Лавров вини Украйна, че иска пряк сблъсък Русия - НАТО

В една ядрена война не може да има победители
Обновена: 27 дек 2022 07:53 | 27 дек 2022 07:30, Камелия Цветанова
379
Лавров вини Украйна, че иска пряк сблъсък Русия - НАТО
Снимка: БГНЕС

Украинските власти се опитват да въвлекат още по-дълбоко САЩ и останалите държави членки на НАТО в конфликта в Украйна, разчитайки на челен сблъсък между тях и Русия. Това каза в интервю за ТАСС руският външен министър Сергей Лавров.

Още по темата

"Нека си спомним провокацията с падането на украинска ракета на ПВО на територията на Полша, която  (президентът на Украйна Володимир) Зеленски лъжливо се опитва да изкара руска", отбеляза министърът.

"Добре, че на Вашингтон и Брюксел тогава им стигна ума да не се поддадат на тази уловка. Но инцидентът показа, че Киев няма да се спре пред нищо", посочи Лавров.

Политиката на Запада, насочена към тотално сдържане на Русия, е крайно опасна, защото носи риск от пряк военен сблъсък между ядрени държави, каза още руският външен министър.

По думите му, Западът непрестанно тиражира "спекулации за това, че Русия уж всеки момент може да използва ядрено оръжие срещу Украйна".

Министърът добави, че Москва отново повтаря, че в една ядрена война не може да има победители, "и тя никога не бива да бъде започвана".

"Нашите предложения за демилитаризация и денацификация на териториите, контролирани от Киев, за премахване на заплахите за Русия, които произхождат от там, включително за новите ни територии, са добре известни на врага", каза Лавров.

"Въпросът е ясен: От ваш собствен интерес е да ги изпълните. Иначе проблемът ще бъде разрешен от руската армия", обобщи руският външен министър. /БТА/


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


379
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
281
0
 
1
 
! Отговори
Никой преди 1 година
До Смех...Ей това беше топ коментара.Русия нямала спечелена война.Пич вземи прочети някоя книга,стига бози пред компа.
280
0
 
1
 
! Отговори
Никой преди 1 година
До АнонименИ кой победи във Виетнам?
279
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя руски родолюбец, първо трябва да каже на света, защо неговата дъщеря, по подобие на децата на много други, руски държавници от високо ниво, живее в САЩ. Второ, на фона на многото петролни продукти в Русия, как така, голяма част от руснаците живеят бедно, по селата има още камъни вместо път, а такива като този, да не говорим за голямата върхушка, живеят в охолство, в палати за десетки милиони долара.
278
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руският слон трудно може да се изблъска от Украйна! Този слон може да бъде наритан успешно само от по-едър слон!
277
3
 
7
 
! Отговори
САХАРОВ преди 1 година
Копейките обичат войната, но ацки се страхуват от челен удар от братска АМЕУЙКА , шоту видяха и осъзнаха колко са слабинки срещу Украйна ! АМЕУЙКА с няколко хаймърста обърнаха войната, пък кво остава ако самата тя се включи с цялото си въоръжение! Затова сега инициаторите на войната молят мир!СЛАВА НА АМЕУЙКА! СЛАВА УКРАИНЕ! В ЧЕСТ НА ПРЕДСТОЯЩАТА ПОБЕДА, УРА!
276
6
 
1
 
! Отговори
муспи преди 1 година
Прави душещипателно впечетление, че нито в статии нито в коментарии, не става и дума че евреите устроиха тази война с тяхни цели. Това единство на мълчанието напомня, че е време да се заемат и с българомакедонския конфликт, и да го превъртнат в опустошителен. САЩ ще доставят каквото трябва, вслючително мръсни ядерни бомби.
275
0
 
6
 
! Отговори
До freeman-s преди 1 година
Как да ги мелят, като се изтеглят и копаят гробовете си. От мелене се свиха в орехова черупка и прегрупират ли, прегрупират, като в "Дядовата ръкавичка"
274
3
 
7
 
! Отговори
До Никой преди 1 година
Скоро НАТОвските нацистчета така ще ви подкарат, че Сибир ще ви се стори, като Райска градина.
273
1
 
1
 
! Отговори
Ави преди 1 година
Шапо! Великолепен синтез!
272
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Повод за Русия да се счепкат с янките,а те одавна си го търсят.
271
8
 
5
 
! Отговори
Истината преди 1 година
До агент Мъдлър ЦРУ--Може да го погледнем и от другата страна нали. Колко не само непрестижно но и ужасно унизително е НАТО и Запада да загубят позорно тази война срещу Русия от десетилетие е под санкции. Въпреки че цяло десетилетие въоръжаваха, обучаваха най-голямата войска в Европа, с НАТОвски генерали, инструктури и дори специални части и батальони преоблечени в украински униформи, сателити, разузнавания на сащ, британия, германия .и най-мощната световна пропаганд-машина. А и затриха ЕС
270
4
 
12
 
! Отговори
агент Мъдлър ЦРУ преди 1 година
Някак звучи по-престижно да ядеш бой от НАТО, вместо от Украйна мухахаха
269
9
 
14
 
! Отговори
агент Мъдлър ЦРУ преди 1 година
РУСИЯ ЩЕ СЕ РАЗПАДНЕ ОТВЪТРЕ!
268
1
 
3
 
! Отговори
freeman-s преди 1 година
До Анонимен Абе ти "Анонимен" май си пушил нещо много ефтино и тогава си описвал виденията си. Нямаш никакво понятие какво и за кого пишеш. Абе купи си нещо по-засвета пиши пък после пуши. Ако си социално ..... и пристрастен кажи да те финансират и ...:)
267
7
 
12
 
! Отговори
freeman-s преди 1 година
До Малко за политикаДа точно така си е колкото и западняците да го крият. Рус. направо ги смилат методично чак на Рус. им дожаля да ги мелят. И цялата вина е на ЗЕЛЕН-иат наркоман дето жена му пазарува за презниците в Париж и в същото време докато пръска с широки пръсти парички Казва: "Украинците са готови да стоят на студено и без ток до победата" Явно много се е надрусала в Париж
266
15
 
22
 
! Отговори
Епа преди 1 година
Слава на Русия
265
22
 
12
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 година
Лавров няма какво да се жалва! Лавров е за бесилката и на негово място трябва да идва патриот.
264
0
 
3
 
! Отговори
Стига глупости преди 1 година
До Анонимен 300: На неграмотен ли се правиш или просто си си такъв.
263
20
 
21
 
! Отговори
Какво следва преди 1 година
В Пентагона е добре да си държат прозорците затворени. Путин отдавна ги е предупредил, че при атака на НАТО срещу Русия ще бъдат ударени и центровете за вземане на решения. А срещу руските хиперзвукови ракети САЩ нямат никаква защита.
262
19
 
22
 
! Отговори
Малко за политика преди 1 година
Естествено че Киев иска война между НАТО и Русия. Ясно им е, че в противен случай губят войната. Но пълномащабна война с използването на атомно оръжие не е в интерес на никого. Нито в САШ, нито в Русия са готови на такова самоубийство. Така че няма да ги огреее укронацистите. Руската армия ще ги изчиства малко по малко, това им е бъдещето.