някой очаква този наемник да говори "в страни" от началника си? А е казал нещо неправилно, а онова дуло е гръмнало в главата му.
24
3
 
2
 
! Отговори
до евреин преди 1 година
Луд ли си, те в Турция заплатите и пенсиите двойно по-ниски даже от бг, ти ЧЕХИЯ, в Турция масовата пенсия е 180 долара, в Бг даже средната вече е 750 лв, т.е. двойно отгоре, средна заплаат в Бг 1 800 лв около 930 долара, в Турция около 300 долара. Това е Велика Турция. Толкова е добре че 50 милиона гастербайетри бършаттттт гъзовееееее в Германия, Франция, Обединеното кралство, Белгия, Холандия и къде ли не
23
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пак не сте наясно,той отдавна е генерал ,просто е повишен в чин.
22
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не пишете глупотевини. Генерал Рамзaн Кaдирoв не е съюзник, а е пехотинецът на Президента Путин. Той самият така се самоопредели преди много години.
21
4
 
5
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 година
Абе израснах с турци и ***, но едно нещо научих през годините. Турчина винаги има задни мисли, особено спрямо българите. Така е.
20
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Армията на режима в Киев е постоянно бита и пребивана и то от многократно по малки сили. Изхабиха всичките натовски складове с оръжия и пак не могат да напреднат никъде. Единствено в Лиман напреднаха и дотам. Руснаците им преподават уроци как се води битка.
19
2
 
7
 
! Отговори
евреин преди 1 година
моля се за деня, в който Турция ще дръпне финансово и ще почнат да дават заплати поне като в Чехия и 50 милиона турци да се приберат в майка Тюркие, ама това не става и не става, те си стоят в БГ и ЕС, и ги плюят,ама бачкат там, хвалят ми Турция, която има смешен стандарт на живот ниво Египет. Това е за съжаление, а вие ходете и им наливайте пари
18
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Карикатури.
17
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нашите форумни путинисти трябва също да ги наградят. Същите заслуги като Кадиров.