35 000 руски затворници се бият в Украйна, сред тях изнасилвачи, канибал

Ако издържат там 6 месеца, ще бъдат помилвани
17 ное 2022 16:00, Петя Славова
307
35 000 руски затворници се бият в Украйна, сред тях изнасилвачи, канибал
Снимка: БГНЕС

Руският президент Владимир Путин вече е набрал до 35 000 затворници, сред които изнасилвачи, убийци и дори един "маниак" канибал, за да се бият във войната му в Украйна, твърди "Дейли мейл".

Новите наборници ще бъдат помилвани и ще могат да живеят свободно в обществото, независимо от това колко чудовищни са били престъпленията им, ако оцелеят след шест месеца война.

Тази седмица шефът на "Вагнер" Евгений Прогожин посети територията на бившия затворнически лагер ГУЛАГ в Източен Сибир и руския Далечен изток, за да запише още осъдени.

Подозира се, че хиляди от тези затворници вече са загинали в битка, тъй като са били използвани като пушечно месо, за да забавят офанзивата на Украйна.

Още по темата
Около 40 от затворниците са били екзекутирани за дезертьорство или измяна от частната армия Вагнер, заяви пред медията "Можем обсадни" Олга Романова от правозащитната група "Русия зад решетките".

Говорейки за новите новобранци, които са взети от затворите в цяла Русия, Романова каза: "Започнахме да чуваме, че той е започнал да взема и изнасилвачи.

"Взели са и един маниак от [затвор в] Саратовска област, който има в "портфолиото си" канибализъм".

Според Романова последната цифра на затворниците, освободени да се бият, е между 30 000 и 35 000 души, а според друг източник броят на убийците "се изчислява на стотици". На тези, които оживеят шест месеца, ще бъдат заличени оставащите им присъди.

Но най-малко 40 са били убити при извънсъдебни убийства, каза Романова.

Те са екзекутирани за дезертьорство, предаване, мародерство, злоупотреба с алкохол или наркотици, както и за сексуален контакт, каза тя.

Тези убийства са незаконни, но сега ще бъдат скрити като държавна тайна, каза тя.

Набирането на затворници от строго охранявани затвори започна през юни с пътуването на Пригожин до Приморския край, припомня БГНЕС.

Снощи се появи информация за посещението му в Спаск-Далний, на около 6000 км източно от Москва. Около 200 затворници са написали заявления, че искат да отидат да се бият.

По-рано Пригожин е бил в Якутия - регион, известен със старите лагери ГУЛАГ от времето на Сталин.

Успешните кандидати са откарвани с вагони до най-близкото летище, а след това до военна тренировъчна база "Вагнер", преди да бъдат изпратени на фронта.

Видеоклипове показват как затворници се транспортират от затворите в Кемерово, Сибир, и Удмуртия, Волжски федерален окръг.

Пригожин е записан на видео в една наказателна колония да казва: "Тези, които преминават през интервю и след това имат съмнения - те не трябва да отиват"

"На нас ни трябват само тези, които са уверени, че искат да се бият, които обичат да се бият, които имат нужда от това и чиято физическа форма го позволява."

Подозира се, че хиляди хора вече са загинали в битка, докато са били използвани като пушечно месо, за да забавят отпора на Украйна.

Милиардерът Пригожин, самият той бивш затворник, се похвали на една от срещите с осъдените в Планкс в Тулска област: "Имам специални правомощия от президента [Путин].

Не ми пука за никого, трябва да спечеля тази война на всяка цена".

Той се изказва язвително за работата на редовната руска армия, оглавявана от министъра на отбраната Сергей Шойгу - човек, когото според съобщенията иска да смени.

IStories съобщава за разказ на затворник от затвора в Копейск, когато Пригожин е дошъл да вербува.

Зелен хеликоптер с червена звезда отстрани прелетя ниско над главите ни и се приземи - разказва затворникът.

"Пригожин влезе, облечен в палто с медали на Русия.

"Той каза, че лети [и]набира доброволци, [като ни каза, че] армията на Министерството на отбраната е напълно безполезна."

"Че те пият, вземат наркотици и не искат да се бият.

Други, които критикуват армията по този начин, в момента са в затвора за срок до 15 години - но Пригожин е приятел на Путин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


307
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
153
5
 
8
 
! Отговори
ВоенКор преди 1 година
Ето пък резултата от действията на бандеровските "юнаци":Открити са доказателства че украински военни са екзекутирали преди седмица, група пленени руски войници в Луганската народна република. Най-малко 11 души са убити. Избиването на пленниците е извършено от военнослужещи от 80-а десантно-щурмова бригада на ВСУ.
152
8
 
7
 
! Отговори
Мдааа преди 1 година
Нормално, после няма за какво да се чудим че има зверства над цивилни в Украйна.РФ си е терористична държава управлявана от тотални психопати ...
151
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Във войната загивайки едни хора правят други хора още по хорни хора. чакаме клипа "Да те апне канибало преди да отстъпи"
150
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А за Украйна воюват 250 хил нацисти бандеровци
149
3
 
4
 
! Отговори
Да бе преди 1 година
Помилвани друг път...вероятно командирите им имат заповед да не ги връщат живи. Удобен начин за избавяне от тях - доброволно и с песен...като във вица.
148
4
 
5
 
! Отговори
Ще има опашки преди 1 година
ми да стискаме палци последните двама, цитирани в заглавието, да заловят зеленски и зеленска и да ги обработят по техните професии. Нема зер ракети да арчат, га ракети са нужни за ликвидиране на тракторните полски войски майна филибето.
147
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вашингтон и Брюксел в бъдеще ще трябва да отговарят за подкрепата си за фашизма в Украйна, зверствата на киевския режим потвърждават необходимостта от унищожаване на нацизма.
146
3
 
4
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
Хитър е Жужака.Вместо да издържа затвори,изпраща затворниците в Укрйна.Там ще ги утилизират.Едва ли някой ще добута до 6 мес.HIMARS ще ги "поздрави" преди това.
145
0
 
5
 
! Отговори
анонимен келеш преди 1 година
Абе Корнелия Нинова и тя по принцип е на мнение,че путин и русия са голяма работа,ооообаче прати сина си да живее в Ню Йорк и всяка Коледа му ходи на гости:):):)В русия при путин краченцето и не е стъпвало никога,а уж е шеф на комунистите в България:):):)
144
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дейли мейл братчето на Брадва и Петел...хохохохоохох...
143
0
 
6
 
! Отговори
мда преди 1 година
На канибала му е разрешено да яде колкото иска укри.
142
5
 
2
 
! Отговори
581 преди 1 година
***. аз подкрепям Украйна а съм семеен с две деца
141
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ДИМАТА РУСНАКАХАПЧЕТАТАТА Дмитри!
140
4
 
6
 
! Отговори
До Анонимен 174 преди 1 година
А пък всички затворници сред които изнасилвачи, убийци и дори канибали по света подкрепят Русия
139
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А пък всички травестити по света подкрепят Украйна.
138
2
 
6
 
! Отговори
ДИМАТА РУСНАКА преди 1 година
Слава на Велика Раассиия !!..украйна е рускаа СОБСТВЕНОСТ...КИЕВ Е РУСКАТА СТОЛИЦА НА КИЕВСКА РОСС....УКРАИНЦИТЕ СА БОЛНИ ПРЕДАТЕЛИ, НО ЩЕ ГИ ИЗЛЕКУВАМЕ.....ЦЯЛАТА ТЕРРИТОРИ НА УКРАЙНА ЩЕ БЪДЕ РУСКА--ДО ПОСЛЕДНИЯ САНТИМЕТАР.....ИЛИ ЩЕ ЦЕЛУНЕТЕ ЗНАМЕТО (ФЛАГА) НА СССР И РОССИЯ..ИЛИ ЩЕ УМРЕТЕ КАТО *** И ПРЕДАТЕЛИ КЪМ МАЙКА СИ = РОССИЯ !
137
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гениална схема - решават проблема с личния състав, не се чудят кого да пращат на първа линия, и се разтоварват от ***
136
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Окраските и числата предполагам са измишльотина, но иначе да светна лаиците, че включването на затворници в подобни операции си е стандартна процедура, която има далечни корени и се е ползвала и ползва от много държави, начело със САЩ. Излиза евтино (обикновено им броят един ден на фронта като 2-3 излежани) и скърбят за тях по-малко. Тук, разбира се, идеята е да се обезчовечи врага, т.е. Русия, един вид "вижте какви са зверове".
135
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Украйна тва го направиха преди 9 месеца.. И те си имат извратеняци ,садистични психопати и канибали не се притеснявайте
134
5
 
6
 
! Отговори
анонимен келеш преди 1 година
Арсенал Казанлък и ВМЗ Сопот отново поздравяват майките на руските войници в Украйна с песента на Пантерите Бум Бум:):):)