Песков: Не можем да си представим преговори с Украйна

Той обвини Киев в изместване на позициите по отношение на евентуални преговори
17 ное 2022 17:10, Йоана Цонева
46
Песков: Не можем да си представим преговори с Украйна
Снимка: БГНЕС

Русия не може да си представи участие в публични преговори с Украйна, заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от "Ройтерс".

Той обвини Киев в изместване на позициите по отношение на евентуални мирни преговори и призова Вашингтон да тласне украинската страна към дипломация.

Песков посочи, че Съединените щати могат да вземат предвид опасенията на Русия и да насърчат Киев да се върне на масата за преговори, ако иска. Той подчерта, че Украйна е променила позицията си относно това дали изобщо иска да преговаря с Москва няколко пъти в хода на деветмесечния конфликт и не може да се разчита на нея.

Песков увери и че никой руски представител не обмисля използването на ядрени оръжия.

Вчера генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг заяви, че войната между Русия и Украйна трябва да приключи с мирни преговори.

В Киев обаче отхвърлят подобен подход, тъй като смятат, че спирането на военните действия и започването на мирни преговори ще доведе до замразяване на конфликта, което ще обезсмисли последните успехи на украинските войски, ще определи нова демаркационна линия и ще даде на Русия необходимите отсрочка, за да възстанови боеспособността си и да повтори нахлуването от нови граници.

Още по темата
Украинският президент Володимир Зеленски настоява, че преговорите с Москва са възможни само след като всички руски войски напуснат напълно окупираните територии.

Русия и Украйна проведоха няколко кръга преговори в Беларус и Турция в началото на войната, която сега наближава края на деветия си месец, като Зеленски многократно призоваваше за лична среща с Путин - нещо, което Кремъл отхвърляше.

Преговорите забуксуваха, след като последната среща на делегациите, проведена в Истанбул през март, не даде резултат.

Русия обаче поднови призивите за преговори, след като започна да губи позиции от украинската контраофанзива на изток и юг през септември.

Руският президент Владимир Путин и други руски официални лица многократно са заявявали, че Съединените щати пречат на Украйна да участва в мирни преговори, в които няколко страни предложиха да посредничат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Песков, дигайте си чукалата от Украйна докато не са ви изтрепали до крак. Преговори ще има когато и последния руски окупатор напусне Украйна. И се пригответе да платите репарации минимум 3 трилиона долара.
17
5
 
15
 
! Отговори
агент Мъдлър ЦРУ преди 1 година
Песко, с терористи никой не преговаря. Не знаеш ли?
16
3
 
13
 
! Отговори
До Боби преди 1 година
Какви са те, че да си поставят цели в суверена държава? Ако ще всички да са нацисти, Пусия няма право да нахлува и да завзема територии. и не не е СВО а ВОЙНА - наричай нещата с истинските им думи
15
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма и нужда. Ще ви бият . А вашата икономика заминава всеки ден. Само дето Украйна не бърза... та не се бори с големите.... но вие всеки ден губите класацията.
14
2
 
10
 
! Отговори
До Бай Дрън преди 1 година
Много си далеч от истината, че КОГАТО се изтеглят войниците от Украйна, няма да има преговори. Даже напротив, тогава почват, за това колко ще платят от Маскве репарации, кой ще седнат на пейките в Хага и т.н.
13
3
 
13
 
! Отговори
Активист БСП(к) преди 1 година
Песков, а килия със решетки можеш ли да си представиш? Или се надяваш като секретаря на Хитлер, Мартин Борман, да се скриеш от заслуженото възмездие?
12
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво има да умуват то си пише: "преговорите с Москва са възможни само след като всички руски войски напуснат напълно окупираните територии." Друг вариант няма!
11
2
 
4
 
! Отговори
ВоенКор преди 1 година
⚡Министерството на отбраната на Руската федерация съобщи за унищожаването на цеховете на научно-производствения комплекс "Искра" в град Запорожие. Същият роизвеждаше електронни компоненти за ремонт на радиолокационни станции на украинската армия и реактивни системи за залпов огън.Те съобщиха още, че в Павлоград, Днепропетровска област, са разрушени цеховетеи на отбранително предприятие за производство на гориво и ракетни двигатели за украинската армия.В момента е известно за ракетни обстрели в:Днепропетровск,Киев,Одеса,Одеска област,ВиницаЛвов,Лвовска област,Полтавска област,Черк
10
3
 
5
 
! Отговори
дядо йоцо гледа преди 1 година
Путин предупредил Зеленски, че ако не зпочне преговори веднага, Русия ще се изтегли и от Запорожие.
9
1
 
6
 
! Отговори
ЦАРЛ... преди 1 година
Песков първи ще избяга от Русия, защото е престъпник от класа.
8
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А бря предателски гадове ,раздавайте пари за украинските фашисти а в новините казаха че нямало пари за тока на варненска болница ,Слава Русия само така бой по фашагите и техните слуги
7
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Никой няма да преговаря с Украйна. Украйна не е страна в конфликта.
6
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Единствената възможност за САЩ и ЕС да загубят милиардите които вложиха в Украйна е незабавно да се обърнат към Русия и да искат преговори на условията на Русия. В противен случай ще загубят много повече.
5
6
 
0
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 година
Веско, най-сетне полаза истинското лице на така наречените евроатлантици. Не се крийте, кажете си го направо, продажници долни.
4
4
 
5
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 година
Зелю хептен изперкал. За къф *** Русия да води преговори след като се изтегли? Ами те ако се изтеглят, няма нужда от преговори, нали? Кого заблуждава тоя?
3
7
 
4
 
! Отговори
Веселин 7112136860 преди 1 година
Аз лично не мога да си представям ни Русия ни Украина да съществуват,но щом Песков е рекъл...Всъщност руснаци и украинци се изнизват със скоростта на светлината към други държави,защото знаят прекрасно свинщините,които са извършили.Да,обаче много други държави също няма да съществуват и едната от тях е Франция. А във Франция колкото искате самовари.Просто ми се повръща от киевски и московски роми.
2
5
 
29
 
! Отговори
Майната ви.... преди 1 година
И ние не можем да си представим преговори, докато не се махнете от територията на Украйна с подвита опашка.Чий го търсите там ?
1
7
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Преговори няма да има, докато има руски башибозук в Украйна. Това е сигурно на 1000%. Също Украйна няма да преговаря с кървавото джyдже в Кремъл.