Русия изчерпва боеприпасите и приятелите си

Според британското разузнаване командирите са разтревожени
11 окт 2022 18:17, Нели Христова
93
Русия изчерпва боеприпасите и приятелите си
Снимка: БГНЕС

Русия изглежда изчерпва оръжията и боеприпасите след вчерашните си ракетни удари срещу Украйна. На това мнение е ръководителят на разузнавателната служба на Обединеното кралство.

Ръководителят на GCHQ сър Джеръми Флеминг каза в програмата Today на BBC Radio 4, че според него Русия изпитва силен недостиг, и то не само на амуниции.

"Вярваме, че на Русия й липсват боеприпаси, със сигурност й липсват и приятели", заяви той.

"Видяхме, заради декларацията за мобилизация, че не достига и войска. Така че мисля, че отговорът на това е доста ясен. Русия и руските командири са разтревожени за състоянието на своята военна машина", допълва Флеминг. "Думата, която използвах, е "отчаян". Можем да видим това отчаяние на много нива в руското общество и в руската военна машина."

"Това със сигурност не означава самодоволство", казва още той. "Русия, както видяхме при ужасните атаки вчера, все още разполага с много способна военна машина. Може да изстрелва оръжия, има дълбоки, дълбоки запаси и опит. И все пак, тя е много широко разпространена в Украйна."

Флеминг беше попитан и за перспективата Русия да използва ядрени оръжия.

"Надявам се, че ще видим индикатори, ако започнат да вървят по този път", отговори той. "Но нека бъдем наистина ясни, ако те обмислят това, би било катастрофа по начина, по който много хора са говорили."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
според британците Русия трябваше досега да се е сринала, а има заповед до 3 години градовете на Камчатка да са газифицирани напълно. Например.
32
2
 
4
 
! Отговори
11 преди 1 година
Аве защо такава хубава дума, като "кyxитe" e цензурирано?
31
1
 
5
 
! Отговори
Ссс преди 1 година
Ами не думай, потъващият кораб първо плъховете го напускат.
30
5
 
15
 
! Отговори
11 преди 1 година
От заглавието излиза, че британското разузнаване се тревожи, че Русия си изчерпва ракетите. Може би съжаляват, че руснаците няма да имат някоя ракетка да я фърлят по *** им наглосаксонски кратyни.
29
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами че нали това беше целта - санкции, санкции, санкции. Приятели откъде при такава организация?
28
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То според британските географски карти за разпространението на английския език, давани на учителите по английски в България, английски е втори официален език и в Гърция, и във Виетнам. А според Дискавъри история през 1870 година земите на север от Стара планина са в Австро-Унгарската империя. Например.
27
17
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пределно ясно е, че щом използват ракети С-300 по наземни цели значи са го закъсали откъм крилати ракети. Стрелят от безсилие само за да убият няколко цивилни, защото на бойното поле са гола вода.
26
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Боеприпаси по дървета не растат, те се произвеждат. Никой не е спирал руските военни заводи, обратното е вярно. В момента бомбардират западния украински град лвов, към границата с полша. Много поздрави на британското разузнаване.
25
0
 
12
 
! Отговори
Хахо преди 1 година
Ко речи, ко речи?
24
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като чуя британското разузнаване, медии и учени и си представям нещо средно между Остин Пауърс и Джони Инглиш. Първо свалиха Путин сега пък разбраха, че свършил патроните.
23
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Щом наглосаксонското разузнаване го казва,значи е "вярно"!!! Поредната пръъдняя,погледни нагоре и виж от къде изгрява слънцето!
22
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Що ги слушаме тия неща с месеци, не трябваше ли за три дена да превземат Украйна?
21
4
 
16
 
! Отговори
Тя Русия преди 1 година
Сред политическите елити на Европа, неизбирани от народите еврочиновници, и политици избирани с изборни хватки, може и да няма приятели. Но сред народите на Европа, има. Защато между политиците и обикновените хора, зее огромна пропаст, икономическа, социална и морална. На народите в Европа и бизнеса хич не им е кеф, че закриват бизнеси, безработица, е трябва да плащат по скъпи в пъти ток, бензин, храни, газ, заради просперитета на Англосаксия.
20
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тва за боеприпасите го слушаме почти година, а с такива приятели като нашите врагове не ни трябват. Така, че ми е много спокойно за бъдещето на Русия.
19
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Русия изчерпва боеприпасите и приятелите си"_______Изчерпва ги, да, и ще ги изчерпи напълно до 4-5 години. Само че тези произведени по съветско време. После минава на прозведените през последните 30 години до днес.
18
6
 
11
 
! Отговори
Ген.СЕРГЕЙ ШОЙГУ преди 1 година
ЛОНДОН ДА ГОРИ В АТОМЕН ОГЪН..НЕКА НЕКА НЕКАААА...ПАК ФАНТАЗИИ И СЪНИЩА НА БРИТАНСКИТЕ ХОМОСЕКИШШИ ....НИЩО ВЕРНО НЕМАААААА .
17
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Моста не е взривен, фейк нюз хахахахаха
16
2
 
18
 
! Отговори
vale_karo преди 1 година
Освен британско и сащисано ,друго разузнаване в света няма ли? Какво например казва китайското ,индийското ,бразилското и други извън сферата на влияние на САЩ?
15
10
 
8
 
! Отговори
ама преди 1 година
На русия приятелите са от Африка и Мадуро
14
13
 
5
 
! Отговори
NwA преди 1 година
Логиката,че модифицират ракети земя-въздух,за да унищожават наземни цели е предпоставка за намалени въоръжени запаси.И при недостиг на внос на различни компоненти за създаването им е предпоставка за бъдещи разочарования..