Русия: Няма обективно разследване на взривовете на "Северен поток" 1 и 2

Москва не е запозната с резултатите от разследването
21 дек 2022 13:37, Йоана Цонева
130
Русия: Няма обективно разследване на взривовете на "Северен поток" 1 и 2
Снимка: БГНЕС

Никой в ​​Европейския съюз няма да проведе обективно разследване на терористичните атаки срещу газопроводите "Северен поток" и "Северен поток 2". Това заяви в сряда руският външен министър Сергей Лавров на 45-то заседание на Съвета на външните министри на Организацията за черноморско икономическо сътрудничество (ОЧИС), което се провежда в неприсъствен фпрмат, предава ТАСС.

"Във връзка с добре известното взривяване на (газопроводите) "Северен поток" (1 и 2), обстоятелства около които очевидно никой в ​​Европейския съюз няма да разследва обективно, северните маршрути за транспортиране на руски газ са прекъснати", каза той.

Както отбеляза министърът, при тези условия Русия осигурява доставки на газ по черноморските газопроводи. "Ние преговаряме с Анкара и други чуждестранни колеги за създаването на газоразпределителен център в Турция", добави той.

Още по темата
По-рано говорителят на Кремъл Дмитрий Песков отбеляза, че Русия не е запозната с резултатите от разследването на взривовете на тръбопроводите, проведено от Швеция и Дания. Москва, без да предостави доказателства, обвини Запада за "саботажа" с експлозиите.

Първата експлозия беше засечена на "Северен поток 2" близо до датския остров Борнхолм. Тогава бяха регистрирани две изтичания на Северен поток. Датската енергийна агенция съобщи, че голямо количество газ е навлязло в морето.

По-късно шведски сеизмолози съобщиха, че са регистрирали две експлозии по трасетата на тръбопровода.

Няколко дни по-късно шведската брегова охрана откри и четвърти теч по съоръженията.

Както Швеция, така и Дания, които проведоха разследване, заключиха, че четирите теча на "Северен поток" 1 и 2 са причинени от експлозии. Те обаче не уточниха кой може да е отговорен за аварията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


130
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
0
 
0
 
! Отговори
М преди 1 година
Не само че няма разследване но и има медийно затъмнение. Ако беше взривен някой фотоволтаичен парк щеше да има такъв медиен вой че да ни проглуши какво са направили руснаците. А сега никой не зададе въпроса Кой има интерес да няма газопроводи към Европа.
84
7
 
6
 
! Отговори
към 90 преди 1 година
мисля че ти като ракова клетка ще изчезнеш скоро....а русия е вечна!!!
83
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Добре е, че се случи тази война между русия и Украйна ... това е война в най-чист вид между злото и доброто, между миналото и бъдещето ... дълго време русия тровеше цивилизования свят, така както тумор трови организма, мислехме, че русия е доброкачествен тумор ... дойде време този тумор да бъде изрязан и хвърлен на ***. Това е тежко изпитание за цяла Европа, включително за България, но след като тумора русия бъде премахнат, раковите клетки като Възраждане сами ще изчезнат.
82
2
 
7
 
! Отговори
Малко за политика преди 1 година
Ако няма обективно разследване и ясно назоваване на изпълнителите на взривяването на Северен поток, даваме ли си сметка какво следва? Ще излезе, че т.н. "демократична общност" одобрява междумародният тероризъм. Това ще е прецедент, който може да бъде оправдание за други подобни акции. На времето, когато "демократичната общност" призна референдума в Косово някой помисли ли си, че може да има референдуми и в Донбас и Запорожие. Не, нали? Сега с пяна на уста говорят за "териториална цялост". Късно.
81
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не само това, ами всички в Европа мълчат, дори на медиите им е забранено да пишат за американския терористичен акт.
80
3
 
1
 
! Отговори
до 82 преди 1 година
До Анонимен * . Цяла русия не знае кой е написал българската азбука и славянската писменост принесъл православието. Русите са в Киев а варягите в Москва
79
1
 
8
 
! Отговори
Сатир преди 1 година
Тук е пълно с правилномислещи адиоти. Що никой не си зададе втори въпрос - какво се случва с Европа и в частност с България докато размазваме Русия?
78
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тека някой умнокрасив се кефи на немската авиокомпания, че били объркали България къде се намира. И ръкопляска като май-муна пред банан. Сладурче, вместо да се кефиш, си задай въпроса ти българин ли си? А после може и да се попиташ как искаш да взимаш пример от немската образователна система? Да учим децата на пишман география ли? Това ли е новото европейско мислене? Кой от кой по-неостър? Данке шойн! Ала "нема нужда"!
77
0
 
2
 
! Отговори
Дрън Дрън преди 1 година
движиш въздуха
76
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма, защото разследващите трябва да обвинят себе си за станалото хахаха Как да има? ... :) ... Питайте бай Дън. Едва ли помни, че тръбите са взривени, но нали затова има цял екип от хора, които да му напомнят разни работи хахаха
75
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 77 пена . . . Дигай кюлотите и на околовръстния за някой загорял тираджия! Това не е тема за такива написали ника си с малка буква!
74
16
 
2
 
! Отговори
Бруталяга преди 1 година
Тавриши и какво ако са го взривили американците? Айде кажете им нещо, заплашете ги. Любимия ви многоходовъчник от кремъл е толкова изпаднал че продължава да продава на американците природни изкопаеми върху които няма ембарго( най-вече редко земни елементи). Явно всяко доларче му е безценно в момента.
73
12
 
4
 
! Отговори
пена преди 1 година
Е нали точно тоя на снимката вече обяви, че са били англичаните. Що сега иска разследване?
72
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ясно е, че САЩ са взривили газопроводите и без разрешение на САЩ, нищо няма да разследват
71
12
 
5
 
! Отговори
Му-ха-ха преди 1 година
Другарите с yшанки още не могат да проумеят, че толкова години са смятали за велико едно добре напудрено roвно. Всъщнсот някои от тях го разбират, но отказват да си признаят.
70
4
 
14
 
! Отговори
хаха преди 1 година
Заради далновидната си политика Европа е в енергийна криза!Факт.поскъпване на призводството и деиндустиялизация на Европа са въпрос на време ..САЩ апк си изигрха картите като по учебник ...
69
18
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма какво да разследват, то е ясно че Русия ги взриви за да скочи цената на газа.
68
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До До Ха-ха-ха - То руско-Турската любов започна след като Турците им свалиха прехваления самолет и джуджи вместо да се направи на мъж като в Украйна му построи Турски поток.
67
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Така е прав е. Както и на нападението на Украйна. АКо имаше справедливост - още същият ден НАТО щеше да влезе в Украйна и д а защити границите й.
66
5
 
14
 
! Отговори
тя преди 1 година
Какво разследване искаш ,то се знае -работа на украинци с помощ -американска !