Путин ще разговаря със Си Цзинпин преди края на годината

Китай иска дипломатическо решение на войната в Украйна, но не я осъди
26 дек 2022 19:17, Анисия Иванова
133
Путин ще разговаря със Си Цзинпин преди края на годината
Снимка: БГНЕС

Руският президент Владимир Путин иска да разговаря с китайския си колега Си Цзинпин преди края на годината, предаде ТАСС, като се позова на говорителя на Кремъл.

"Всъщност контактът в момента се подготвя", каза Дмитрий Песков. Той не даде подробности за формата на разговора – по телефона или среща лице в лице.

Отношенията между двете страни се смятат за добри въпреки войната на Русия срещу Украйна, посочва ДПА.

Кремъл каза, че не търси контакти със Запада. Песков отрече да се планира телефонен разговор с френския президент Еманюел Макрон през близките дни. Говорителят на Путин добави, че тази година също така няма да бъде изпращано новогодишно поздравление на президента на САЩ Джо Байдън.

Си и Путин последно се срещнаха на живо през септември в кулоарите на срещата на високо равнище на Шанхайската организация за сътрудничество в Самарканд, Узбекистан. Китайският лидер също така миналата седмица посрещна в Пекин предшественика на Путин Дмитрий Медведев.

Китай официално се обяви за дипломатическо решение на войната в Украйна, но не я осъди и не се присъедини към западните санкции срещу Русия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Си ще разговаря,Путин ще слуша...
81
0
 
1
 
! Отговори
Шамил Басаев преди 1 година
Ще им предаде още няколко хиляди квадратникилометра от Сибир или ще ги моли да купуват газ и петрол на половин цена от себестойността им.Нищо ново под слънцето.
80
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Но преди изборите Зеленски обеща да прекрати гражданската война срещу руснаците в Донбас, да изпълни споразуменията от Минск, да изкорени корупцията и да проведе референдум, преди да кандидатства за членство в НАТО. Ако направи всичко това - въпреки че при такава корупция със сигурност щеше да бъде заплашен с куршум - нямаше да има война в Украйна и щеше да остане поне някаква икономика. И така ще се превърне в пустиня. Но той е жалка марионетка на американските неоконсерватори. Дори украинците загубиха вяра в него.
79
1
 
5
 
! Отговори
однако преди 1 година
"вижте тази Империя колко от тези войни дето ги запали през последните 50 години е спечелила и тогава пророкувайте. Даже и едингнил комунизъм не можа да гътне ..." . Грешката може би е в нас, че ние търсим и броим спечелени войни, а рептилите умело обръщат запалването, разгара и даже загубата във всяка война, в свой финансов успех. Накрая остават без победа, но с огромни печалби. Това ги кара отново и отново да разпалват нови конфликти и войни.
78
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Правилното е Си Джин Пин.
77
0
 
0
 
! Отговори
Цинпин преди 1 година
Един пишат с Ц, друг пъс с Дз, как е правилно?
76
4
 
3
 
! Отговори
до анонимен преди 1 година
Я, бе, с.елски пИтагорчо, като си толкова "динамичен", да ни обясниш Теоремата за "динамиката" на войната в 4.0.4!
75
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Китайците с кибератака преди време откраднаха от американците чертежите на Ф-35 и веднага направиха китайско копие на самолета :)))..Копието пръщеше от качество!:))))))))))))))))
74
7
 
11
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
Жужака на червеното килимче за получаване на указания от другаря Си.Драконът ще клати Мечката.
73
3
 
0
 
! Отговори
Някой до 98 преди 1 година
В тази категория която описваш започват да спадат и Германия.
72
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
колко бре антикомунистчета беха управниците на службата по коледа в църквата- николко - да сте анатемосали някого- слугувате им и постоянно ревете комунистите комунистите- ами тъй де- нямате ли професия та да се изхранвате ами разчитате точно на тия комунисти в управлението - дали са продажните *** от ПП или гербавите - или разни "демократи"то постояно с под-ло-гар-ство не може да се живее
71
0
 
4
 
! Отговори
Някой преди 1 година
Тук като се говори за едни полюси чак се върнах на заглавието да видя за какво идва реч хаха то било игра на развален телефон. Полюсите пишеха се изместват и климата също и хората, а за телефона основно всичко е бля, бля, бля, бля. Кучето си лае кервана си върви, света си се върти.... Само Европа не разбра, че никой не беше готов и не е за тази игра. Надскочиха си ластика. На ти куклите дай си ми парцалките е на сега какво стана... То и късно всякакви луди от всички страни.....
70
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
то тоя може да разговаря с който си поиска - но нашите цени няма да станат по ниски и богатите ще станат още по-богати така казва статистиката- икак става така криза бедните умират от град а богатите по-богати - това от пазарната икономика лие или от евроатлантическите ценности- значи мярката е различна за всички - те тия ревът за комунистите дето ги нема ни у нас - ако не броим банкянското камунист второ поколение- дето нашите антикамунистите сучат о т дивия му и са щастливи писарушки
69
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
комунистите само си промениха кожата. Иначе са си същите използвачи и касапи. Оруел ги е описал най-добре. Няма значение ка се наричат.
68
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
комунистите за в гората и чакат да се издъним. Но ние няма. А те ще си останат в гората. Хи Хи ХА
67
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
напълно съм съгласен. русия не трябва да е постоянен член на съвета за сигурност на ООН. И това ще стане.
66
1
 
4
 
! Отговори
НЛО преди 1 година
Путин да мисли по сериозна как се размина в Челябинск и новите загадъчни събития.
65
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много е забавно да четеш и разбираш как русофилите не разбират динамиката на събитията. Пълни лунатици.
64
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма да е зле др. путин да си пришие наколенки на панталона, то от толкова лазене на колене ще му излезнат пришки.
63
6
 
14
 
! Отговори
хахахахахахахаХАХАХА преди 1 година
до края на годината джуджето щс се спъне и ще умре на стълбите. знае го.