Русия проявявала умишлена жестокост в Украйна, убива цивилни

Разрушават се училища и унищожат болници
354
Русия проявявала умишлена жестокост в Украйна, убива цивилни
Снимка: БГНЕС

Министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин обвини днес Русия, че умишлено проявява жестокост и взема на мушка цивилни във войната в Украйна, предаде БТА като цитира Ройтерс.

Още по темата

"С умишлена жестокост, Русия насочва мерника си към цивилни (граждани) и цивилни цели. Руските атаки убиват деца, разрушават училища и унищожават болници", каза шефът на Пентагона пред Националния форум за отбрана "Рейгън" в Сими Вали, щата Калифорния.

Остин призова Конгреса на САЩ да приеме навреме годишния бюджет за отбрана. Това е от ключово значение, за да бъде "Америка сигурна", аргументира се той.

На речта на министъра на отбраната на САЩ присъстваха конгресмени и от двете водещи партии в страната.

Някои от тях предупредиха, че ако законът за годишния бюджет на Пентагона не бъде приет и вместо това бъде гласувано алтернативно решение, което на практика ще замрази разходите за отбраната на сегашното им равнище, американските въоръжени сили ще бъдат принудени да разчитат на оборудването, с което сега разполагат, а разработването на нови военни технологии до голяма степен ще спре.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


354
Още по темата: войната в Украйна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
172
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Къде руснакът не е насилвал и не е убивал цивилни? Навсякъде късето е стъпил, навсякъде все това е вършил. Случаят в България от есента на 1944 е уникален, българските комунисти са свършили мpъсната работа на руснаците избивайки над 30 хиляди българи за месец и половина.
171
0
 
0
 
! Отговори
Кой какъв е преди 1 година
Странно е точно американски военен да се показва загрижен за мирното население. Изгорената земя е тактика на американската армия. За сравнение: Ракка в Сирия 2018. По време на пика на боевете в края на август 2018, ООН излезе с изявление, критикуващо коалицията на САЩ за неприемливата цена, която цивилните на града плащат заради бомбардировките. Хуманитарна мисия на ООН, посетила града през април, заяви, че е шокирана от степента на разрушение, което надминава всичко, което сме виждали досега.
170
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Прогноза за2023г.от УПК в Telegram:ВСУ подг. няколко възм. контранастъпателни кампании, за да продължат операц. за освобожд. на Украйна през есента.Залужни предложи две основни направл.,които биха позволили на ВСУ да приложи тактика на светкавичен удар и да принуди ВС на РФ да се изтеглят.Първият на изт. ф. обхващащ Сватово и достигайки Рубежное/Северодонецк,вторият на Юж.Ф. с формирането на ударни групи в Запорожие по Харковския сценарий и внезапен удар по Василевка и флангова атака на Токмак.
169
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Загубите нямаха значение, тъй като командването на ВСУ от първия ден на войната изповядваше и изповядва принципа победителите не се съдят.В случай на военна победа над Русия, всички загуби ще бъдат напълно оправдани от нея и отписани. В случай на загуба просто няма да има кой да съди!
168
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ситуацията край Артемовск все повече напомня на ситуацията от август, когато ВСУ завършиха подготовката за настъпление и удържаха фронта, като непрекъснато изпращаха нови и нови батальони от прясно мобилизирани укри към линията на съприкосновение.Задачата беше една-печелене на време. Продължителността на живота на такива батальони не надвишава две седмици.Всъщност хората бяха разменени за време.
167
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украинските политически телеграм канали пишат, че най-радикалните групи са били изпратени близо до Бахмут/Артемовск, с които функционерите са имали трудности и в бъдеще те биха могли да формират опозиция.При това ги разрежда с мобилизирани за "екстри". Кабинетът на президента продължава стратегията на "скрито обезвреждане" на неудобни/неконтролируеми елементи,които смята за "опасни" за себе си в бъдеще.
166
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Купянско направление близо до селището Новоселовское бе осуетен опит на ВСУ да атакува в посока на с.Куземовка.В района на Кисловка е осуетен опит за атака на позициите на руските войски в района на с.Ягодное Харковска област. Унищожени са над 60нацита,2пикапа и 2коли.В Красно-Лиманското направл. ВСУ се опита да атакува позициите на ВС на РФ в посока на с.Площанка,Червонопоповка и Житловка ЛНР. В резултат на ударите на руската артилерия атаката е отблъсната, ВСУ е върнат на изходната позиц.
165
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Донецко направление руските войски водят успешни настъпателни действия в района на град Артемовск, ДНР. През деня в това направление бяха унищожени над 50 украински бойци и 6 бойни бронирани машини от ВСУ. В южно-донецкото направление ВСУ направиха опити за пробив в населеното място Павловка и Шевченково ДНР.Противникът беше отхвърлен на първоначалните си позиции със значителни загуби. Загубите на противника възлизат на 40 убити украински бойци, 1 бойна машина на пехотата и 3 пикапа.
164
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Грузинските канали Telegram съобщават,че група грузински бойци, воюващи на страната на Украйна,е била обкръжена близо до Бахмут,няколко души са ранени,включително командирът.През последните три дни стана известно за смъртта на 6 грузинци край Бахумут:Авто Руруа,Ромео Пичхая,Ромео Кварацкхелия,Бадри Маркелия,Мераб Аладашвили,Джаба Хопериа.Общо според грузинските медии, до 1500 грузински бойци, живели в Украйна или дошли там след нач.на войната като доброволци,сега се бият на страната на Украйна
163
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Съобщава се, че от 53-та специализирана моторизирана бригада на Украйна е оредяла и се опитват да я попълнят с мобилизирани, които отказват да влязат в бой срещу ЧВК "Вагнер". На фона на понесените загуби и ниския морал на оцелелия личен състав от 53-та мотострелкова бригада, украинското командване искаше да формира свободно подразделение от нейните остатъци и остатъците от 58-*** мотострелкова бригада.
162
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като цяло нищо ново-една лъжа за народа от нацистките власти в Украйна.Но трябва да се признае,че работи,тъй като е доста силно подкрепено от Запада.Терористите от ВСУ отново обстреляха Куйбишевския и Киевския район на Донецк от РСЗО "Град". Ранени са 4 цивилни, включително дете.
161
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
УПК в Telegram съобщават,че кабинетът на Зеленски е провел соц. проучване, което показва умората на украинците от войната и унищожаването на стратегическа инфраструктура.За да оправдае нова вълна на мобилизация и да измести фокуса от нуждите на хладилника,Банковая реши да хвърли победоносни дела за през пролетта, въпреки липсата на възможности ВСУ да организират блокада на Крим.
160
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Съобщава се, че тази сутрин ВСУ са атакували в посока Площанка (фронтът в района на Кременная-Сватово), прикривайки се по дере Журавка. Артилерията на зомби нацитата е много активна, ВСУ хвърлят в битка голям брой зомбита.Актуализация:в момента атаката на ВСУ в района на дерето Журавка е отблъсната,укронацистите се оттеглиха, като загубиха две бойни машини на пехотата и до 30 зомби нацита.
159
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ръководителят на фракцията Слуга на народа Давид Арахамия обяви актуализираните условия на Украйна за започване на мирни преговори с РФ. Бяха добавени още два елемента:военен трибунал и денуклеаризация на Русия.Според украинските власти едва когато тези точки бъдат изпълнени,могат да започнат консултации.С прости думи няма да има преговори.По принцип всичко е правилнонужна е безусловна капитулация на нацистко-терористичния режим на Украйна.
158
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Протести имаше в Италия и Франция. Французите поискаха излизане от НАТО, а италианците - спиране на доставките на оръжие за Украйна.Въздушна тревога е обявена в Харковска, Днепропетровска и Полтавска области на Украйна, както и в руските територии на ДНР и Запорожка област. Вероятно се нанасят удари по критична инфраструктура и съсредоточения на Въоръжените сили на Украйна.
157
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ВСУ продължава да потвърждава информацията за най-големите ежедневни загуби в Артемовск и Опитное. В същото време, увеличава се броя на съобщенията за унищожаване на чуждестранни наемници, както беше по време на боевете за Северодонецк, тогава ВСУ хвърли в битка значителен брой наемници, за да подсили численият си състав.
156
0
 
0
 
! Отговори
крим не е руски преди 1 година
АК-47..ха.ха.ха а избитите ли участваха на референдума да ДНР и ЛНР или се докараха избиратели от Русия.
155
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В източната част на Артемовск няма промени - фронтът минава през индустриалната зона в покрайнините. Информацията за превземането на Подгорни (село близо до североизточните покрайнини на Артемовск) все още не е официално потвърдена (няма снимка / видео оттам - чакаме допълнителна информация).
154
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сутринта продължиха ожесточени битки за Опитное, който е ключът към Артемовск. Зомби нацитата прехвърлят подкрепления, за да попълнят силно оределите си редици. Руснаците са дислоцирани в района на Курдюмовка и Aндрeeвka. Всички контраатаки на зомби нацитата в района са отбити. ВСУ продължава да укрепва отбранителната позиция при Часов Яр. Но докато Клещеевка не бъде напълно превзета, не може да се очаква сериозно движение към Часов Яр от ВС на РФ.
153
0
 
0
 
! Отговори
АК-47 преди 1 година
Аха, руснаците проявявали излишна жестокост, а укронацистите хуманитарно избиха с обстрели и бомбардировки 14000 мирни рускоговорящи, но с украински паспорти граждани и над 100 деца в Донбас след 2014 г. Избиха собствените си хора. Ама не, укронацистите са невинни и герои, както ги представят по нашите американски проукраински телевизии. Пълен позор сте!!