Г-7 осъди Русия за отвличане на ръководството на АЕЦ Запорожие

Руските сили контролират атомната електроцентрала
23 окт 2022 09:05, Петя Славова
48
Г-7 осъди Русия за отвличане на ръководството на АЕЦ Запорожие
Снимка: БГНЕС

Групата на седемте индустриализирани държави (Г-7) осъди Русия за отвличането на ръководството на Запорожката атомна електроцентрала и призова за незабавно връщане на пълния контрол върху централата на Украйна, предава БТА, позовавайки се на Ройтерс.

"Осъждаме многократното отвличане от страна на Русия на ръководители и служители на украинската АЕЦ "Запорожие", се казва в изявление на страните от Г-7. "Призоваваме Русия незабавно да върне пълния контрол върху електроцентралата на законния ѝ суверенен собственик - Украйна", се казва в него.

Руските сили контролират атомната електроцентрала, най-голямата в Европа, от първите дни на инвазията си в Украйна, започнала през февруари.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
2
 
6
 
! Отговори
тя преди 1 година
Айде стига с тия санкции и осъждания , всичко рекушира у нас !
33
1
 
7
 
! Отговори
КАКА ПИТА преди 1 година
Г 7 НЯКАКВА ГЕИСКА ОРГАНИЗАЦИЯ ЛИ СА
32
0
 
0
 
! Отговори
До 40 преди 1 година
За теб ли говориш? Ясно е, че си неук!
31
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Do 39 - празни приказки от празен и неук човек... Бегай да учиш да се ограмотиш
30
2
 
5
 
! Отговори
До 32 преди 1 година
Разбрания, вероятно затова долара стана скъп, понеже индианците почнаха да плащат в юани. Смехория. Отделно, долара е собственост на ФЕД, щатите просто го ползват
29
3
 
7
 
! Отговори
FoxNews преди 1 година
Основното нещо, което трябва да знаем за Украйна в нашия случай е, че нейните лидери някога са изпращали милиони долари на семейството на Джо Байдън. Не е изненадващо, че Украйна сега е една от любимите страни на Байдън.
28
5
 
8
 
! Отговори
Перчо преди 1 година
Централата е построена от руснаци на руска територия.Какво още не разбрахте ,,западащи,,
27
9
 
8
 
! Отговори
Всички преди 1 година
световни организации осъждат русия(с малка буква) и какво от това?Тя е едно побесняло куче,което само след принудително приспиване ще бъде безопасно. Геноцида на украинците и заличаването на Украйна от картата на света е единствената цел на путин(с малка буква).Само така той би приобщил територията на една суверенна държава към русия(с м. б.).Но това значи путин да победи ЕС + САЩ + всички демократични държави взети заедно.Тази победа е утопия,която обслужва само русофилите в България.
26
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От такава санкция на руснаците не се интересуват. Трябва по силни бомби от Украйна и по навътре в територията на Русия. Да се удари и тяхна та електроцентрала
25
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Леле че страшно, излезнали ли са и със мощна декларацив, защоти друго и не могат.
24
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
нещо не си разбрал. САЩ притежават парите. --- Нее ти не си разбрал... САЩ се опитват да задържат техния долар, ама "индианците" не са толкова прости както едно време... Вече не щат пера и мъниста а си искат реална стока или злато... За какво са на който и да било хартии ??? и за тоалетна хартия не стават. Саудитите склъчиха сделки за петрола си в Юани, защо - защото от Китай могат да купят всичко каквото им треябва... От коли до компютри и от влакове до ***... Какво може да предложите вие?
23
8
 
11
 
! Отговори
Българин преди 1 година
АЕЦ Запорожие е атомна централа на руска територия. Работещите там са руснаци. Каква работа има Г7 да осъжда какво прави Русия на собствена територия? И как точно се отвлича някой от ръководството? Кой го е отвлекъл? Може би арестуван е точната дума?
22
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Отново лъжа. Отвличане значи едно, но директора на АЕЦ бе задържан с доказателства за предаване данни то Украйна, след което бе разпитан и закаран до границата и той влезе в Украйна. Целта на оклеветяването на Русия е друга. Тази централа основно работеше за износ на ток за Европа и сега с кризата за ток там тя става много важна за Европа.
21
0
 
3
 
! Отговори
До Факт преди 1 година
Аха, само чакат Либерия и Буркина Фасо да се присъединят
20
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До СъбирачНаДългове - нещо не си разбрал. САЩ притежават парите. Всичко що е с пари се купува - професионални войници, военни технологии, космически кораби, милиярди китайци, малайзийци и индийци които да ти работят - какво то ти трябва. Дефакто колкото и пари да им трябват - ами имат ги - те притежават парите. Как да ти го кажа, че да го разбереш. На САЩ не му трябват рубли, но на Русия и трябват долари. Цялата световна търговия е в долъри.
19
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кво е тва г7 ?
18
1
 
7
 
! Отговори
пуйката преди 1 година
Ако не я върне български или немски съдия изпълнител ще пратят да я върне на Укайна?На колко години и кого са осъдили?
17
5
 
10
 
! Отговори
СъбирачНаДългове преди 1 година
Г7 - САЩ, Канада, Великобритания, Германия, Италия, Франция и Япония, пуделите на САЩ.... Отминаха славните времена когато тия мародерстваха целия свят... Сега е малко по друго. САЩ - 779.9 % от БВП като държавния дълг на САЩ е 137.20%, --- Гремания - 69.3, Великобритания - 94%, Италия - 134.8%, Франция - 112.9% и Япония 231.3%, Та тояа е клуба на най-големите длъжници в света.
16
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Скоро ще са 7те деиндустриализирани държавички.
15
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Г7 вече не са фактор за да определят. Могат да си дават становищата само на вътрешните сбирки на сектата.