Русия изчерпва боеприпасите и приятелите си

Според британското разузнаване командирите са разтревожени
11 окт 2022 18:17, Нели Христова
93
Русия изчерпва боеприпасите и приятелите си
Снимка: БГНЕС

Русия изглежда изчерпва оръжията и боеприпасите след вчерашните си ракетни удари срещу Украйна. На това мнение е ръководителят на разузнавателната служба на Обединеното кралство.

Ръководителят на GCHQ сър Джеръми Флеминг каза в програмата Today на BBC Radio 4, че според него Русия изпитва силен недостиг, и то не само на амуниции.

"Вярваме, че на Русия й липсват боеприпаси, със сигурност й липсват и приятели", заяви той.

"Видяхме, заради декларацията за мобилизация, че не достига и войска. Така че мисля, че отговорът на това е доста ясен. Русия и руските командири са разтревожени за състоянието на своята военна машина", допълва Флеминг. "Думата, която използвах, е "отчаян". Можем да видим това отчаяние на много нива в руското общество и в руската военна машина."

"Това със сигурност не означава самодоволство", казва още той. "Русия, както видяхме при ужасните атаки вчера, все още разполага с много способна военна машина. Може да изстрелва оръжия, има дълбоки, дълбоки запаси и опит. И все пак, тя е много широко разпространена в Украйна."

Флеминг беше попитан и за перспективата Русия да използва ядрени оръжия.

"Надявам се, че ще видим индикатори, ако започнат да вървят по този път", отговори той. "Но нека бъдем наистина ясни, ако те обмислят това, би било катастрофа по начина, по който много хора са говорили."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руската мечка е леко раздразнена, и това е доста забавно за сеирджиите. В един момент ще се раздразни съвсем и ще стане играчка-плачка
52
3
 
23
 
! Отговори
Pen преди 1 година
Няма страшно! Още 5 ракети са им останали ,войната приключва. Това е информацията която имам от неназовани източници от разузнаване "Една жена каза". :)
51
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нагло-саксонците да не лежат на тая кълка,все ще се намери нещо по силозите на Русия което да остъкли островните наглеци а и не само тях!
50
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Освен че им свършват, ракетите им са и калпави - според Ню Йорк Таймс, сравнявайки броя на изстреляните ракети - над 100 и броя на жертвите - 19, е показател за качеството им. В подобни ситуации според вестника американските боеприпаси са далеч по ефективни! Цинизъм!? Фашизъм!? Или откровена агресия!?
49
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
""Но нека бъдем наистина ясни, ако те обмислят това, би било катастрофа по начина, по който много хора са говорили." -- да това бе много ясно от страна на този британски ***, който е в изгодна позиция да изкара малко обезценени фунтове със свободни съчинения.
48
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Който живее с убежсението, че руснаците нямат техничвски възможности, при добро желание, т.е. при желание за обективнот, е добре да научи, че точно те са изстреляли първият изкуствен спътник на Земята, те са направили дългогодишна орбитална космическа станция и т.н. Всичко, което поискат, могат да го направят. Ако са ползвали досега от западни марки, трябва да признаете, че са само марки, а производството е в Азия. Мисленето предпазва от алцхаймер.
47
1
 
8
 
! Отговори
Тонев преди 1 година
Със сигурност ги е привършила😂И укротен са вече близо до Червеният площад !
46
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 53дебелогъзи Бг генерали евроатлантици в Украйна да командват военни))))))))В България няма генерали евроатлантици, всички са крепостни русофили.
45
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще стрелят и утре, а после ще измислят някоя друга подлост. Ако имаше смисъл от тези стрелби щяха да го направят преди 6 месеца. На бойното поле се коват победите, а не с убийството на цивилни по градовете.
44
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма как страна като Русия(СССР)да се готви за война срещу целият свят вече над 70 години и да и свършат оръжията още по малко амунициите за тях!
43
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Келявите" ракети за убили 20 цивилни, зашото целта НЕ !!!!! е да се убиват цивилни, а наркоманите да бъдат предупредени, да им чукнннат по носа. Що за наивност, що за мозъчна мъглявина!
42
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Когато цялата ти икономика използва чужди технологии и си пряко зависим от тези технологии, е въпрос на време тази икономика да грипира.
41
3
 
12
 
! Отговори
SS преди 1 година
Чудя се защо не пратим няколко дебелогъзи Бг генерали евроатлантици в Украйна да командват военни подразделения на УВС или като военни съветници ! И да дадът фира в БГ генерали с лопата да ринеш ! Покажете лоялност и солидарност бе тикви зелени ! Не да лежите на гърба на данъкоплатеца ! (мое мнение)
40
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руската армия няма бронежилетки, каски, облекло, обувки и какво ли още не!От нея десетилетия яко се е крало!
39
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе нали според това прословуто саксонско разузнаване Путин беше болен от рак и аха да ритне камбаната,после набързо му спретнаха едни десетина опита за преврат,същото разузнаване ни продъни ушите как Русия аха е фалирала,сега пък ново пет,пушкалата на руснаците били свършили!
38
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия и военна машина! Ха, ха, ха!Военна талига е по-точно.
37
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Явно британското разузнаване не се е запознала с оповестените публично многомилиардни сделки за износ на руско оръжие, сключени в началото на лятото в голяма среща на ръководителите на армии от около 40 държави, проведена в Русия. Чак пък толкоз да не се намери един украинец подръка да им превежда официалните вечерни новини!
36
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руската непобедимост и мощ са мит!
35
3
 
16
 
! Отговори
SS преди 1 година
СЕГА Е ВРЕМЕ ДА СЕ ВКЛЮЧАТ НАШИТЕ ЕВРОАТЛАНТИЦИ И НА ТЪЛПИ ДА СЕ ВТУРНАТ ДА ПОМАГАТ НА УКРАЙНА ! С АВТОМАТИ,БРОНЕЖИЛЕТКИ,КАСКИ И ПАКЕТ ПАМПЕРС В РАНИЦАТА ! ЩОМ РУСИЯ НЯМА БОЕПРИПАСИ ОТ КАКВО СЕ ПЛАШАТ ? НЕ ДА ЛАЯТ ПО МЕДИЙТЕ И ДА СЕ ПРАВЯТ НА ВЕЛИКИ !
34
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Откъде електроника за нови и точни ракети бе *** ***? Единственото, което правят военните им заводи са снарядите и патроните за пушкалата... С нищо не променят ситуацията на фронта тези келяви ракети земя-въздух с които са убили 20 цивилни.