Ще промени ли зимата условията на конфликта в Украйна?

Решенията на руския Генерален щаб ще са съобразени с това
14 ное 2022 17:30, Петя Славова
127
Ще промени ли зимата  условията на конфликта в Украйна?
Снимка: БГНЕС

Зимата ще внесе промяна в условията на конфликта както за руските, така и за украинските войски, отбеляза британското министерство на отбраната. Измененията в продължителността на светлата част от деня, температурите и метеорологичните условия ще създадат проблеми на воюващите.

От Министерството на отбраната смятат, че всички решения на руския Генерален щаб отчасти ще бъдат съобразени с настъпването на зимата.

Още по темата

Намаляването на деня ще доведе до съкращаване броя на настъпателните операции, а застудяването ще предизвика проблеми сред руските военнослужещи.

"Дневната светлина ще намалее до по-малко от 9 часа на ден в сравнение с 15-16 часа в разгара на лятото. Това води до по-малко офанзиви и по-статични отбранителни фронтове", твърдят военните експерти.

Очаква се през зимата да има увеличаване на валежите, скоростта на вятъра и снеговалежа. Всяко от тях ще създаде допълнителни предизвикателства пред вече деморализираните руски сили, но също така ще създаде проблеми за поддръжката на комплекта.

При очакваните ниски температури е много вероятно войниците, които не разполагат със зимно облекло, да страдат от наранявания, причинени от студа, предава БГНЕС.

Ограничените възможности за нощно виждане засилват допълнително нежеланието да се воюва през нощта.

Освен това, времето, определяно като „златния час”, в рамките на който трябва да се спаси тежкоранен войник, ще се съкрати наполовина, което увеличава значително рисковете от загуби, се казва в публикувания доклад на британското министерство на отбраната.

Основните тренировки като почистване на оръжие трябва да бъдат съобразени с условията и рискът от неизправност на оръжието се увеличава.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Още по темата: УкрайнаРусиязима
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
100
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зима Зима Колко да е Зима Украйнците са свикнали не по малко на нея пък и що треперещи от студ руснаци съм виждал дори на нашата бе то преди 100 години когато носеха горе долу на студ сега са същите лиглювци като вси4ки ...
99
5
 
5
 
! Отговори
Реалист преди 1 година
Искам да я видя тази толкова страшна зима, големият аргумент на всички фенове на раша. Да видим дали наистина някой ще измръзне, ще стане на висулка и ще се превърне ли Европа в Ледена Епоха. Хайде дружно да наблюдаваме реализацията, на тази така мечтана от някои съдба. На мен все още ми е доста топло.
98
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
да костя копейкин пак ще става 4лен на дпс на студено и без рубли такава твар живеели
97
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ватата я 4акат тешки дни лугадония и донгванда не ток ами и вода няма да имат
96
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
то и москва може да остане без ток ... нищо непре4и да обработят и руската енерго система .. иранското дрон с двигател от скутер нито е вундер вафе но да ди го върнат с нещо подобно не е сложно
95
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще дойдат още милиони украинци към ЕС и България! Защото ще останат без ток и отопление и вода! Ще трябва да пращаме още повече за прокси войната на САЩ!!
94
1
 
3
 
! Отговори
До 106 преди 1 година
Къде ще се върне Путин? Ако обичаш, повтори, че нещо не чух?
93
10
 
12
 
! Отговори
Асен преди 1 година
До 104:Какви са тези глупости, които пишеш,ве,човек?Ти на тъмно и студено ли стоиш? Гладуваш ли?Ако да, това е твой проблем,не са ти виновни украинците!!Не виждате ли,че част от Украйна няма ток пред прага на зимата? Не можете ли да сте по-емпатични?Или може би вие, путинофилите не сте чували тази дума?!
92
6
 
11
 
! Отговори
До 103 може преди 1 година
Не е фантастика за Зимата Украинците да бъдат пратени по безплатни Курорти и СПА почивни бази с басейни, сауни на лускозни хотели по Черноморието.
91
11
 
19
 
! Отговори
Глезеници на Европа преди 1 година
Европейците ще бъдат наказани от Евро-комисарките с нови сакнкции срещу европейските граждани, които трябва да живеят в мизерия и икономии на студено, тъмно и без да се къпят, за да има пари за великата УКрайна която продава радиоактивни чернобилски храни на Европа.
90
4
 
23
 
! Отговори
Преведено на Бълг преди 1 година
Зимата ще е огромен проблем за руската армия, а урките ще се разхождат по бански и ще се забавляват. Ама по сериозно с пропагандата де.
89
13
 
7
 
! Отговори
МЪСК САТЕЛИТИ преди 1 година
Маркират Z мишените на източния бряг....Хаймърсите попиват координатите в паметта си. Чака се заповед на Zеленски и.....Zалужни ги почва....Хаймърсите и стингърите ше "стоплят" измръзналите ПУТИНОВИ пълчища...
88
4
 
10
 
! Отговори
есенин преди 1 година
Да ще промени.ШУМАТА по гори и поля ще опада и Укро няма да може да се крие.А и калта ще стане на камък от студа,и за руската тежка техника няма да има проблем.
87
2
 
7
 
! Отговори
Ludoto Lenche преди 1 година
...aide da ne im berete grija na rusnacite !!! Stiga ste prepisvali ukropropaganda .....i ne se zablujdavaite ,Hersin ne e prevzet ot ukrite !!! Nai- lesno se "prevzema " izostaven grad !!! Ukro-fashagite skoro shte razberat zashto i kak !!!
86
8
 
11
 
! Отговори
От Русия с любов преди 1 година
Общо от началото на специалната военна операция 333 самолета, 176 хеликоптера, 2504 безпилотни летателни апарата, 388 зенитно-ракетни комплекса, 6593 танка и други бойни бронирани машини, 891 бойни машини с реактивни системи за залпов огън, 3577 полеви артилерийски оръдия и минохвъргачки, както и 7216 единици специална военна техника.
85
7
 
9
 
! Отговори
От Русия с любов преди 1 година
Системите за противовъздушна отбрана унищожиха за денонощие шест БПЛА в районите на населените места Краснореченское, Песчаное, Золото на ЛНР, Валеряновка, Евгеновка на ДНР и Бурчак на Запорожка област. Освен това три ракети от реактивната система за залпов огън HIMARS са прехванати край село Меловатка в ЛНР.
84
8
 
10
 
! Отговори
От Русия с любов преди 1 година
По време на контрабатарейния бой руската артилерия потисна две батареи реактивни системи за залпов стрелба "HIMARS" и "Ольха" в районите на населените места Кирпотино, Запорожка област и Борозенское, Херсонска област.
83
6
 
11
 
! Отговори
От Русия с любов преди 1 година
Две американски контрабатарейни радиолокационни станции AN/TPQ-50 бяха унищожени в районите на населените места Зелени Гай, Харковска област и Александро-Калиново, ДНР.В района на село Волнянск, Запорожка област, е унищожен радарът на украинската зенитно-ракетна система С-300. Унищожен е склад с оръжия и военна техника на ВСУ край село Лвово, Херсонска област. База за съхранение на гориво за военна техника на ВСУ е унищожена близо до Харков.
82
7
 
11
 
! Отговори
От Русия с любов преди 1 година
Оперативно-тактическата и армейската авиация, ракетните войски и артилерията поразиха три командни пункта на ВСУ в района на населените места Купянск, Харковска област, Стелмаховка в ЛНР и Чернобаевка в Херсонска област, както и 54 артилерийски подразделения на огневи позиции, жива сила и бойна техника в 174 района.
81
6
 
10
 
! Отговори
От Русия с любов преди 1 година
В южно-донецкото направление активните действия на руските войски и артилерийския огън предотвратиха опит на мотострелкова рота от ВСУ да настъпи в посока на село Новоселка на ДНР.Унищожени са над 80 зомби нацита, един танк, две бойни машини на пехотата, два бронетранспортьора и три автомобила.