Зеленски към украинците: Трябва да бъдем готови за всякакъв развой

Русия не иска преговори, вървим към трибунал, написа президентски съветник
26 дек 2022 07:33, Елка Василева
176
Зеленски към украинците: Трябва да бъдем готови за всякакъв развой
Снимка: архив, БГНЕС

Украинският президент Володимир Зеленски предупреди хората в страната си за опасност от още руски нападения в оставащите няколко дни до края на 2022 г., предаде ДПА.

"Трябва да сме наясно, че врагът ще се опита да направи този период тъмен и сложен за нас", каза той в обичайното си вечерно видеобръщение. Тази година Русия загуби всичко, което можа, добави Зеленски. "Но тя се опитва да компенсира загубите си със злорадството на пропагандистите си след ракетните удари по нашата страна и по нашата енергетика."

Още по темата
"Знам, че тъмнината няма да ни попречи да нанесем нови поражения на окупатора", продължи Зеленски. "Но ние трябва да бъдем готови за всякакъв развой."

Украинският президент отправи остри думи към руската армия, след като вчера по данни на Киев при артилерийски обстрели от нейна страна на Херсон са загинали най-малко 16 души, а 64 са били ранени. "Това не са хора", каза той. "Ще намерим всеки от руските убийци."

Независимо от многократните намеци на Владимир Путин, че е готов да преговаря, Киев не възприема думите на руския президент за чиста монета.

"Русия не иска преговори и се опитва да избяга от отговорността за войната", написа в Туитър украинският президентски съветник Михайло Подоляк. "Това е очевидно, така че вървим към трибунал."

Киев смята, че руското политическо и военно ръководство трябва да бъде изправено пред международен трибунал за войната по модела на Нюрнбергските процеси срещу нацистите след Втората световна война.

"Русия е тази, която нападна Украйна и убива гражданите ѝ", добави Подоляк. "В конфликта няма други страни, мотиви или геополитика", посочи той.

През последните дни Путин на няколко пъти намекна за готовност да преговаря, но без да спомене нищо за предварителните условия, поставени от Киев. Докато Москва би преговаряла въз основа на сегашната фронтова линия, Украйна иска първо всички руски войски да бъдат изтеглени от нейна територия, включително от окупирания през 2014 г. Крим, и да получи репарации.
(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


176
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
120
1
 
2
 
! Отговори
тя преди 1 година
Защо игра тоя театър ,станал трагедия ,каде ти беше акъла бе ,та тръгна да се биеш със съседна Русия -доскоро -една държава !?
119
1
 
2
 
! Отговори
тя преди 1 година
Дигай бяло знаме ! Всеки за се спасява поединично !
118
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Наближава моментът,когато Зеленски ще каже:-Господа началници от САЩ! Аз бях до тук, губим войната напълно, ако вие не се намесите пряко.След което, или ще започне Третата световна, или Зеленски ще загине "нелепо" при автомобилна катастрофа. След това Щатите ще си избършат гъ3a с него, ще хвърлят цялата вина върху него и всичко ще приключи.А Украйна,.... впрочем какво беше това?
117
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Войната ще е до последния украинец.Украйна щеше да цяла и много хора цяла и мн хора живи,ако не бяха се впуснали да стават прокси на САЩ срещу Русия
116
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен,к.145 На практика Украйна стана терен за военни действия между САЩ-НАТО и Русия. Зеленски рискува Украйна,превръщайки я в заложник на Байдън. Украинците започват да усещат това и наближава моментът, в който ще останат да се бият само националисти,бандеровци и тези от Западна Галиция и Задкарпатието - хора от полски, унгарски и румънски произход.Тези от Източна Украйна,- Донбас, Одеса, Херсон са руснаци, с руско самосъзнание и ще откажат да се бият.Защо проливате кръв?Искайте мир
115
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зеленски започна вече да бълнува.Трябваше още в началото на войната да поиска от САЩ и ЕС (НАТО е военна организация) дипломатическа помощ за бързо прекратяване на войната, а не военна помощ. Резултатът от тази грешка са хиляди убити млади украинци, разрушени хиляди жилища, избягали от Украйна вече около 4-5 млн. Украинци, някои говорят и за 10 млн., най-големите в Европа заводи за производство на ***/стомана разрушени, големи проблеми при износа на пшеница.Студ,без вода и електричество
114
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Наркомана е готов да пожертва всички украинци за повече пари. Крайната точка на човешката мерзост в облика на 1 човек
113
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
С намерила отзад, нищо не може да се опре на зеленски.
112
4
 
8
 
! Отговори
Епа преди 1 година
Заминавайте си в Украйна и си пишете там колкото искате скапаняци.
111
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин и Пригожин са в АДА. Двойници на Путин дават истерични изявления. На Пригожин му показват архивните снимки. На ред е Медведев и другите от бандата. Въпрос на време е Украйна да изрине окупаторите от териториите си. А Русия, благодарение на Кремълската банда ще се върне в първобитно общинния строй.
110
15
 
7
 
! Отговори
Путински т..рол.чета преди 1 година
осмърдяват Българския небосклон. На санитарно почистване, сънародници ! Да ги изринем, заедно с оплесканото от тях. И с безплатни билети да ги изпратим при любимия им вожд.
109
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най - вече безусловна капитулация.
108
7
 
21
 
! Отговори
до космонавт преди 1 година
американците потвърдиха че са финансирали украйна за изграждане на биолаборатории! - това стига ли ти?
107
7
 
24
 
! Отговори
Вероятен развой преди 1 година
Трибунал за Зеленски...ако оцелее ..
106
8
 
24
 
! Отговори
До Космонавта преди 1 година
А някой би ли обяснил бомбардировките на София Хамбург Берлин Дрезден Лайпциг Токио Хирошима и Нагасаки през Втората световна война от Американската авиация ? А би ли обяснил и нападенията на Корея Виетнам Гренада Салвадор Югославия Ирак Либия Сирия Афганистан от "демократична" Америка ? Чий го търсиха там и какво защитаваха в тези страни на хиляди километри от САЩ ? И в крайна сметка, какво всъщност сътвориха ? Сега по добре ли живеят хората там ? Кажи Астронавт Бай ***.
105
11
 
7
 
! Отговори
До Космонавт преди 1 година
С какво се различават русофилите от нормалните хора,особенно такива като ГулюГулю. Те са без или с много ниско образование. Отчаяни с почти нищо постигнато в живота им. Много често надъхани от техните родители които също са в такова състоияние и мечтаят за соца когато всички получаваха еднакви подаяния колкото да оцелеят от ден за ден.Те вечно вещаят на Запада да се разпадне и обожават блатная. Никой разумен човек не подкрепия късокракия агресор от кремъл освен тях.
104
17
 
9
 
! Отговори
Космонавт преди 1 година
До 127 Кажи ве, русороб - защо Русия нападна 29 пъти по малката Украйна. Казвай ве, задръстеняк. Защо не можеш да отговориш? Нацисти, биолаборатории? Намериха ли нещо или само перални и тоалетни чинии?
103
10
 
9
 
! Отговори
Космонавт преди 1 година
До Землянин Типично за русороб - не отговори нищо. Изпаднала работа и култ към личноста. Отивай да се кланяш пред портрета на онзи органичен портал Путин.
102
13
 
7
 
! Отговори
Космонавт преди 1 година
Някой от русофилите ще обясни ли защо руснаците нападнаха Украйна? Номера, че защитавали някакво тяхно рускоезично население вече не минава, защото го прилагаха в Чечения, Грузия, Молдова и на други места. По същата логика Мароко трябва да нападне Испания а Турция да нападне Германия. Преоблечените мародери от Вагнер не са АЗОВ, нацистите не растат по полетата на Украина и совите не са това което са. Кажете ве, как се пропада толкова, че да одобряваш геноцид над цели нации!?
101
11
 
7
 
! Отговори
Юнаци преди 1 година
Жалко за руснаците! Но си го заслужават . Гадно ми е от руските роби тук. Да си бил роб, и да обичаш робовладелеца си е тежка мозъчна травма. Съжалявам но нямате шанс тук. Но се радвам че плачете. Ревете роби, рев и сълзи.