Митрофанова: България е предприела рекорден брой неприятелски действия спрямо Русия

Според нея войната с Украйна е била неизбежна
Обновена: 18 ное 2022 14:21 | 18 ное 2022 14:16, Нели Христова
462
Митрофанова: България е предприела рекорден брой неприятелски действия спрямо Русия
Снимка: БГНЕС

"Пълното подчинение на евроатлантическата солидарност, по мое мнение, много пречи на икономическото развитие на България. Отказът от строеж на АЕЦ "Белене", затварянето на два блока в АЕЦ "Козлодуй", отказът от Южен поток лиши България от 7000 работни места и от фактически енергиен хъб на Балканите", заяви посланикът на Русия Елеонора Митрофанова, цитирана от "24 часа". Тя присъства на откриването на двудневната конференция "България - Русия" в Парк хотел "Москва" в София.

В речта си тя коментира както българо-руските отношения, така и световния мир и вътрешнополитическото състояние на България.

Според нея Западът се е отказал от мир с Русия още преди 25-27 години, когато е "създал своя система на доминация, основана на "правила".

"Много политолози, както американски, така и руски, говорят още от 1996-1997 г., че мир, основан на разширяването на НАТО и доминацията на Запада, води до война", посочи Митрофанова. По нейни думи хегемонията на Запада започва още през 1999 г., когато е "изнасилил Югославия".

"Разрушаването на Запада започна през 2008 г. при кризата, която подкопа доверието към лидерството на Запада. Той започна да ни налага новата студена война. Имаше прозорец, в който можеше да се договорим до към 2013 г. Този прозорец не беше използван. През 2014 г. стана превратът в Киев с опит да се върне хегемонията. Европа изгуби устоите си, включително моралния си стълб (имам предвид християнството) и започна контраатака. Войната стана неизбежна, въпросът беше кога и къде. В същото време не бяха решавани глобалните проблеми за климата, енергетиката, миграцията, неравенството. Дойде ситуацията с ковид. Той беше използван като знаме на войната в продължение на две години", разказа Митрофанова.

"Ако говорим за България, то за периода си на членство в НАТО и ЕС, тя напълно се интегрира в западните структури и механизми. Получаваните от европейските структури блага, максимално създадоха на България поле да маневрира по ключови направления в руско-българските отношения", каза още тя.

Митрофанова коментира и българската реакция на войната в Украйна - България е предприела рекорден брой неприятелски действия спрямо двустранните ни отношения, обърна внимание и на решението на НС от преди две седмици да окажем военно-техническа помощ на Украйна.

Тя изказа благодарност на "болшинството от българите", които се отнасят позитивно към Русия. Цитира обаче и резултатите от последните избори, според които водещите партии не са ориентирани към Руската федерация и обобщи ситуацията като "безрадостна картина".

Два пъти Русия е освобождавала България според Митрофанова - от турско робство и през 1944 г., когато ни окупира. Представи и статистика, че от първото освобождение в страната ни има 500 паметника, а от второто - 180.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


462
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
296
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русофилите в България са група нещасни и комплексирани хора.Така е и с всички,които почитат историята.Комплексарщна и нищо повече.
295
10
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз лично намразих Руснаците.Толкова долна политика даже и Американците нямат.Изтребват хира,без да им пука.Пуснаха си над 400 хиляди Еуснаци на смърт,а да бе говорим какво направиха на тяхните братя Украинци.Добре че този път избрахме правилната страна,а това е НАТО,САЩ и ЕС.
294
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Българските Русофили са на практика комплексари,които им липсва секса.Страхуват се да не ги изоставят жените им.Искат на село,защото да нямат комкуренция.
293
9
 
21
 
! Отговори
Влад преди 1 година
Гаддна мутрофанова, като цялата им политика. ВЪН !
292
5
 
10
 
! Отговори
До нинова преди 1 година
Така е б.р.е другарко...м.а русоробите не го разбират!!!
291
7
 
24
 
! Отговори
Нинова преди 1 година
На доста русофили в България им е къса паметта,когато Горбачов обърна гръб на Тодор Живков при последното му посещение,братушки,братушки ама Русия никога не е имала интерес към България!
290
16
 
2
 
! Отговори
Котаракът Еркюл преди 1 година
Право речи Митрофанова. На когото не му кънти на кухо в горния етаж, го е разбрал.
289
4
 
7
 
! Отговори
Велики БЪЛГАРИ преди 1 година
През април 2000 година, малко след като Владимир Владимирович става президент на РФ, учени от републиките, наследници на Волжка България, изпратили писмо до Президентството с искане етнонимът "татари" да бъде заменен с "българи". Отговорът, съгласуван с РАН, гласи: "Съвременните волжки татари са преки потомци на българите и нямат никакво етногенетично отношение към монголите. От научна гледна точка няма възражения срещу преименуването на народа."
288
2
 
15
 
! Отговори
Мутрофанкеее преди 1 година
На Тартастан и Кабардино-Балкария ще разрешите ли да се преименуват на Волжка България...щото те се определат като Българи!!! Татари ги е нарекъл ленин....но те са си БЪЛГАРИ??? Стига лъжи и криви огледала!!! Фактите не може да скриете!!!
287
7
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия обяви България за неприятелска страна, издаде забрана за българи да влизат в страната и спря едностранно газа. Кокво очаква още?
286
11
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
България ще си прави, каквото иска в политиката. Не е нападнала никой.
285
1
 
0
 
! Отговори
До бако преди 1 година
Бако, п.а ти не си българин!!! К.в.о се правиш!!! Хахахахаха
284
13
 
18
 
! Отговори
Антикомунист преди 1 година
Украинците са царе. Знаят как да унижат Русия. Сложили са в Херсон руските знамена за изтривалки пред магазините.
283
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Off 315. А ти как мислиш, да взимаме газ и да не плащаме, пък после ревем, че са ни го спрели.
282
18
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Права е. Четете и се образовайте, а дежурните платени по- добре да си мълчат вместо да плюят по гробовете на дедите си (без значение да ли са убити от комунистите или от фашистите).
281
18
 
27
 
! Отговори
Асен преди 1 година
Митрофанова, жалки сте!Окупирахте ни държавата на 9.09.1944 и ни съсипахте. Лъжете най-малко, манипулирате и сте царе на демагогията.Дано един ден Русия стане нормална държава!До тогава: бай-бай, лельо Митрофанова:):)
280
20
 
26
 
! Отговори
Вън! Вън! Вън! преди 1 година
Тази тьотка ВЪН!
279
20
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не мога вече да я гледам,дори и на снимка.
278
4
 
11
 
! Отговори
До 311 преди 1 година
Хахаха 8-9 век Киев е управляван от варягите...стига лъжи б.р.е
277
19
 
24
 
! Отговори
До 317 преди 1 година
Изобщо не се трогваме за раша....изобщо не ни интересува раша. Време е и раша да забрави България!!!