Зеленски: В Донецка област е ад

Украйна си върна Херсонска област, но инфраструктурата е разрушена
13 ное 2022 13:38, Петя Славова
219
Зеленски: В Донецка област е ад
Снимка: БГНЕС

Президентът на Украйна Володимир Зеленски каза, че руските сили са разрушили ключова инфраструктура в Херсон, преди да избягат оттам, предадоха световните агенции.

"Преди да избягат от Херсон окупаторите разрушиха цялата критично важна инфраструктура - комуникации, водоснабдяване, електроснабдяване, отопление", заяви той.

Още по темата

"Руснаците навсякъде имат една и съща цел, да унижат хората възможно най-много. Но ние ще възстановим всичко, вярвайте ми", допълни Зеленски в среднощното си обръщение, цитиран от БТА.

Зеленски заяви, че  украинските сили са обезвредили и 2000 експолозиви, снаряди и мини в града. Той съобщи, че украинските сили са отвоювали контрола върху близо 60 населени места в Херсонска област.

Около 200 украински полицаи са разположени сега в Херсон, за да документират, както заяви ръководителят на националната полиция Игор Клименко, престъпленията на руските окупатори и да издигнат пропускателни пунктове по пътищата, предаде Франс прес.

Относно Донецка област в среднощното си обръщение Зеленски заяви, че там се водят ожесточени сражения и че там е истински ад. "Но нашите части защитават храбро, те оказват съпротива на ужасяващия натиск на окупаторите, запазват нашите отбранителни линии", заяви той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


219
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
103
5
 
6
 
! Отговори
11 преди 1 година
До Анонимен 131 ------- И така да е, Крим беше автономна република, а не украинска, както им се иска на някои и се забравя често. А беше анексиран, защото наглостта на нато стигна дотам, че се заговори за натовски бази там.
102
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много ви боли когато Русия удари по главите на всички натовски наемници хахахаха Западните не разбират от демократично преговори за това се оттеглиха от минските преговори.. Сега плюят по Русия че върви по пътя за Северна Корея хахаха. Тук в България член на ЕС има ли демокрация според вас? Убиецът на Милен Цветков знаете ли в момента къде е?
101
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Военни от Беларус се оплакали като видели дувара (дебела бетонова стена, а не като нашата телена мрежа на границата), който вдига Украйна на границата с Беларус и мините които полагат като превенция срещу евентуално нападение от страна на Беларус. Украинските военни отговорили, че те не се надяват нито на стената, нито на мините, а ако армията на Беларус навлезе в Украйна ще я унищожат само с артилерия.
100
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 123 ....руска лъжа е пропагандата че Крим е населен от руснаци.Това е военна зона и е с руски бази.Които включва и семейства.Но основното и коренно население Сталин прокуди и депортира .Има българи и турци и други народности.За Русия тези народности са нежелани.Те винаги са били заплаха за руското империалистична политика .Русия не е навсякъде където има руснаци.Това е изкривено мислене и си има корени.
99
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия силно се приближава към Северна Корея по ниво, етика, морал и начин на управление.
98
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Войната свърши. Тролеите тук вече могат да пишат колкото си искат. Днес се убедих, че тролеите на Путин в България не могат да направят една проста сметка "2+2=4"... Просто след като падна Херсон всичко отива на кино за Путин. Вече и подстъпите към Крим са лесни и всичко е само въпрос на време. От тук нататък да се воюва на страната на Путин е безсмислено.
97
11
 
8
 
! Отговори
Антикомунист преди 1 година
За всичко е виновен комунизма в Русия, който е баща на сегашната диктатура.
96
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ад ще е там няма мост който да взривиш
95
4
 
12
 
! Отговори
Кой разруши преди 1 година
Не е ли украинската армия, която обстрелваше Херсон?
94
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо поставят мини в населени места руснаците.Това е населени място и е безмислици ако считат за ,,специална операция" обезлюдяване на градовете.В населено място е престъпление да провеждаш чисто военни операции.Тска постъпват само монголските нашественици на Чингис Хан.Унищожаване на населението което не се подчинява.Рускаъа политика води война на територии чиито не са нейни.Геноцид и завземане на територии и държави
93
1
 
6
 
! Отговори
До 118 сърбин преди 1 година
Скрий се бе, и вие сте същите безмозъчни откачалки! Що народ избихтеСребреница? Замълчи и се скрий- ***.
92
10
 
21
 
! Отговори
Реалист преди 1 година
А защо преди войната Зеления разруши единствения водоснабдителен канал към Крим населен предимно с руснаци а сега олеле ?
91
22
 
25
 
! Отговори
Мунчо преди 1 година
Зеленски да не забравя, че Адът има девет кръг. Още си в първия кръг, моето момче. Чакат ви минимум 5 години война, след което не се знае какво ще остане от Украйна.
90
23
 
18
 
! Отговори
doko преди 1 година
Само бой по манерката долните рашки
89
5
 
10
 
! Отговори
11 преди 1 година
До Анонимен 124 ---- Е въри да го набийш руснака де, кво дириш тука у вестника? Закарай един контейнер с перални да ги примамиш и почвай здраво да ги бийш и да ги оправяш.
88
12
 
26
 
! Отговори
сърбин преди 1 година
бомбадировки над Белград 1999г от НАТО, загинали хиляди цивилни и разрушени обществени сгради. Нито НАТО нито Русия имат право да вършат това. А НАТО защо защитава неватовска държава?
87
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този нарко зависим е отговорен за тези повреди той ги гърмя това са Северо-Кримския канал и Каховския магистрален канал. Освен това и стената на каховската ГЕС е повредена хубаво забележете., северо кримския канал
86
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 118И къде го видя този пердах? Колко атаки направиха укрите към Херсон, толкова пъти оставиха по стотина убити, нялко танка и десетки бронирани автомобили. Проф. Витанов го написа и продължава да твърди. Целта на руснаците е отбранителната линия Краматорск-Славянск. Всички чакат отцепническите милиции и наемницит от Вагнер да ги превземат. След това всичко по реда си. Със 120хиляди, минимални жертви и утилизация на техника от времето на Пражката пролет ще оставят Украйна без море.
85
19
 
6
 
! Отговори
БАХМУТ БАЛЪЦИ преди 1 година
Путиновите пълчища четири месеца са напинят срещу гарнизона в БАХМУТ....
84
2
 
20
 
! Отговори
11 преди 1 година
Аве, нещо не мога да вържа - нали руснаците, кат бягаха през глава, изоставяха техника и оръжия и бяха най-големия оръжеен спонсор на украинците. Как така са бягали през глава, носейки перални и климатици на гръб, с по един бойлер в ръка, подритвайки конвекторни печки, са успели и да минират херсона. Баасииии и полифункционалните руснаци.