Русия изчерпва боеприпасите и приятелите си

Според британското разузнаване командирите са разтревожени
11 окт 2022 18:17, Нели Христова
93
Русия изчерпва боеприпасите и приятелите си
Снимка: БГНЕС

Русия изглежда изчерпва оръжията и боеприпасите след вчерашните си ракетни удари срещу Украйна. На това мнение е ръководителят на разузнавателната служба на Обединеното кралство.

Ръководителят на GCHQ сър Джеръми Флеминг каза в програмата Today на BBC Radio 4, че според него Русия изпитва силен недостиг, и то не само на амуниции.

"Вярваме, че на Русия й липсват боеприпаси, със сигурност й липсват и приятели", заяви той.

"Видяхме, заради декларацията за мобилизация, че не достига и войска. Така че мисля, че отговорът на това е доста ясен. Русия и руските командири са разтревожени за състоянието на своята военна машина", допълва Флеминг. "Думата, която използвах, е "отчаян". Можем да видим това отчаяние на много нива в руското общество и в руската военна машина."

"Това със сигурност не означава самодоволство", казва още той. "Русия, както видяхме при ужасните атаки вчера, все още разполага с много способна военна машина. Може да изстрелва оръжия, има дълбоки, дълбоки запаси и опит. И все пак, тя е много широко разпространена в Украйна."

Флеминг беше попитан и за перспективата Русия да използва ядрени оръжия.

"Надявам се, че ще видим индикатори, ако започнат да вървят по този път", отговори той. "Но нека бъдем наистина ясни, ако те обмислят това, би било катастрофа по начина, по който много хора са говорили."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
2
 
8
 
! Отговори
пуйката преди 1 година
Значи занапред ще стрелят с камъни чрез прашки и ако пак бъдат ударени с ракети няма да са руски,защото вече нямат според британското разузнаване. Как ли вече ще са приходите от филмите за агент 007 Джеймс Бонд.Интересът може да се повиши към филми с агент XXXL.
72
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Когато им свършат боеприпасите , останалия свят няма да го има.
71
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нема да сте живи да видите кога ще им свършат боеприпасите!!
70
2
 
14
 
! Отговори
xoxo преди 1 година
Тоз командир на английското разузнаване е толкова нелеферен колкото и премиерката им Лиз,дето била готова да натиска копчето...а като и прибавим Урсула,какъв е този зверилник,каква е тази всеобща инфантилност??Нашите Паси и Плевенлиев само допълват картинката .
69
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе..*** изобщо спи ли бе?!Ей,бори се за Пулицър женицата :) Всичките и "материали" са достоверни и издържани!И ще го спечели...Пулицъра де!!
68
1
 
15
 
! Отговори
Км преди 1 година
На руснаците боеприпасите им свършиха още през март.А руските военни заводи зад Урал бездействат ,а работниците пият водка.
67
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това го слушам всеки ден от февруари
66
1
 
17
 
! Отговори
обратните преди 1 година
Винаги са мразели руснаците. Нищо ново!
65
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лесно е да си против Русия когато си на 2000км от войната но ние сме на има няма 200км от фронта и въвличането ни в това безуми ще е пагубно за нас
64
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Великобритания има и умни хора, не разбирам защо пресата се занимава само с мнението на *** от Англия.
63
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Саксонците и най вече украинците да се молят да не им свършват прецизните оръжия на руснаците,защото при една ескалация на конфликта те имат неограничен запас от бомби от серията ФАБ-1000,1500,2000,3000,5000,9000
62
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 63. Можеш да добавиш към изброеното и реактора "Брест-300". Вече работи. Вечен двигател с мощност 300 MW. Започват строителството на реактор с мощност 1200 MW.
61
1
 
11
 
! Отговори
според британското.. преди 1 година
Новичкока се лекува като хрема. Айде у лево!
60
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
***, вече съм ти казвал, че амуниция, това е на коня такъмите. Тук трябва да става въпрос за муниции.
59
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия изчерпала ракетите си?! Ну думай!!! Колкото до приятелите, по-добре млъкни. Вие нямате приятели.
58
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Столтенберг смята, че евентуална загуба на украйна ще се счита за поражение на НАТО!? А сега де- нали не участваме, как ще загубим? Явно има много по лоши от комунистите - евроатлантиците! Нямало кауза заради която да се убиват украинци, а руснаци може да се убиват така ли? Къде сме попаднали българи? Какви са тези - уж благородни европейски ценности? Предлагам към Русия да се въведат всички санкции, които бяха наложени на агресорите в Сърбия, Ирак, Либия...
57
6
 
9
 
! Отговори
Ха ха преди 1 година
Ха ха, промити мозъци, иска ви се! Дано се намерят няколко ракети и за София!
56
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 69- чети внимателно!
55
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Срещнал лъва една мишка - нахална и агресивна. Поискала мишката лъва да се отмести за да мине тя по пътя си. Лъва отказал. Последвал ужасен скандал, след който лъва се отдръпнал. На близко дърво една птица видяла всичко и казала на лъва- сега всички мишки ще ти се подиграват. Лъва отговорил - по-добре мишките да ми се смеят, представяш ли си какво ще си помислят другите лъвове, ако разберат, че съм се сбил с мишка?
54
2
 
16
 
! Отговори
До65 преди 1 година
Значи викаш щом съотношението ракети/жертви е толкова лошо,качеството им е лошо?Това което си написал е Рядка малоумщина!Има си оръжия за масово поразяване,има и такива които причиняват най вече имуществени щети без излишни жертви!