35 000 руски затворници се бият в Украйна, сред тях изнасилвачи, канибал

Ако издържат там 6 месеца, ще бъдат помилвани
17 ное 2022 16:00, Петя Славова
307
35 000 руски затворници се бият в Украйна, сред тях изнасилвачи, канибал
Снимка: БГНЕС

Руският президент Владимир Путин вече е набрал до 35 000 затворници, сред които изнасилвачи, убийци и дори един "маниак" канибал, за да се бият във войната му в Украйна, твърди "Дейли мейл".

Новите наборници ще бъдат помилвани и ще могат да живеят свободно в обществото, независимо от това колко чудовищни са били престъпленията им, ако оцелеят след шест месеца война.

Тази седмица шефът на "Вагнер" Евгений Прогожин посети територията на бившия затворнически лагер ГУЛАГ в Източен Сибир и руския Далечен изток, за да запише още осъдени.

Подозира се, че хиляди от тези затворници вече са загинали в битка, тъй като са били използвани като пушечно месо, за да забавят офанзивата на Украйна.

Още по темата
Около 40 от затворниците са били екзекутирани за дезертьорство или измяна от частната армия Вагнер, заяви пред медията "Можем обсадни" Олга Романова от правозащитната група "Русия зад решетките".

Говорейки за новите новобранци, които са взети от затворите в цяла Русия, Романова каза: "Започнахме да чуваме, че той е започнал да взема и изнасилвачи.

"Взели са и един маниак от [затвор в] Саратовска област, който има в "портфолиото си" канибализъм".

Според Романова последната цифра на затворниците, освободени да се бият, е между 30 000 и 35 000 души, а според друг източник броят на убийците "се изчислява на стотици". На тези, които оживеят шест месеца, ще бъдат заличени оставащите им присъди.

Но най-малко 40 са били убити при извънсъдебни убийства, каза Романова.

Те са екзекутирани за дезертьорство, предаване, мародерство, злоупотреба с алкохол или наркотици, както и за сексуален контакт, каза тя.

Тези убийства са незаконни, но сега ще бъдат скрити като държавна тайна, каза тя.

Набирането на затворници от строго охранявани затвори започна през юни с пътуването на Пригожин до Приморския край, припомня БГНЕС.

Снощи се появи информация за посещението му в Спаск-Далний, на около 6000 км източно от Москва. Около 200 затворници са написали заявления, че искат да отидат да се бият.

По-рано Пригожин е бил в Якутия - регион, известен със старите лагери ГУЛАГ от времето на Сталин.

Успешните кандидати са откарвани с вагони до най-близкото летище, а след това до военна тренировъчна база "Вагнер", преди да бъдат изпратени на фронта.

Видеоклипове показват как затворници се транспортират от затворите в Кемерово, Сибир, и Удмуртия, Волжски федерален окръг.

Пригожин е записан на видео в една наказателна колония да казва: "Тези, които преминават през интервю и след това имат съмнения - те не трябва да отиват"

"На нас ни трябват само тези, които са уверени, че искат да се бият, които обичат да се бият, които имат нужда от това и чиято физическа форма го позволява."

Подозира се, че хиляди хора вече са загинали в битка, докато са били използвани като пушечно месо, за да забавят отпора на Украйна.

Милиардерът Пригожин, самият той бивш затворник, се похвали на една от срещите с осъдените в Планкс в Тулска област: "Имам специални правомощия от президента [Путин].

Не ми пука за никого, трябва да спечеля тази война на всяка цена".

Той се изказва язвително за работата на редовната руска армия, оглавявана от министъра на отбраната Сергей Шойгу - човек, когото според съобщенията иска да смени.

IStories съобщава за разказ на затворник от затвора в Копейск, когато Пригожин е дошъл да вербува.

Зелен хеликоптер с червена звезда отстрани прелетя ниско над главите ни и се приземи - разказва затворникът.

"Пригожин влезе, облечен в палто с медали на Русия.

"Той каза, че лети [и]набира доброволци, [като ни каза, че] армията на Министерството на отбраната е напълно безполезна."

"Че те пият, вземат наркотици и не искат да се бият.

Други, които критикуват армията по този начин, в момента са в затвора за срок до 15 години - но Пригожин е приятел на Путин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


307
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
213
1
 
2
 
! Отговори
СЪМ ОТЗАД АМИ СЕГА преди 1 година
До Анонимен УКРАНАРКОМАТИ НАЦИСТИ ПО-ОПАСНИ ОТ ХИТЛЕРИСТИ ЗА ТЯХ САМО СЛАВНАТА ЧЕРВЕНА АРМИЯ й ТРЯБВА за 24 часа!
212
0
 
2
 
! Отговори
СЪМ ОТЗАД АМИ СЕГА преди 1 година
До Е и ? ВСИЧКИ УКРОИЗВЕРГИ ДА НЕ СЕ ВЗИМАТ ПЛЕННИЦИ ! МОТИВА- ОКАЗВАНЕ НА СЪПРОТИВА! НА МРЪСНИКА МРЪСНИШКИ!
211
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Никой не се бие.Пълни глупости.Пускат само по въздуха докато не се откажат от НАТО и приемат условията за мир.Същото както направиха НАТО с Сърбия.
210
8
 
6
 
! Отговори
Хехе преди 1 година
ЦВЕТЪТ НА РУСИЯ!!! Къде е сега онзи масов убиец Чикатило?Той щеше да е пътеводната им звезда! Просто не е за вярване какъв "купон" на руските изр.оди изпуска!?
209
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В армията на Укр се бият само херувимчета
208
5
 
7
 
! Отговори
И тези доброволци преди 1 година
ще погребем.
207
10
 
7
 
! Отговори
Е преди 1 година
Ха дано издържат шестте месеца, та да ги пуснат после да се разхождат свободно по тъмните улички на майка Русия !
206
8
 
15
 
! Отговори
Е и ? преди 1 година
Зеленски още в първите дни на "специалната операция" освободи и въоръжи хиляди затворници ... Нямаше такава врява по медиите . Дори осъдения за държавна измяна Порошенко беше помилван и пуснат на свобода ..... То и в България да се наложи мобилизация на русофобите за да се помогне в победните атаки на Украйна и у нас ще се наложи затворници да изпращаме щото дори един русофоб няма да остане в страната .Всички ще се разбягат по чужбина ...
205
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Крадеца вика дръжте крадеца.Зелената марионетка само това си знае,ама вижда,че парите на запада ще спрат и тогава,ще излезе всичко наяве.Те украинците като изчерпат руските боеприпаси ще се чудят,с какво ще стрелят.Войната не е хубаво нещо,ама щом се стигна до там някой трябва да въдвори ред.Все още имат късмет,че Русия ги жали и гледа,колкото може по-малко жертви да има иначе тия ракети нямаше да са насочени само към енергийна инфраструктура.
204
4
 
4
 
! Отговори
Рейгън преди 1 година
В армията на САЩ в опасните зони са само пандизчии, не се правете на 2.5 !Бройката е преувеличена, но когато в Украйна влязат наистина 50 000 затворници, тогава нещата наистина ще загрубеят.
203
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Колкото и да са ужасни престъпленията им те са невинни душици в сравнение с Путин
202
2
 
5
 
! Отговори
Ефрейтор преди 1 година
Че нормално, това съм сигорен че е по собствено желание,и аз да съм и аз бих избрал фронта пред руския кауш ! Не е като в европейските затвори като на курорт
201
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Изнасилвачите и канибалите са цветът на руската армия.
200
10
 
8
 
! Отговори
РККА преди 1 година
Защо ми триете коментара бе Стандарт.Защото сте нацистиски *** нали.Сериозно ви говоря спрете да подкрепяте украинските нацисти,че лошо ви се пише.
199
5
 
3
 
! Отговори
Щтрафбат преди 1 година
Битката е между два злодея . И нашата работа е да не ги оставим без оръжия.
198
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сега фон Ланйнен трябва да даде на укрите 500 тона вазелин, че да си мажат трътките... Гледахте ли пранка на Вован и Лексус с оная пaчa, дето плешеше глупости за виагра и изнасилвания? Рубероидът си призна, че не знае дали е вярно, просто работат й била друга.
197
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Канибалът скоро ще стане герой на руската федерация. Нищо чудно да бъде един от моралните символи на руснаците в бъдеще.
196
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
*** смело трият коментарии по въпроса / написани на литературен български/ но изказващи се неласкаво за др. Путин и сие. Е, хлябът на чорбаджиите трябва да се пази, така че хвалете съветската техника и плюйте Б.Б. и ви е гарантирано място като коментатор и предполагам при натрупани определен брой реда - получавате и премия / за заслуги/
195
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не може само един канибал. Трябва да са поне двама да си правят компания.
194
0
 
4
 
! Отговори
РККА преди 1 година
Скинарчета опичайте си ума и махайте гнусните нациски символи да не ви пратим в ада при Хитлер и компания.